Имам гориво,а стрелката ми падна до края и свети червено?
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
27 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
Имам гориво,а стрелката ми падна до края и свети червено?
запалих си я нормално и стрелката за горивото си мрадна до кадето има гориво,след 10 минути обаче падна до долу и си свети постоянно вече.Някой знае ли каде е проблема?
- Mollov
- Мародератор
-
- Кара: some d20s
Айде още един..... нещо почнахме много да се събираме с тоя проблем.... може да е от доста работи - жици, датчка в помпата, вторият датчик (нивомер), който е от другата страна.... ма аз още нямам време да ходя да оставя колата... и си карам пълно до пълно 

- Mollov
- Мародератор
-
ти не бързай... може да е нещо простичко - проблеми с кабелите/проводниците... някой разхлабен или прекъснат... и след това трябва да се види и нивомерите... тоя в помпата е направо с помпата... другия е само нивомер.... иначе само нивомера е около 100лв мисля, чисто нов.... помпата вече е повечко 

1
сам имам ли шанс да разбера за тези работи или трябва да се ходи на майстор пак им нямам мн доверие не за друго
- Mollov
- Мародератор
-
Ако разбираш от електроника и можеш да си служиш с мултицет - мериш, мериш и разбираш.... то има вариант и от таблото да е нещо, отзад на показателя да се е прецакало нещо и директно да показва празен резервоар.... работата не е много лесна 

- Mollov
- Мародератор
-
По-добре ходи на сервиз/жичкаджия, на който вярваш, че "може" и че и друг път е пипал E36.... иначе на "сега ще видиме какво може да е...." по-добре не я давай...
- grayscale
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW 318i touring '96
Без да претендирам че разбирам.. Често става от прекъснал реостат на нивомера, обаче той като каже, че няма гориво помпата ще изключи за да не товари на празно
т.е. струва ми се невъзможно да падне стрелката на 0 гориво и да можеш да запалиш, ако проблема е от там...

- vitamincpp
- ентусиаст
-
- Кара: e46 330Ci convertible
На мен ми се беше прекъснало едното кабелче на нивомера който е отдясно заедно с помпата. Ходих на сервиз и ми го запоиха но си е разглобяване. Иначе само десен нивомер не се продава той е заедно с конзолата и помпата и струва 500лв. Левият е по-ефтин.
и аз като новобранец да запитам след зареждането...
та отивам на ОМV , като показваше около 10-15 л. без да свети резерва.
и тоз като зареди.. вика ми то изключи - а е вкарал 32л като гледам колонката (и сметката
)
тръгвам - стрелката на 45л.
това нормално ли е ???
след като резервоара на 318и би трябвало да е 55-60л ??
пп
карам си после... показва си нормално като си държи 45 и леееко си мърда (надолу разбира се) в смисъл... показанията са си точни и без колебания някакви... ама на 45 да фул ???
и тоз като зареди.. вика ми то изключи - а е вкарал 32л като гледам колонката (и сметката

това нормално ли е ???
пп
карам си после... показва си нормално като си държи 45 и леееко си мърда (надолу разбира се) в смисъл... показанията са си точни и без колебания някакви... ама на 45 да фул ???
- inseCT
- младши ентусиаст
-
- Кара: докато има!
- Мечтае да кара: Steptronic
- Детайли за колата: 320i (e36,95'',163PS,5 gang)',320d (e46,03'',183PS,6 gang)
miro20 написа:и аз като новобранец да запитам след зареждането...
и тоз като зареди.. вика ми то изключи - а е вкарал 32л като гледам колонката (и сметката)
това нормално ли е ???
пп
Не,според мен резервуара ти е 60л..ама теа п----и на ОМВ праат некви шашми,тая твоята случка се случи на още 2 мой приятели който зареждат на ОМВ редовно...!!!
27 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2