ABS въпрос ?
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
50 мнения
• Страница 1 от 4 • 1, 2, 3, 4
ABS въпрос ?
Здравейте колеги. Значи имам въпрос относно абс-а на колата ми. Само отпред съм със дискови и съм забелязал, че когато спирам , ако натисна педала до край колелата блокират преди да е спряла движение колата, това нормално ли е или ... ? Педала не го натискам ряско, а плавно, но стигне ли дъното.... 

- Hristo
- ентусиаст
-
- Кара: Е36 320i и E39 535i без ваноси
- Мечтае да кара: М5
- Детайли за колата: много синя и много черна
- MOGY
- Obergruppenführer
-
- Кара: Е 36
- ивчо3
- старши ентусиаст
-
- Кара: 318is, 1995 м42
Re: ABS въпрос ?
didich написа:Здравейте колеги. Значи имам въпрос относно абс-а на колата ми. Само отпред съм със дискови и съм забелязал, че когато спирам , ако натисна педала до край колелата блокират преди да е спряла движение колата, това нормално ли е или ... ? Педала не го натискам ряско, а плавно, но стигне ли дъното....
Няма автомобил, който да е оборудван със система против блокиране на колелата /ABS/ и да не е с дискови спирачки на четирите колела. Теб нещо са те метнали, че имаш ABS. Щом си с барабанни спирачки на задните колела 100% нямаш ABS.
- Hristo
- ентусиаст
-
- Кара: Е36 320i и E39 535i без ваноси
- Мечтае да кара: М5
- Детайли за колата: много синя и много черна
- ивчо3
- старши ентусиаст
-
- Кара: 318is, 1995 м42
Hristo написа:^грешиш
1000 на 100 съм сигурен, че ти грешиш. Този модел 316 i нямат ABS, а и по-следващите модели с ходов обем на двигателя 1600 см3.
- Archangel
- старши ентусиаст
-
- Кара: N42B20 с ръкавици
- Мечтае да кара: Spitfire
Явно и аз имам 316 без АБС,а?Това че отзад е с барабани не пречи да има АБС.Просто ABS-a е само на предните колела.
Rainbow shaker,
On a stallion twister,
Bareback rider,
On the eye of the sky,
Stormbringer coming down,
Meaning to stay,
Thunder and lightning,
Heading your way..
On a stallion twister,
Bareback rider,
On the eye of the sky,
Stormbringer coming down,
Meaning to stay,
Thunder and lightning,
Heading your way..
- Phil
- ентусиаст
-
- Кара: G30 540xi, S1000r, EXC 450, R1300GS
Re: ABS въпрос ?
ивчо3 написа:didich написа:Здравейте колеги. Значи имам въпрос относно абс-а на колата ми. Само отпред съм със дискови и съм забелязал, че когато спирам , ако натисна педала до край колелата блокират преди да е спряла движение колата, това нормално ли е или ... ? Педала не го натискам ряско, а плавно, но стигне ли дъното....
Няма автомобил, който да е оборудван със система против блокиране на колелата /ABS/ и да не е с дискови спирачки на четирите колела. Теб нещо са те метнали, че имаш ABS. Щом си с барабанни спирачки на задните колела 100% нямаш ABS.
Тук много се обърка

- MOGY
- Obergruppenführer
-
- Кара: Е 36
На колелата имаш датчици за ъгловата скорост на всяко колело,като спрямо скороста на всчко колело ел.блока на ABS-а се стреми да подържа оптимален коефициент на сцепление които е зададен в блока.При много малки скорости датчиците не отчитат точно скороста и ABS-а не работи,като се има в предвит че при малка скорост и да стане нещо няма да е фатално,скорости под 10км.
50 мнения
• Страница 1 от 4 • 1, 2, 3, 4