След коя минута Ви светва индикатора за маслото ?
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
21 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
След коя минута Ви светва индикатора за маслото ?
При нормално загрял двигател, след като го изключите и след това подадете контакт на коя минута Ви светва индикатора за маслото ? При мен след 11 минута, маслото е Castrol 5W-40.
- ~Мишо~
- старши ентусиаст
-
- Кара: видимо доволен
- Мечтае да кара: само за удоволствие...
- Детайли за колата: E36 318i - Вярната!
E30 316i - Непокорната
ML 400 CDI - Мецанко
При мен след 11 минута, маслото е Castrol 5W-40.
Е,какво значи това според теб

- Вот такая жизнь, эх, несправедливая!... Я вам обещаю, проживу её красиво я!
Чукане в рейката - отстраняване
Семерина на коляновия вал (предна) - подмяна
Отстраняване теч на масло от филтърната кутия + смяна лагери на генератор
Стартер М43 малко снимки как излиза на светло...
Резервоар и бензиномери - общо устройство
Чукане в рейката - отстраняване
Семерина на коляновия вал (предна) - подмяна
Отстраняване теч на масло от филтърната кутия + смяна лагери на генератор
Стартер М43 малко снимки как излиза на светло...
Резервоар и бензиномери - общо устройство
- Mollov
- Мародератор
-
- Кара: some d20s
След като запалиш колата и индикацията изгасне, до следващото палене НЕ трябва да светва... ако светва значи нещо не е наред...
След като загасите двигателя, и веднага след това подадете контакт но без да завъртате стартера и запускате двигателя, индикатора за маслото не свети. Това е защото налягането на маслото все още не е спаднало. Тук във форума четох, че това до някаква степен е показател за състоянието му. Въпросът е, на коя минута ще се включи?
- Mollov
- Мародератор
-
Правил съм го и този "номер", индикатора на маслото никога не ми е светвал по време на движение... никога..... само в началото при контакт и това е..
- Alexi
- старши ентусиаст
-
- Кара: буретата да пресъхват
според мен този тест нищо не означава .. правил съм го на чисто нов автомобил и лампата светва след 2 секунди .. даже мисля че не е нормално системата да държи работно налягане от 1.5-2.5 атмосфери при неработещ двг то тогава маслена помпа не ти трябва направо ...
- Mollov
- Мародератор
-
Chapai написа:Явно не се изразявам достатъчно добре, става дума при неработещ двигател...
В този случай на мен винаги ми светва отново лампата за маслото, наред с тази за акумулатора.... така да се каже, винаги всички лампи си светват в своята последователност, независимо дали е топъл, студен, полу-топъл, току що изключен, току що включен и т.н. двигател... винаги светват лампите на бег-а, накладки (и там още 2-3 до тях) наред с тия на масло и акумулатор, след което след/до 2 секунди остават само тези за масло/акумулатор.... и тогава паля

- Le Transporteur
- старши ентусиаст
-
- Enslaving_Lecher
- ентусиаст
-
- Кара: E83 LCI, Е60
- Мечтае да кара: BmW F06 M
euroto написа:При мен винаги когато дам на контакт ми свети лампата и не само тя ами всички които трябва да светятПаля и гасне(лампата) и после пак гася и пак гасне(лампата), давам на контакт светва и като запаля гасне(лампата) .... и всеки път така

- ///MapTo
-
-
- Кара: акцизни М-паркети от острова
- Мечтае да кара: много неща
Mollov написа:В този случай на мен винаги ми светва отново лампата за маслото, наред с тази за акумулатора.... така да се каже, винаги всички лампи си светват в своята последователност, независимо дали е топъл, студен, полу-топъл, току що изключен, току що включен и т.н. двигател... винаги светват лампите на бег-а, накладки (и там още 2-3 до тях) наред с тия на масло и акумулатор, след което след/до 2 секунди остават само тези за масло/акумулатор.... и тогава паляТака е всеки път...
Mollov написа:Правил съм го и този "номер", индикатора на маслото никога не ми е светвал по време на движение... никога..... само в началото при контакт и това е..
Абе ти нещо сам си противоречиш...

21 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2