Спирачна течност
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
30 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- Archangel
- старши ентусиаст
-
- Кара: N42B20 с ръкавици
- Мечтае да кара: Spitfire
Спирачна течност
Е,явно и дойде времето на лампичката за спирачната течност да светне.
Та въпроса ми е тази течност...долива ли се...или се източва и се слага нова...
А и до Дару Кар за такова нещо не ми се ходи..къде да го направя?

Та въпроса ми е тази течност...долива ли се...или се източва и се слага нова...

А и до Дару Кар за такова нещо не ми се ходи..къде да го направя?
- Archangel
- старши ентусиаст
-
Не съм убеден,но не е ли това
лампичката за накладките.
Още повече,че при тях щеше да светне отведнъж,когато се изтрие датчика.А снощи излязох да разходя колата,да се порадвам на ксеноните и лампичката започва да примигва,когато преминавам през дупка или неравност...по пътя на логиката-течността се е плацикала из резервоарчето.По-късно вече като се прибирах си светна за постоянно.

Още повече,че при тях щеше да светне отведнъж,когато се изтрие датчика.А снощи излязох да разходя колата,да се порадвам на ксеноните и лампичката започва да примигва,когато преминавам през дупка или неравност...по пътя на логиката-течността се е плацикала из резервоарчето.По-късно вече като се прибирах си светна за постоянно.
- Владо
- старши ентусиаст
-
- Кара: myCar 5.3. and iCar 3.9.
- Мечтае да кара: още по-бавно
- Детайли за колата: ...
01" 525d m57
04" X5 m57
06" Liberty 2,8 CRD
- Archangel
- старши ентусиаст
-
Мне,просто досега ми се е налагало веднъж да ходя в сервиз и го направих в Дару.Ок,ако ще се хапем... 

- Archangel
- старши ентусиаст
-
- Владо
- старши ентусиаст
-
01" 525d m57
04" X5 m57
06" Liberty 2,8 CRD
виж сега ... проблема го оправяш временно като си купуваш дот4 и доливаш... искам да ти кажа, че от време на време се отваря предния капак и се проверява масло, антифриз, сп. течност...ако се движиш само по ламби, и дару няма да ти помогнат в един момент
Спирачната теяност е DOT4
При доливане имай предвид, че нивото в казанчено трябра да е до мярката MAX при нови накладки. Ако долееш до мярката при износени накладки има голяма вероятност да прелее когато ги смениш.
По принцип е препоръчително спирачната течност да се заменя на всеки 3 години, особено за автомобили с ABS
Виж и тази тема
http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic ... 8%F7%ED%E0
За доливане не ти трябва сервиз, а колкото до смяна на цялата течност не смея да прпоръчам, но не е някаква сложна процедура. По-скоро обезвъздушаването след това е връткаво ...
При доливане имай предвид, че нивото в казанчено трябра да е до мярката MAX при нови накладки. Ако долееш до мярката при износени накладки има голяма вероятност да прелее когато ги смениш.
По принцип е препоръчително спирачната течност да се заменя на всеки 3 години, особено за автомобили с ABS
Виж и тази тема
http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic ... 8%F7%ED%E0
За доливане не ти трябва сервиз, а колкото до смяна на цялата течност не смея да прпоръчам, но не е някаква сложна процедура. По-скоро обезвъздушаването след това е връткаво ...
- ///MapTo
-
-
- Кара: акцизни М-паркети от острова
- Мечтае да кара: много неща
tsb_bg написа:За доливане не ти трябва сервиз, а колкото до смяна на цялата течност не смея да прпоръчам, но не е някаква сложна процедура. По-скоро обезвъздушаването след това е връткаво ...
На 16-ката наскоро сменях цялата течност и я обезвъздушавах както си му е реда..почнах от задно дясно,задно ляво,предно дясно,предно ляво...на няколко пъти я правих процедурата,но имам чуството,че все още има въздух,защото като натисна педала в движение първия ход потъва до долу..след 1-2 напомпвания става нормален,но това не е редно според мен...кой сервиз да посетя за да го обезвъздушат както трябва?

- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Редно е да се сменя наистина през 2- 3 години, тъй като се окислява от въздуха, който преминава макар и в малки количества през маркучетата или казанчето и така губи качествата си.
Аз направих тая процедура, но я смених с 5.1 + нови спирачни маркучи със стоманена оплетка.
Нека колегата, дето твърдеше, че нямало файда от тях да дойде да го повозя пък да сравним после с неговата кола
Аз направих тая процедура, но я смених с 5.1 + нови спирачни маркучи със стоманена оплетка.
Нека колегата, дето твърдеше, че нямало файда от тях да дойде да го повозя пък да сравним после с неговата кола

- Владо
- старши ентусиаст
-
01" 525d m57
04" X5 m57
06" Liberty 2,8 CRD

- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
- Archangel
- старши ентусиаст
-
Дот 4 явно е някаква рядкост,мярнах се на 2-3 бензиностанции и навсякъде само 5.1. Както и да е.А за колегата Владо-именно за жизненоважна система като спирачната предпочитам да го направи човек,който разбира.И да,капака си го отварям честичко даже.А и човек пита,за да се научи.И когато срещне някой като теб, който едва ли не му казва,че трябва всичко да си прави сам, защото видиш ли оторизираният сервиз ще го изръси солено(което е истина,не отричам), просто му се свива вярата в българина. 'Щото всичките живеем на принципа "да мина тъничко,пък после ще го мислим".
В понеделник отивам в Дару,направо да сменят цялата течност,че е една гняс вътре, и да обезвъздушат като хората.Колкото и пари да дам,предпочитам специално за спирачките да знам че са ми наред.
В понеделник отивам в Дару,направо да сменят цялата течност,че е една гняс вътре, и да обезвъздушат като хората.Колкото и пари да дам,предпочитам специално за спирачките да знам че са ми наред.
30 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2