гаден шум

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

Слави
Аватар

гаден шум

Мнение от © » 19 Фев 2004, 21:27

От известно време се чува много дразнещ шум - фиууу - в синхрон с подаването на газта . Най-добре се чува около 2000-2500 оборота, после изчезва или се смесва с двигателя. Казаха ми че може да е от ролките на ремъците - смених двата ремъка и три ролки, но това виене продължава :( Много е изнервящо! Някой има ли представа от какво може да бъде?

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Dimitar » 19 Фев 2004, 21:48

Да не ти е от турбото :D . Еййй твоите премеждия край нямат 8) .

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от KUPETO » 19 Фев 2004, 22:43

Този звук метален ли е къв е,щото първото което ми идва на ума е това "виии" е като на такситата като не са им инсталирали правилно радио станциите и като потеглят почва да вият отвртително :!: :cry:
Кажи нещо повече :?: :!:
Пътят към АДА е обсипан с добри намерения!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: X5 E53
Мечтае да кара: BMW i8 JET Surf
Детайли за колата: 3.0i ,с газова уредба :) ,дюзи Баракуда, ел оерка на мястото на Визкосъединителя ,Таблет 10 инча и собстврна аудио система с блутут и суббугер .

Скоро ще има турбинка 1 или 2 :)

Re: гаден шум

Мнение от ludiagsm » 20 Фев 2004, 0:07

© написа:От известно време се чува много дразнещ шум - фиууу - в синхрон с подаването на газта . Най-добре се чува около 2000-2500 оборота, после изчезва или се смесва с двигателя. Казаха ми че може да е от ролките на ремъците - смених двата ремъка и три ролки, но това виене продължава :( Много е изнервящо! Някой има ли представа от какво може да бъде?

опитай когато е изклч4ена от скорост на място, плавно да вдигне6 оборотите и след това при натиснат съединител пак същото ако при втората ситуация шума го няма то знай 4е е лагер на амбрияжната опа6ка на скоростите ....

тествай и кажи после какво е станало

Слави
Аватар

Мнение от © » 20 Фев 2004, 16:48

KUPETO написа:Този звук метален ли е къв е,щото първото което ми идва на ума е това "виии" е като на такситата като не са им инсталирали правилно радио станциите и като потеглят почва да вият отвртително :!: :cry:
Кажи нещо повече :?: :!:

да, прилича може би на това, все едно идва от тонколоните, но не е от там.
ludiagsm написа:опитай когато е изклч4ена от скорост на място, плавно да вдигне6 оборотите и след това при натиснат съединител пак същото ако при втората ситуация шума го няма то знай 4е е лагер на амбрияжната опа6ка на скоростите ....

тествай и кажи после какво е станало

тествах... чува се и при натиснат съединител, скоростите изглеждат ОК. Най-вероятно ми се струва да идва от генератора .. някакви лагери може би вият там. Дали може да се сменят? Поне като отворих капака така ми се стори ..
Dimitar написа:Да не ти е от турбото :D . Еййй твоите премеждия край нямат 8) .

уви, нямат :( :D

Слави
Аватар

Мнение от © » 24 Фев 2004, 21:01

днес смених двата лагера в генератора и четки , а гадния шум остана ... :x :x :x
Последна промяна © на 25 Фев 2004, 11:20, променена общо 1 път

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 24 Фев 2004, 21:31

точно щях да кажа че ти вие алтернатора...

ма сега не знам какво да ти кажа... може обтегача ти да се опитва да се прави на турбо...
алекс
трабант 601с
разни други возила

Слави
Аватар

Мнение от © » 24 Фев 2004, 22:38

всичко по ремъците е ОК. Чува се някъде под всмукателните колектори.
моторчето за оборотите на празен ход възможно ли е да издава някакъв шум? лесно ли се сваля и почиства?

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Dimitar » 24 Фев 2004, 22:45

И аз наскоро имах (и все още го имам) един странен шум отпред, само че при мен е като карам бавно (5-10 км/ч). В началото се съмняваха, че е точно от това моторче (нещо му се прецаквало там по предавките и почвало да вие) - оказа се обаче, че при мен е от апаратите на спирачките. Задържат малко (не отпускат накладките докрая), та от там се чува при мен и съответно дисковете и целите джанти ми се нагряват яко. 8) Оня ден ходих да ми разменят гумите и пичовете бая се озориха докато ми развият болтовете на джантите (нито пистолет помогна, нито голяма кръстачка). Добре, че не съм спукал някъде гума, че там щях да си остана.

Слави
Аватар

Мнение от © » 25 Фев 2004, 10:07

Dimitar написа:В началото се съмняваха, че е точно от това моторче (нещо му се прецаквало там по предавките и почвало да вие)

знаеш ли какво точно му се прецаква на това моторче?
защото днес го свалихме и изчистихме с спрей за почистване на карбуратори, но шума отново си остана :( :x

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E81 123d, E70 3.0d
Мечтае да кара: Alpina B10

Мнение от Bergayos » 25 Фев 2004, 12:09

на е30 ката така ми свире6е от не добре упльтнена дюzа, пробваи при работе6т двигател да пръска6 една по една дюzите със спеи (WD-40 примерно) и ако работата на мотора се промени(оборотите) zна4и е то4но от това :D успех

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Dimitar » 25 Фев 2004, 15:45

© написа:знаеш ли какво точно му се прецаква на това моторче?
защото днес го свалихме и изчистихме с спрей за почистване на карбуратори, но шума отново си остана :( :x

Незнам, въобще не стигнахме до там да го разглобяваме, щото намерихме от къде е при мен шума. Доколкото си спомням обаче май нещо немогло да спре в крайните положения и постоянно работило. Но не съм сигурен. Между другото при теб тоя шум се появява на доста високи обороти, и май няма да е в моторчето причината. Знаеш ли какво - изключи му куплунга и виж нали пак го има шума. Само дето ECU-ще започне да отчита грешки и ниските обороти ще станат ~1100, ама поне ще видиш от него ли е.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Dimitar » 12 Мар 2004, 19:11

Оня ден ходих да ми сменят маслото и пича като вдигна капака вика - абе той ремъка ти заминал дай да го сменим. ОК. Почва да го сваля той и като го свали к'во да видим едната паразитна ролка си заминала нацяло, та сменихме и нея. Сложиха новото масло и като запалих - малееее - никакъв шум никакво виене, направо всички гадни шумове отпреди това изчезнаха и направо немога да чуя двигателя.
Та мисълта ми е - виж си и ти ролките и ремъците, ако още не си открил от каво ти е шума. 8)

Слави
Аватар

Мнение от © » 12 Мар 2004, 20:58

шума си е тук, но се чува от време на време или поне така ми се струва
всички ролки 3 бр. + двата ремъка са нови, а и алтернатора е с нови лагери, водната помпа е сменяна сравнително скоро .. остава да е нещо от хидравликата, но съм се отказъл да търся - ще чакам да избие нещо и тогава .. :)

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Dimitar » 12 Мар 2004, 21:30

Еее, ти си бил много тежък случай 8) .

Следваща

Назад към E36