стрелката на бензина?
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
16 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- divna_
- младши ентусиаст
-
- Кара: E46 - 320 Ci , Pajero - 3.2 DID
стрелката на бензина?
На какъв принцип работи бензиномера?
От известно време стрелката на безнина не показва вярно:(, има малко бензин , а тя показва на MAX
.Сега показва 3/4, а има примерно 10 литра?
От известно време стрелката на безнина не показва вярно:(, има малко бензин , а тя показва на MAX

- Dimitar
- старши ентусиаст
-
Бензиномера на BMW-тата е един от най-точните, които някога съм виждал, винаги знам с точност до 1-2 л., колко бензин имам. А иначе в резервоара има два датчика, с които се следи нивото. За да не ти показва вярно, най-вероятно някъде има лош контакт по куплунзите или кабелите според мен. Иди в някой сервиз да ги погледнат.
- dr-who
- ентусиаст
-
- Кара: E46 Touring 330xi
- Мечтае да кара: F10 M5
Не знам за точност но като съм сипал аз примерно 15литра стрелката показва точно, зимам плътно и рязко един десен завои с малко по голям вираж и наклон и стрелката отива в резервата и после не се мърда от там.. бензина си свършва на точните километри.. обаче стрелката след това не показва с точност колко литра бензин имам не се връща след въпросния завой на точносто място дори и след доста време..
Такъв завой на пример е от бул. България като се качвам на околовръстното завоя точно на резиденцията десния.. като излезна вече на околовръстното и стелката е в резервата
Такъв завой на пример е от бул. България като се качвам на околовръстното завоя точно на резиденцията десния.. като излезна вече на околовръстното и стелката е в резервата

--
Powered by: Miller Performance
Revolutionary BMW Performance chips
--
Powered by: Miller Performance
Revolutionary BMW Performance chips
--
- Dimitar
- старши ентусиаст
-
Тъй като резервора е от две части (като дисаги за магаре
), най-вероятно единия датчик не ти работи и като сипеш малко бензин, той е в часта, на която датчика и работи, при завой обаче явно се премества в другата част, където датчика е прецакан. Така поне си мисля аз де.

- divna_
- младши ентусиаст
-
- Кара: E46 - 320 Ci , Pajero - 3.2 DID
Досега показваше вярно, това стана от 10-12 дена и няма зависимост с количеството наличен бензин.
Иначе десния завой от бул.България за към околовръстното го взимам всеки ден, но досега не сам забелязала да има връзка.
Ще я водя на доктор колицата
Иначе десния завой от бул.България за към околовръстното го взимам всеки ден, но досега не сам забелязала да има връзка.
Ще я водя на доктор колицата

- tarantulata-320i
- кандидат ентусиаст
-
и на мен много 4есто ми се слу4ва стрелката да показва 4е имам 2л примерно,а всъщност имам 5-6л
например като пътувах за Шумен напълних 30л и там ми показа 4е съм изгорил 5-6л което е невъзможно за 320
спрях да пия едно кафе и като се ка4их отново в колата и я запалих ве4е покаэва6е 15л дотук добре,ре6их да сложа 5л еи така за навръщане да не спирам по бенэиностанции и изведнъж стрелката се вдигна на 25-6л и по4на да пада нормално бенэина свърши то4но както покаэваше
Е кажете ми как става тоя номер или с 4л да минеш 40 км при яко натискане на газ-та

например като пътувах за Шумен напълних 30л и там ми показа 4е съм изгорил 5-6л което е невъзможно за 320
спрях да пия едно кафе и като се ка4их отново в колата и я запалих ве4е покаэва6е 15л дотук добре,ре6их да сложа 5л еи така за навръщане да не спирам по бенэиностанции и изведнъж стрелката се вдигна на 25-6л и по4на да пада нормално бенэина свърши то4но както покаэваше
Е кажете ми как става тоя номер или с 4л да минеш 40 км при яко натискане на газ-та

320i
- tarantulata-320i
- кандидат ентусиаст
-
друго много странно ми се е слу4вало няколко пъте:
като напълня до горе резервуара,стрелката показва 45л
на някой слу4вало ли се е?

като напълня до горе резервуара,стрелката показва 45л
на някой слу4вало ли се е?

320i
- Alexi
- старши ентусиаст