Ценови сравнение на някои части

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: в шоуто на тройките

Ценови сравнение на някои части

Мнение от swh_bmw » 05 Фев 2008, 1:11

Здравейте,
До колкото ми оставя време се опитвам да си въстоновя частите от катастрофата на любимата.
Забелязвам че има разлика в цените като нови(които ми предложиха в някои места) и като стари. Интересното е че накои от новите части са по евтини от старите.
Например :
мигач ново ми предлагат за 13 лв а на старо под 20 лв не съм намерил
предна броня около 90 лв, тука в продава виждам цени за 200 лв(не става въпрос за ///М или нещо екзотично а нормална броня)
калник ми предложиха около 50 лв а по моргите под 80 лв пак не намерих и т.н.
Въпроса ми е тези нови части да не би да се някакви ментаци и след месец да трябва пак да ги възтоновявам или причината е кой колкото може да си изкара от продажбата.
Поздрави

ентусиаст
Аватар
Кара: E46 320d 136
Мечтае да кара: e30 m3

:)

Мнение от shengi » 05 Фев 2008, 2:21

За ламарини незнам ама ако са оригинални на магазина сигурно ще искат всички роднини от женски пол до 9-то коляно :mhihi: Та за мигачите не че са ми трябвали просто съм питал по моргите са около 20-25 лева според зависи ама там някаде, а на магазина са по 15-20 лева разликата е там, че вторите идват от близкия гараж, а тия по моргите уж са оригинални такива от мейде ин германи ;)

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW e36 320I
Мечтае да кара: BMW e92 M3

Мнение от Herman » 05 Фев 2008, 2:32

Днес от едно магазинче на Симеон си зех за 40 пара чистонови мигачи за купе и съм мноо доволен... а 2-ра ръка в 1 морга за 25 ми ги даваха общовзето зависи на какъв продавач ше попаднеш ... ;)

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от swh_bmw » 05 Фев 2008, 11:42

Здравейте,
Някой пробвал ли е от тези "новите" части които се предлагат, и да ли ще имам проблеми ако си взема такива например размера да не им съответства, или ламарините да са много тънки, след месец да изгният и т.н.
Поздрвави

ентусиаст
Аватар
Кара: e46 330Ci convertible

Мнение от vitamincpp » 05 Фев 2008, 11:53

За нови части виж в каталога на BMW и след това в запитване за част на Дару примерно. Другото са си ментаци и ти си носиш отговорността да си сложиш такива. За някои конкретни части е донякъде оправдано но ако си обичаш колата не би си сложил нови неща на половината на цената на старите :)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 328i

Мнение от Leon » 05 Фев 2008, 12:07

Разликите в цените идват от факта,че сравняваш оригинални стари с неоригинални нови части. А бронята нова и дават само броня, без престилка за тези пари. Пак неоригинална. Дефинирай си приоритетите и тогава пазарувай ;) За нещата, които си изброил е по-добре да купиш оригинални части втора ръка, поне аз така смятам 8)
Never mistake motion for action...

Аватар

Мнение от ^ivo^ » 05 Фев 2008, 13:10

Аз мисля малко по-по друг начин по добре си купи нов мигач менте от колкото стар орг.със сигорност новия ще свети по добре или калник на 10+ години със сигорност новия ще е по здрав :mhihi: дори менте
но когато става вапрос за двигател и ходова част предпочитам втора употреба ама оригнално. по не аз съм на тоя принцип
Изображение Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от swh_bmw » 05 Фев 2008, 14:17

^ivo^ написа:Аз мисля малко по-по друг начин по добре си купи нов мигач менте от колкото стар орг.със сигорност новия ще свети по добре или калник на 10+ години със сигорност новия ще е по здрав :mhihi: дори менте
но когато става вапрос за двигател и ходова част предпочитам втора употреба ама оригнално. по не аз съм на тоя принцип

За мигач и за пласмасовите неща мисля и аз по този начин. За железата не съм сигурен да не би да са от някаква гадна матеря и да изгният за нула време, а най кофтито е да няма съвпадение на размерите с оригиналните и да се преправят нещата.
Благодаря ви за отговорите сигурно ще направя някаква комбинация от старо и "ново".
Поздрави

Аватар
Кара: акцизни М-паркети от острова
Мечтае да кара: много неща

Мнение от ///MapTo » 05 Фев 2008, 14:29

Herman написа: ... ;)

Тези в моргата най-вероятно са били оригинални с щампи бмв..затова е била такава цената.. ;)
А относно цените на тенекетата..новите по-евтини са просто по-тънка ламарина,иначе проблеми с напасването няма ;)
Изображение
Изображение
PeReZ: Предполагам и километража (скоростомера) не показва моментната скорост, а ъгловата скорост в завой ???

ентусиаст
Аватар
Кара: Е36 320i и E39 535i без ваноси
Мечтае да кара: М5
Детайли за колата: много синя и много черна

Мнение от Hristo » 05 Фев 2008, 14:32

ламарини само оригинални, може и втора ръка ;)
брони също, след една боя е като нова

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E61 530dA '04

Мнение от koleto_78 » 05 Фев 2008, 15:33

ако си вземеш нов калник или капак и го подготвиш хубаво с праймер филер и силикон ще ти надживее колата със сигурност.при втората употреба може да ти спука кита който не знаеш че има на втория ден.твоя воля.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E91 325xi

Мнение от renene » 05 Фев 2008, 15:57

Предната броня зимай стара читава ,а калниците и мигачите нови според мен :)
диагностика 0899937450

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от КУНИ » 05 Фев 2008, 18:24

koleto_78 написа:при втората употреба може да ти спука кита който не знаеш че има на втория ден.твоя воля.

Много лесно се познава когато се купува калник, например от автоморга дали е поправян - просто няма как да се скрие ремонта! Аз съм твърдо за втората употреба ламарини, ако са оригинални само, и не са претърпявали и най-малък ремонт!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от swh_bmw » 07 Фев 2008, 23:58

Здравейте,
Да споделя за някои части впечетленията си:
Бронята нова неоргинална си изглежда доста прилична(90 лв грунд) но както колегата Leon бе написал бронята е наистина чисто голичка без нищо и след като се добавят останалите неща към нея цената ще е като оригинална втора употреба. Мигача който купих е Немско производство и си е доста приличен с фасунката от зад(13 лв). Фара го купих втора употреба оригинален поради причината че новите неоргинални са доста по скъпи отколкото се предлага тука във форума. Калника който купих нов неоргинален ми изглежда доста хлабав и тънък(59 лв но май след време трябва да го сменя с оригинален втора употреба), подкалника си изглежда добре(26 лв). Поради калника реших че капак и решетката от пред за бъбреците по добре е да се купят оригинални втора употроба отколкото нови.
Поздрави

старши ентусиаст
Аватар
Кара: N42B20 с ръкавици
Мечтае да кара: Spitfire

Мнение от Archangel » 08 Фев 2008, 0:25

Да не правя нова тема-имам си и аз едни дефектчета козметични,които ми ги сложиха като екстри,когато я купувах мойта мадама...могат ли да се изправят по някакъв начин(надраното да се пръсне)?

http://archangelbmw.host-bg.info/IMG_2597.JPG
http://archangelbmw.host-bg.info/IMG_2600.JPG
http://archangelbmw.host-bg.info/IMG_2605.JPG

Следваща

Назад към E36