Като стана мокро и влажно спря да прекъсва..

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар

Като стана мокро и влажно спря да прекъсва..

Мнение от Mr.President » 12 Юни 2007, 21:04

Значи проблема ми беше, че прекъсваше и пувтеше от ауспуха все едно работи на 1 цилиндър по-малко и то само когато е загряла, а след това започна и студена да го прави това.. днес какво стана.. карах в един огромен дъжд, който чистачките ми на най-бързата степен едвам смогваха.. бая се намокри навсякъде и след като спря дъжда няколко часа след това колата вече нито прекъсваше ни лук яла ни лук мирисала... от какво може да е това.. за мен е странно понеже така и не открих проблема къде е.. ходих на майстор каза, че маслото пък не било хубаво и не затварял един клапан оставал отворен.. друг вика друго.. всеки различно. Ще пробвам и диагностика да видим какво ще излезе ама наистина ми е интересно някой има ли е такъв проблем.
GOD IS A DJ
LIFE IS A DANCEFLOOR
LOVE IS THE RHYTHM
YOU ARE THE MUSIC

кандидат ентусиаст
Аватар

.............

Мнение от rplamen » 12 Юни 2007, 22:49

Ади като улучиш някой добър диагностик пиши че иаз имам много въпроси към него

младши ентусиаст
Аватар

Re: .............

Мнение от Mr.President » 13 Юни 2007, 10:27

rplamen написа:Ади като улучиш някой добър диагностик пиши че иаз имам много въпроси към него

Ок като ми остане време ще отида да видим какво ще ми кажат и там. Дано да улучат или накрая да не кажат нищо и няма на колата..
GOD IS A DJ
LIFE IS A DANCEFLOOR
LOVE IS THE RHYTHM
YOU ARE THE MUSIC

старши ентусиаст
Аватар
Кара: любимата ни марка да е първа ;)
Мечтае да кара: римска колесница с М-пакет ;)

Мнение от spower » 13 Юни 2007, 13:46

проблема явно е в токовете щом при влажно време е добре значи някъде не прави добър контакт,погледни кабелите на свешите и на бубината да не са нагоряли ;)

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Mr.President » 13 Юни 2007, 20:31

spower написа:проблема явно е в токовете щом при влажно време е добре значи някъде не прави добър контакт,погледни кабелите на свешите и на бубината да не са нагоряли ;)

Абе гледах ги през деня и през ноща уж нищо им няма ама на пръв поглед... нямаше светкавици през ноща ама имам едни пласмасови кръгчета около кабелите и аз си мисля, че може да са тоците ама майстора уж ги гледа ама какво е гледал май пак трябва да отида ..
GOD IS A DJ
LIFE IS A DANCEFLOOR
LOVE IS THE RHYTHM
YOU ARE THE MUSIC

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е38
Мечтае да кара: Е38

Мнение от D.Pavlov » 13 Юни 2007, 20:53

Много ми е интересно като не ти е мерил компресия как разбра че не ти затваря клапана, сигурно е ясновидец!!!!!!!!!!!!
"Не става само с ядене , трябва и акъл!!!"

старши ентусиаст
Аватар
Кара: любимата ни марка да е първа ;)
Мечтае да кара: римска колесница с М-пакет ;)

Мнение от spower » 14 Юни 2007, 9:27

виж съпротивлеието на кабелите ,но наи добре на диагностика като дигностиката не винаги открива проблема :) на мен в влажното ми прекъсваше и дигностиката не го хвана беше топло времето :) после като изкарах кабел по кабел установих къде е проблема въпрос на търпение :) успех колега!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Mr.President » 14 Юни 2007, 10:09

titikaka написа:Много ми е интересно като не ти е мерил компресия как разбра че не ти затваря клапана, сигурно е ясновидец!!!!!!!!!!!!

Ами вади кабели... изключваше ми стъпковото моторче .. гледаше къде има въздух, къде няма ... и такива неща ... караше ме постоянно да я паля като я изгася не го знам какво е правил... каза, че стъпковия мотор работи, но не както той искал, но все пак си работил нормално... Викам му кабели или свещи да не е.. той каза не е от тях ... Сега ще запиша част на диагностика и ще ида, защото ми писна да гадаят.
GOD IS A DJ
LIFE IS A DANCEFLOOR
LOVE IS THE RHYTHM
YOU ARE THE MUSIC

ентусиаст
Аватар
Кара: BMW X5, Е60, Е30
Мечтае да кара: с талон
Детайли за колата: БМВ

Мнение от Se7ven » 14 Юни 2007, 10:15

И да напишеш ко е станало!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Mr.President » 19 Юни 2007, 21:30

Четвъртък от 11 сутринта съм си записал час за диагностика... Тогава ще разберем от какво е... надявам се да разберем де и ще ви кажа откаде е проблема..
GOD IS A DJ
LIFE IS A DANCEFLOOR
LOVE IS THE RHYTHM
YOU ARE THE MUSIC

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Mr.President » 21 Юни 2007, 12:52

Еми оказа се Ламбда сондата ... Ако имате подобни симптоми отивайте директно на диагностика, защото туй чудо въобще нямаше да открия, че е там проблема...Компютъра веднага показа, че проблема е в Ламбдата и след това я тествахме дали наистина работи и така и не успяхме да я подкараме.. беше заминала напълно... имахме надежда, че ако я пръснем със спрей ще се оправи, ако е клеясал контакта ама уви няма никой. Сега отрязахме главния кабел към нея докато си купя нова ламбда за 120 лв. Bosch имаха нови ама баща ми има сонда ще взема от него и така.
GOD IS A DJ
LIFE IS A DANCEFLOOR
LOVE IS THE RHYTHM
YOU ARE THE MUSIC

БМВманиачения
Аватар
Кара: ПЕЧКА понавървяваща
Мечтае да кара: на ядене и пиене

Мнение от bmwfena » 21 Юни 2007, 12:57

Mr.President написа:Еми оказа се Ламбда сондата ... Ако имате подобни симптоми отивайте директно на диагностика, защото туй чудо въобще нямаше да открия, че е там проблема...Компютъра веднага показа, че проблема е в Ламбдата и след това я тествахме дали наистина работи и така и не успяхме да я подкараме.. беше заминала напълно... имахме надежда, че ако я пръснем със спрей ще се оправи, ако е клеясал контакта ама уви няма никой. Сега отрязахме главния кабел към нея докато си купя нова ламбда за 120 лв. Bosch имаха нови ама баща ми има сонда ще взема от него и така.
не бъди сигурен че е от това щото го имахме същия случай ама диагностиката и то с добра програма показа ламбда сонда -купихме нова и пак същото и се оказа от съвсем друго---не може да е ламбдата и да не прекъсва само като е мокро--това не е вярно проблема ти е другаде-почти съм сигурен --не се доверявай толкова на диагностиката :!:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Mr.President » 21 Юни 2007, 20:13

bmwfena написа:
Mr.President написа:Еми оказа се Ламбда сондата ... Ако имате подобни симптоми отивайте директно на диагностика, защото туй чудо въобще нямаше да открия, че е там проблема...Компютъра веднага показа, че проблема е в Ламбдата и след това я тествахме дали наистина работи и така и не успяхме да я подкараме.. беше заминала напълно... имахме надежда, че ако я пръснем със спрей ще се оправи, ако е клеясал контакта ама уви няма никой. Сега отрязахме главния кабел към нея докато си купя нова ламбда за 120 лв. Bosch имаха нови ама баща ми има сонда ще взема от него и така.
не бъди сигурен че е от това щото го имахме същия случай ама диагностиката и то с добра програма показа ламбда сонда -купихме нова и пак същото и се оказа от съвсем друго---не може да е ламбдата и да не прекъсва само като е мокро--това не е вярно проблема ти е другаде-почти съм сигурен --не се доверявай толкова на диагностиката :!:

Ама ние не се доверихме само на компютъра.. проверихмя я дали наистина работи .. гледахме волтажите .. отиват до нея обаче тя не работи .. заминала си е 100 % а и хората, които ми я правиха си разбираха доста от работата и не правят за първи път такава работа. Откачиха ми главния кабел към ламбдата не видях кой обаче колата спря да прекъсва след това и върви като пушка обаче сега малко разхода е проблем докато не купя нова ламбда, но аз вече имам понеже баща ми има ламбда, която не му трябва и ще сложа нея.
GOD IS A DJ
LIFE IS A DANCEFLOOR
LOVE IS THE RHYTHM
YOU ARE THE MUSIC

ентусиаст
Аватар
Кара: BMW X5, Е60, Е30
Мечтае да кара: с талон
Детайли за колата: БМВ

Мнение от Se7ven » 21 Юни 2007, 23:40

Сериозно ли спря да прекъсва? А оборотите вдигнаха ли се?

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Mr.President » 22 Юни 2007, 18:29

Se7ven написа:Сериозно ли спря да прекъсва? А оборотите вдигнаха ли се?

Оборотите не мръдват... А колата върви като преди... чак се учудих как съм карал досега толкова спъната .. А и стана по-икономична .. на дълъг път я пробвах доста малко ми изгоря в сравнение с преди... А преди беше градско 12-13 и извън 10.. ми гореше и ми писна накрая. Другата седмица ще взема една хубава Bosch оригинална от испания :mhihi:
GOD IS A DJ
LIFE IS A DANCEFLOOR
LOVE IS THE RHYTHM
YOU ARE THE MUSIC

Следваща

Назад към E36