Как да оправя драскотините?

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: бас Барабас

Как да оправя драскотините?

Мнение от Яро » 31 Юли 2007, 9:39

Колеги, кажете с кво да оправя това, че не мога да си намеря място.Надрано е с гъба за миене на чинии.Помислих колата за летяща чиния и това е резултата :mhihi:
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Последна промяна Яро на 31 Юли 2007, 16:47, променена общо 1 път
Всеки шут в задника - крачка напред!
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E36 320 96g.

Мнение от betona » 31 Юли 2007, 9:46

Пробвай с полиране, като гледам си свалил лака на боята, с полиране може и да успееш.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Яро » 31 Юли 2007, 9:49

То е ясно, че с пасти ще става ама препоръчайте няква.Четох тука за 3М, Търтъл уакс и сума още други, ама искам някой препатил да каже кво е ползвал.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от carmanf1 » 31 Юли 2007, 10:37

Най-добрите пасти са на и Carsystem.
Те са №1, №2 и №3.
Почваш с №1.
Купуваш си по 100гр наливно (~5лв.) от всеки един номер.
С машинно пастиране, 100 - 150 гр. от всеки вид стигат за полиране на цялото Е36.
Баща ми е авто бояджия и само тези две пасти ползваме.
Всички останали пасти са bullshit.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 318 ti Compact

Мнение от sani » 02 Авг 2007, 19:57

Понеже (аз лично) не мога да видя точно върху какъв детайл са нанесени поразиите и колко "дълбоки" са, ще ти препоръчам продукт, който лично съм изпробвал и има завиден ефект за драскотини ПО ЛАКОВОТО ПОКРИТИЕ, които не са засегнали боята на автомобила, независимо колко са много! Пробвах продукта паралелно с идентичен на 3М (синята капачка) и резултата е същия, абсолютно! Та продукта се казва "SCRATCH OUT" на FORMULA 1 - жълта тубичката около 300 мл струва от порядъка на 5.00 лв във бензиностанции ШЕЛ и малко по-скъп във ОМВ. За сравнение 100 мл 3М = 5 лв, но не навсякъде ще ти го продадат наливно, оризгиналната опаковка е 1 литър (50.00 лв).
Съвет: ако нямаш грижи с боята, вземи си "SCRATCH OUT" на FORMULA 1 и бавно и методично, със памучен парцал и средно усилие полирай с кръгови движения и ще си ОК!
Пиши какво е станало!
Успех!

Ето линк към продукта, за да го видиш как изглежда: http://www.formula1wax.com/html/rubbingCompounds.htm

User
Аватар
Кара: 330XD
Детайли за колата: the silent power

Мнение от b00st » 03 Авг 2007, 2:51

Колеги, за предпазване на боята като цяло кое да взема ?

Гледах в OMV разни, мисля да взема ей тоя SONAX - http://www.sonax.com/sonax-e/katalog_pr ... uct=207100

Боята не е зле, на места просто има малко забележки, мисля че трябва да стане добре.

ентусиаст
Аватар
Кара: Едно М60 и някви М-ки
Детайли за колата: ...плаши ме ....винаги ....

Мнение от Is. » 03 Авг 2007, 9:11

Значи.от 3М-ските пасти най-добре си вземи 09374 /тва е тази със бялата капачка/,а ако решиш да използваш на Карсистем- Refinish 1....и търкане му е майката :mhihi:
Is написа:. . . чукайте си яйцата, точете си рендетата, викайте си "БРАВООО", но като видите 4-те фара зад вас, учтиво отбийте в дясно, щото иначе за всички става по трудно, а резултата ще е все същия

Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от sani » 03 Авг 2007, 9:17

zBoost написа:Колеги, за предпазване на боята като цяло кое да взема ?

Гледах в OMV разни, мисля да взема ей тоя SONAX - http://www.sonax.com/sonax-e/katalog_pr ... uct=207100

Боята не е зле, на места просто има малко забележки, мисля че трябва да стане добре.

За този продукт на SONAX съм чувал само добри отзиви, но никога не съм го ползвал. Аз лично ползвам цялата серия от продукти на Formula 1 - по-евтини са, а качеството е отлично. Ваксата с восък "Карнуба" дава стахотна защита и лъскавина на целия автомобил: http://www.formula1wax.com/html/carnaubaWaxes.htm Препаратите за интериора също са много добри и с дълготраен ефект!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Яро » 03 Авг 2007, 10:20

Снощи пробвах със "Scratch out" точно, но ефекта клонеше към нула.Най-малките драскотини наистина не се виждат, обаче повечето останаха.Спазвах точно инструкциите - нанасям, изчаквам да изсъхне и търкам със старите ми памучни гащи. :mhihi: Направих 2 пъти упражнението, но уви.
В един магазин за бои ми казаха, че трябвало да се мине със шкурка 2000 и после да се полира, което никак не ми се нрави :evil: Добре , че поне е на багажника.
Давайте други идеи ако имате, сега е момента за експеримента :mhihi:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от sani » 03 Авг 2007, 10:30

Ееееееее, съжалявам, явно "петната" са сериозни .... Това със шкурка 2000 въобще не и се струва гот да го пробваш. Според мен просто малко повече търпение и по-дълго третиране със Scratch out - все пак ако наистина проблема е само по лаковото покритие, какъвто и продукт да ползваш той има същото действие - кремообразен препарат с изключително фини абразивни съставки, които полират - ако искаш с две намазвания да стане, то продукта трбва да е по-груб и след това с фин! Аз не бих рискувал по тази схема, бих продължил с финия препарат докато стане!
... само като идея: CIF крем, но ..... незнам дали не е много груб - за джанти е перфектен, но за лаково покритие на боята ..... незнам!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Яро » 06 Авг 2007, 10:30

Драскотините са отстранени :D
Процедурата е много проста.Търка се със Scratch out-a докато излязат пришки на пръстите и ви изтръпне ръката до готовност за "овчарска че..я" :mhihi: .Накакви такива "намазвате, изчаквате да изсъхне и забърсване. Яко търкане му е майката ;)
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от sani » 06 Авг 2007, 10:33

Яро написа:Драскотините са отстранени :D
Процедурата е много проста.Търка се със Scratch out-a докато излязат пришки на пръстите и ви изтръпне ръката до готовност за "овчарска че..я" :mhihi: .Накакви такива "намазвате, изчаквате да изсъхне и забърсване. Яко търкане му е майката ;)

Хубавите неща бавно стават :mhihi: :yes: Важното е, че си успял!

ентусиаст
Аватар

Мнение от KickingKing » 06 Авг 2007, 12:51

Пастиране около 80 кинта и си готов... 4 пасти
Изображение
Изяж бобър - спаси дърво!

Изображение
По-добре да търсиш в google earth къде си пил, отколкото да видиш в youtube как!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Яро » 06 Авг 2007, 14:05

KickingKing написа:Пастиране около 80 кинта и си готов... 4 пасти

Защо да "стържа" боята излишно като си е ок?
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: BMW X5, Е60, Е30
Мечтае да кара: с талон
Детайли за колата: БМВ

Мнение от Se7ven » 07 Авг 2007, 9:13

Кога търкаш като намажеш пастата е търкаш веднага ли?
Че и аз имам една яка стърготина с ключ от някои тиквеник на къмпинг Веселие.

Следваща

Назад към E36