Често срещани проблеми при 318is
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
19 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- стан
- старши ентусиаст
-
- Кара: '94 Opel Corsa B
Често срещани проблеми при 318is
Здравейте. До 4-5 дена се очаква да пристигне една йеска със стария двигател от Германия. Интересува ме за какво точно да си отварям очите, освен работите във важната тема, че това ще ми е първото БМВ
Всякакви съвети ще са много добре дошли.
Също така по какво мога да различа М42 от М43 например или другите двигатели, че да не ме метнат
А и какъв набор от документи е нужен за регистрацията в КАТ?

- CONAN
- 8910 фен
-
- Кара: 01`530i touring
Най добрия вариянт е да вземеш с теб човек компетентен на темата БМВ или да идеш в специализиран сервиз за диагностика.
В КАТ ще ти трябват оригинални-талон,договор за покупко-продажба в Германия ,фактура,договор за покупко-продажба в БГ (ако е от автокъща),застраховка......поне за това се сещам в момента.
Успех.
В КАТ ще ти трябват оригинални-талон,договор за покупко-продажба в Германия ,фактура,договор за покупко-продажба в БГ (ако е от автокъща),застраховка......поне за това се сещам в момента.
Успех.
- стан
- старши ентусиаст
-
Добре това хубаво. Във форума няма ли някой майстор който иска да изкара някой друг лесен лев
Също така препоръчайте къде най-добре да направя евентуално диагностиката с ориентировъчни цени.

- bawarka
- Красива и екстремна
-
- Кара: bmw 328
При is моторите са М42 (140 коня) и М44 (143коня ) , като след февруари/март 96г е с М44 двигател . М42 се води 1.8 , М44 - 1.9
Най-лесната проверка тук , чрез VIn-а : http://www.golgofa.ru/bmw_id.shtml
Най-лесната проверка тук , чрез VIn-а : http://www.golgofa.ru/bmw_id.shtml
Последна промяна bawarka на 03 Сеп 2007, 21:49, променена общо 1 път
- Mollov
- Мародератор
-
- Кара: some d20s
И двата двигателя са с верига.... и уж М42 е по-здрав, че имало ковани елементи в него... принципно и двата се водят 140PS, но има "съмнения", че М44 е 143.... отделно е 180 nm, за разлика от М42, който е 175 nm..... което общо взето не може да се каже, че е няква разлика изобщо
По-скоро гледай състоянието на колата и двигателя, отколкото кой от двата е като модел

По-скоро гледай състоянието на колата и двигателя, отколкото кой от двата е като модел

- стан
- старши ентусиаст
-

Сега остана само да разбера къде и за колко пари да направя диагностиката и направо да мета плочките пред нас

Специално изисках М42 да е именно защото съм чувал че е по-здрав.
А да, и колко излиза регистрацията в КАТ без рушвети и т.н. по нормалния ред?
- bawarka
- Красива и екстремна
-
- стан
- старши ентусиаст
-
А дано е 30-ина лв, въпреки че ме съмнява. Ако е вярно 30-ина ще мина на няколко меса, за да играя на сигурно, че после да не става прекалено дебело. 

- sean-john
- ентусиаст
-
- Кара: ше е36,е39, сега и аз незнам
- Мечтае да кара: М5
Ми Батка на мене регистрацията в кат ми струваше 58 лева със номерата и там още някава такса като нямах никакви проблеми рушвети и глупости за 2 часа всичко си беше на мястото,колата ми си имаше номера и си тръгнах каточовек (защото мойта я купих от човек и нямаше никакви номера
)
и научих поне нещо полезно вместо да пускам излишна тема да питам М42 с какво е ремък или верига ,мерси още веднъж
дано съм ти бил поне малко полезен защото и аз самия имам е36-ска от 1 месец
тай де тва ми е първата кола

и научих поне нещо полезно вместо да пускам излишна тема да питам М42 с какво е ремък или верига ,мерси още веднъж
дано съм ти бил поне малко полезен защото и аз самия имам е36-ска от 1 месец

- bawarka
- Красива и екстремна
-
не се стискай , отивай при специалисти да ти гледат колата ...щото после излзиа по солено:)
можеш да огледаш и тази тема: http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic ... 0%EC%EE%F0
можеш да огледаш и тази тема: http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic ... 0%EC%EE%F0
- стан
- старши ентусиаст
-
Също забравих да питам: някой може ли да даде някаква схема на таблото кое какво означава, понеже е доста объркващо като се има предвид че предишната ми 'кола' беше Полски фиат от големите 

- sean-john
- ентусиаст
-
- Кара: ше е36,е39, сега и аз незнам
- Мечтае да кара: М5
хахах Е Ти уби рибата
аз за съжеление немога, не че не ги знам всички врутки (почти) ,но нямам време за съжаление да снимам и да чертая кое за какво е, само ти пожелавам да набараш някоя хубавичка е36-ца 

стан написа:Също забравих да питам: някой може ли да даде някаква схема на таблото кое какво означава, понеже е доста объркващо като се има предвид че предишната ми 'кола' беше Полски фиат от големите
Във важните теми на Е36 има всичко, прочети повече и си дръпни указанието от тук и не е нужно да ходиш на 100 места , на Камор е достатъчно ,както ти казаха по горе, никой няма да те излъже

- стан
- старши ентусиаст
-
Ясно, ама колко $$ ще ми вземат ме мъчи? Че ще трябва да го направя ще трябва, но да знам още колко да тегля 

19 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2