Какво е мнението ви за БМВ 318 ТДС 97-98 год.
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
18 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
Какво е мнението ви за БМВ 318 ТДС 97-98 год.
Мисля да си сменям стария Опел с нещо надеждно защото ми писна да давам пари за кърпежи, дреболии и подръжката да ми излиза като за скъп автомобил. Подръжам го, лъскам го, глезя го и др. обаче животното издъхва от всякъде едно правиш друго се чупи и както е тръгнало почти не остана част която да не съм подменял. Навремето карах БМВ 318 карбуратор 90 коня но колата беше обща и я оставих на дядото пък аз на Орел сега съм се спрял на БМВ 318 ТДС 97-98 год и искам да ви попитам за вашето мнение.
1. Добра ли е като модел. 90 коня достатъчни ли са и ( ясно ми е че конете никога не са в излишък) ?
2. Как се води двигателя и има ли разлика от този които слагат на тройката през 98 год? Някъде пишат 90 коня някъде 99 коня каква е истината?
3. Всички Комбита ли са подлакътник на шофьора, имат ли задни дискови или само някои имат?
4. Комбито като семеен автомобил има ли някакви различни екстри?
5. БМВ-тата имат ли темпомат, трети стоп или те са екстра?
6. Двигателя как гори?
1. Добра ли е като модел. 90 коня достатъчни ли са и ( ясно ми е че конете никога не са в излишък) ?
2. Как се води двигателя и има ли разлика от този които слагат на тройката през 98 год? Някъде пишат 90 коня някъде 99 коня каква е истината?
3. Всички Комбита ли са подлакътник на шофьора, имат ли задни дискови или само някои имат?
4. Комбито като семеен автомобил има ли някакви различни екстри?
5. БМВ-тата имат ли темпомат, трети стоп или те са екстра?
6. Двигателя как гори?
- Zapa
- ентусиаст
-
- Кара: сивушка на нафта
1. Конете на БМВ никога не са ни достатъчни
а 90 са си доста малко
2. -
3. Подлакътника си е допълнителна екстра, която доколкото знам не е серийна екстра
4. Екстрите си зависят най вече от годината на производство и конкретният екземпляр, но ако е след 96 примерн климатроника би трябвало да е с дигиталният дисплей и т.н.
5. Темпомата е доста рядко срещана екстра при Е-36
6. Икономично
Това беше по набързо така

2. -
3. Подлакътника си е допълнителна екстра, която доколкото знам не е серийна екстра
4. Екстрите си зависят най вече от годината на производство и конкретният екземпляр, но ако е след 96 примерн климатроника би трябвало да е с дигиталният дисплей и т.н.
5. Темпомата е доста рядко срещана екстра при Е-36
6. Икономично
Това беше по набързо така

- err0r
- Мечтае за Z3 M Coupe
-
- Кара: '99 530dА Touring
1 - 90 коня.
2 - М41Д18 - не знам какви слагат след 98-ма.
3 - Всичко е въпрос на напасване. Ако си си харесал кола без подлакътник не й се чуди, ами я визимай. За 300лв после ще си имаш и тази екстра.
4 - По-различни екстри от седана няма. Всичко е въпрос на късмет...
5 - Темпомат в е36 не съм виждал...
6 - Като всяко БМВ - ако го галиш ще я помирисва нафтата само, ако го газиш, ще я пие!
2 - М41Д18 - не знам какви слагат след 98-ма.
3 - Всичко е въпрос на напасване. Ако си си харесал кола без подлакътник не й се чуди, ами я визимай. За 300лв после ще си имаш и тази екстра.
4 - По-различни екстри от седана няма. Всичко е въпрос на късмет...
5 - Темпомат в е36 не съм виждал...
6 - Като всяко БМВ - ако го галиш ще я помирисва нафтата само, ако го газиш, ще я пие!

- Zapa
- ентусиаст
-
- Кара: сивушка на нафта
robert1975 написа:защо не се замислиш за 325 TDS -lunaticc си взе такава-комби същата година-много върви!
много трудно се намират читави екземпляри

особено пък седани

- Le Transporteur
- старши ентусиаст
-
До края на Е36 двигетеля е все този...
П.с. Ако някъде си видял 99к.с. това е фантазия на продавача или колата е била "уникат"

П.с. Ако някъде си видял 99к.с. това е фантазия на продавача или колата е била "уникат"

"Башак": ...еее БМВ караш, а ти е скъпо!
- bam-bam
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39
- Мечтае да кара: Е92
- Alexi
- старши ентусиаст
-
- Кара: буретата да пресъхват
deskobg потърси из форума има доста теми за 318тдс .. като всяко БМВ има какво да предложи на собственика си ,и преди да вземеш - диагностика в сервиз ,най добре официалния
- Veson
- младши ентусиаст
-
- Кара: E87 120d
- Мечтае да кара: x6
1. Достатъчно, ако не си решил да се състезаваш
2. Двигателя е само 90 к.с, 1695 л.
3. Мойто си има, за другите не знам
4. В комбито можеш да качваш и по-обемисти неща, като ексри няма нищо в повече !
5. Третия стоп си е екстра
6. Градско - 7,5 - 9 , в зависимост от настъпването, Извън - 6-7
От две години карам такова и ако не ме натискаха да го сменям бих си го карал още дълго време
, нищо че е с най-слабия двигател сред БМВ тата...
3. Мойто си има, за другите не знам
4. В комбито можеш да качваш и по-обемисти неща, като ексри няма нищо в повече !
5. Третия стоп си е екстра
6. Градско - 7,5 - 9 , в зависимост от настъпването, Извън - 6-7
От две години карам такова и ако не ме натискаха да го сменям бих си го карал още дълго време

stay tuned

- Mollov
- Мародератор
-
- Кара: some d20s
Veson написа:1. Достатъчно, ако не си решил да се състезаваш
..........
1665cc

Иначе темпомат има сред Е36-ците, ма само от тия с ама много екстри... тогава рядко се е поръчвало за подобна кола с не много екстри... за харченето - харчи една идея под 25-цата и според мен не си заслужава, но пък като поддръжка е по-евтино.... а 325td е няква измишльотина... нито върви колкото 25tds-а, нито харчи по-малко...
bobolink написа:Колега!!! То си е до късмет ама ако питаш мене не си купувай TDS! Пети месец вече колата ми е по майстори! Ако държиш да ти разказвам през какви премеждия минах, и все още минавам драсни едно л.с.! Този модел дизелаци крият големи неприятности под капака!!!
Крият тия, дето са вече сдухани яко... иначе е много приличен двигател...много.
- bam-bam
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39
- Мечтае да кара: Е92
bobolink написа:Колега!!! То си е до късмет ама ако питаш мене не си купувай TDS! Пети месец вече колата ми е по майстори! Ако държиш да ти разказвам през какви премеждия минах, и все още минавам драсни едно л.с.! Този модел дизелаци крият големи неприятности под капака!!!
не го заблуждавай ... това че ти можеби си си купил ТДС за 5 бона не е проблем

моито излезна мноооого и вече 3та година никфи грижи освен основните консумативи .. така че сичко си е до късмет и кола ... зимате си разкачени сабуретини това се отлепило онова тропа .. ама нали тфа се праи ... ми праи се ама за да се стигне до там тая кола кои знае какво е видела и после глеи кфо стаа секи ден нови теми .. ми ще има нема как да нема

18 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2