Малко информация моля
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
17 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
Малко информация моля
Колеги,преди 1 година си взех Е36 от Германия с М40 мотор и досега съм и сменил само маслото,масления филтъп и въздушният(2 пъти) и нямам никакви проблеми,колата работи "на кошмар"и върви супер(доколкото може М40)
Скоро ми предстои смяна на масло и реших да сменям всички консумативи.Купих масло,въздушен,маслен,горивен филтър,свещи,добавки и още куп мазила
,та въпросите ми в този аспект са няколко:
1-Сменя ли се маслото в скоростната кутия и ако да как става и колко литра събира?
2-Ангренажният ремък на колко километра се сменя и по какво се познава ,че е за смяна(има ли признак)?
Ще помоля да напишете какво е добре да сменя по мазилата и консумативите,като се има напредвид,че незнам кое,кога е сменяно,освен маслата и масления и въздушният филтри.Иначе за 8000 км.маслото не е мръднало 1 грам,както и другите течности по нея,а понякога я ръчкам като откачен
Благодаря предварително.

1-Сменя ли се маслото в скоростната кутия и ако да как става и колко литра събира?
2-Ангренажният ремък на колко километра се сменя и по какво се познава ,че е за смяна(има ли признак)?
Ще помоля да напишете какво е добре да сменя по мазилата и консумативите,като се има напредвид,че незнам кое,кога е сменяно,освен маслата и масления и въздушният филтри.Иначе за 8000 км.маслото не е мръднало 1 грам,както и другите течности по нея,а понякога я ръчкам като откачен

Благодаря предварително.
- deyan-enchev
- старши ентусиаст
-
- Кара: малки котета на задната седалка
- Мечтае да кара: по-леко
- Детайли за колата: Черна скрап
Ам освен тия работи е хубаво да си смениш филтъра на климата (ако има), че не гори масло е много добре. Ангренажния ремък не дава признаци че ше се скъса, просто го прави
и после си редовен посетител на форума, не спиш добре, и жена ти ти се цупи. Производителя определя пробега му (тъй знам аз). Моя си го сменям с ролката на 40-45хиляди км, сега му предстои 3-та смяна
.

Understeer is when you hit the wall with the front of the car. Oversteer is when you hit the wall with the rear of the car. Horsepower is how fast you hit the wall. Torque is how far you take the wall with you. Spoilers and bodykits are how much of a mess you leave on the wall. Rollcages and windownets are how much of the wall you take with you.
- D3BEP
- старши ентусиаст
-
Re: Малко информация моля
kosicata написа:1-Сменя ли се маслото в скоростната кутия и ако да как става и колко литра събира?
Общо взето маслото на скоростната и дифа ги считат вечни и не ги сменят, а само ги проверяват за загуби и ги доливат.
Някои, които ги сменят, ще ти кажат че между 40 и 60 хил. км. е добре да ги сменяш. Може, но не е задължително, а и рискът да попаднеш на ментак в България не е никак малък.
Общо взето според мен рискът дали ще сменяш или няма да сменяш все си остава... Няма особен смисъл.
Иначе твоята мисля че е 1,1 литра. По памет. И ако не е автоматик

- super_mario
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: ски и свири на цигулка
:)
АГРЕНАЖНИЯ РЕМАК СЕ СМЕНЯ НА 50 000КМ ИМАГИ ОТ 24-43 ЛВ НЯКАДЕ И СМЕНИ СИ И 3 РОЛКИ НА РЕМАКА ВСИЧКО ИЗЛИЗА КАМ 200ЛВ
- Владо
- старши ентусиаст
-
- Кара: myCar 5.3. and iCar 3.9.
- Мечтае да кара: още по-бавно
- Детайли за колата: ...
01" 525d m57
04" X5 m57
06" Liberty 2,8 CRD
гхфгхгфх
Ахаххахаха,тва ми е пределно ясно,ама знам,че на някои двигатели,буталото в цилиндъра е някак си вдълбано отгоре и не можело да избие през цилиндъра
Я ми кажете верно,че маи ставам смешен
как стоят нещата при М40 моля и къде са им слабите места 

- Владо
- старши ентусиаст
-
01" 525d m57
04" X5 m57
06" Liberty 2,8 CRD
- Владо
- старши ентусиаст
-
01" 525d m57
04" X5 m57
06" Liberty 2,8 CRD
- super_mario
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: ски и свири на цигулка
ре
е кажете му на човека де:)
- Garribaldi
- ентусиаст
-
- Кара: 'Е36'
- Мечтае да кара: e92 m3
Има защита колега.... но не чакай тя дя те спаси !! по добре си оправи всичко преди да се стгине до там ! 

Ако предавките ти влизат леко и меко... по добре не го сменяй, че както каза D3BEP, на нашия пазар почти всичко е ментаци.
Ангренажният ремък по принцип е на 50хил. км, но нормалният разумен човек си го сменя на 40-45хил.км...
Един познат, миналото лято си докара 318i М40, и спомена че за ангренажния, 3-те ролки и пистовият ремък му е излязло всичко - 250лв.
Успех и безаварийно
Ангренажният ремък по принцип е на 50хил. км, но нормалният разумен човек си го сменя на 40-45хил.км...

Един познат, миналото лято си докара 318i М40, и спомена че за ангренажния, 3-те ролки и пистовият ремък му е излязло всичко - 250лв.
Успех и безаварийно

17 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2