Мнения за MOTUL 6100 Synergie+ 10W-40
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
18 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- Zaho
-
-
- Детайли за колата: mnoo fast ;)
Мнения за MOTUL 6100 Synergie+ 10W-40
Здравеите доиде време да сменя маслото и мисля да сложе ето това http://www.prospeed.bg/cat/product_info.php?cPath=1_34_1752&products_id=3697
MOTUL 6100 Synergie+ 10W-40
колата ми е е36 316i (тъи като не върви много се кара постоянно в обороти махнат и е катализатора права тръба за гърне и гориво ОМВ 100, в скоро време ще се слагат мап и смт6
)
също се чудя за MOTUL 6100 Synergie 15W-50 http://www.prospeed.bg/cat/product_info ... ts_id=3696
MOTUL 6100 Synergie+ 10W-40
колата ми е е36 316i (тъи като не върви много се кара постоянно в обороти махнат и е катализатора права тръба за гърне и гориво ОМВ 100, в скоро време ще се слагат мап и смт6

също се чудя за MOTUL 6100 Synergie 15W-50 http://www.prospeed.bg/cat/product_info ... ts_id=3696
- jullydjs
- ентусиаст
-
- Кара: Е70
- Мечтае да кара: 25 годишна
Маи 10w40 наи добре пасва, а 15w50 маи идва леко гъсти4ко особенно сега когато става студено, Но може и да не съм прав
- Stanchev
- старши ентусиаст
-
- Кара: 7er
- Zaho
-
-
Благодаря за коментарите
Впрочем поръчах си го вече motul 10W40 от саита на проспеед дано доиде скоро 4е съм на 10к ве4е

Впрочем поръчах си го вече motul 10W40 от саита на проспеед дано доиде скоро 4е съм на 10к ве4е

ре
За в бъдеще можеш да пробваш новото OMV Bixxol. Аз съм с такова и съм много доволен, особено ако го съчетаеш с добавката Fenom. Ефекта мога да сравня с това да чуеш мотора си като чисто нов 

///M Club Member
- vld
- Старши ентусиаст
-
- Кара: F11 535d, E84 2.3d
- Mollov
- Мародератор
-
- Кара: some d20s
Преди бях с Castrol 5W40 и вървеше много добре, сега съм с Motul 6100 10W40 и двигателя е с една идея по-тих... общо взето съм много доволен от тоя Мотул... на 4к километра и като извадя щеката е направо все едно току що сипано.... 

- mirafiori
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: т на ръба на безумието
- Детайли за колата: White/Black ORANGE
ioshev.al написа:колеги само да поясня МОТУЛ 15 на 50 незначи чее гъсто а значи че маслото неси губи вискозитета на температура -15 и +50 градуса абсолутно има същтите качества като 10 на 40 даже и по добри
стига бе

- Mollov
- Мародератор
-
- Кара: some d20s
ioshev.al написа:колеги само да поясня МОТУЛ 15 на 50 незначи чее гъсто а значи че маслото неси губи вискозитета на температура -15 и +50 градуса абсолутно има същтите качества като 10 на 40 даже и по добри
А ти представяш ли си при 95 С какво ще е.... направо водица

- vld
- Старши ентусиаст
-
- Кара: F11 535d, E84 2.3d
Масларите ми разправяха, че това 15W50 било с "усилено топлинно число", което значело, че държало на по-висока температура, взех си от него и го смених след 5 дена, двигателя стана по-муден, даже при палене изцъкваха за секунда клапаните (при топло време), взех си 10W40 6100 и мотора утихна, развърташе се по-лесно (все едно е бил с запушени филтри и си ги сменил всичките), може и да си въобразявам, но такова пак няма да взема, сега за зимата 5W40 

- Zaho
-
-
Хм да споделя само пристигна ми маслото с куриер на D&D от софия до банско като в сита и заявлението "ONLINE" е дадена цена на доставка 5лв. а куриера ми взе 15лв. нещо ми е съмнителна тая работа пък и не са малко 15лв. аз мислех да си поръчвам и разни други неща които струват почти толко колкото и доставката в тоя случаи.
Направо не ми се говори
Напсувах куриера и му оставих и бакшиш
Направо не ми се говори
Напсувах куриера и му оставих и бакшиш

- batkoto
- младши ентусиаст
-
Аз съм с кастрол-а 10в40 с гранулите, които се задържат по металните части за по бавно отичане на маслото и за по-безболезнен студен старт. Много съм доволен, но за това съдя от стария ми автомобил - мерцедес 190Е. Като бях с кастрол-а сутрин пали на четвърт както се казва, все едно е загряла колата. След това бях в щатите и баща ми беше сменил маслото с Арал. И като се прибрах честно да ви кажа имаше разлика, най-вече сутрин като го палех мерджана. Поне един път по-бавно зацепваше. Не знам как са го измислили това с паленето при мерцедес, но ми беше доста терсене като си взех баварката, понеже пали малко по-бавно, а доста години бях свиканл като врътнеш само и да е запалил двигателя. Сега мисля да пробвам това масло Мотула, гледам, че много го хвалите и да сравня с кастрола. Не мога да разбера едно само: като паля примерно и колата е с предницата на някакво надолнище почти чакмак пали както се вика, а ако е на равно или обратно по нагорнище с една идея по-бавно. И въобще може ли баварките ни да палят от ряз без да се замисля. Кажете си мнението, дали е от свещите това с паленето или просто така си палят баварците, надявам се ме разбрахте какво искам да кажа...
П.С. Маслото оказва влияние за паленето, изпитал съм го с 3 марки масло, така че никой неможе да ме убеди в противното. Може и да е малко, но оказват.
П.С. Маслото оказва влияние за паленето, изпитал съм го с 3 марки масло, така че никой неможе да ме убеди в противното. Може и да е малко, но оказват.
18 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2