Гаден звук по ходовата!!!
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
21 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
Гаден звук по ходовата!!!
Колеги значи в момента само Вие може да ме успокоите или да ми изкарате още повече ангелите!
Колицата ми е при майстор от два дена за смяня на задължителните консумативи при покупката на нова кола! От няколко дена обаче се появи доста обезпокоителен звук от долу на колата който го определям за идващ от задната половина ! При абсолютно равен асвалт за да няма странични шумове, мога да определя звука по следният начин: "тупа-тупа-тупа-тупа-тупа" и така до безкрай! Значи не е от гумите и джантите щото съм бил на баланс, а задните гуми са почти нови! Майсторът до момента упорито мълчи какъв може да е проблема, а мен ми е нервно!!!
Какво може да е това???
Колицата ми е при майстор от два дена за смяня на задължителните консумативи при покупката на нова кола! От няколко дена обаче се появи доста обезпокоителен звук от долу на колата който го определям за идващ от задната половина ! При абсолютно равен асвалт за да няма странични шумове, мога да определя звука по следният начин: "тупа-тупа-тупа-тупа-тупа" и така до безкрай! Значи не е от гумите и джантите щото съм бил на баланс, а задните гуми са почти нови! Майсторът до момента упорито мълчи какъв може да е проблема, а мен ми е нервно!!!
Какво може да е това???

Re: Гаден звук по ходовата!!!
bobolink написа:Колеги значи в момента само Вие може да ме успокоите или да ми изкарате още повече ангелите!
Какво може да е това???
Супер сте! Половин час без нито един отговор!!!
- SpLiT
- младши ентусиаст
-
- Кара: Mercedes-Benz E280 4Matic
- Мечтае да кара: отново BMW
Ми колега, аз лично звук "тупа-тупа-тупа-тупа-тупа-тупа" не мога точно да си го представя... дай по-точно: кух звук, като на ламарина и т.н. Остави майстора да си каже мнението и сподели 

- Mollov
- Мародератор
-
- Кара: some d20s
bobolink написа:
Ти кво очакваш? 30 човека да седят и да те чакат да пуснеш тема с проблема и да ти отговорят веднага? Я се стегни!

Хвани майстора за ушите и го накарай да ти каже от какво е - ако се прави на луд по-добре смени майстора...
- SpLiT
- младши ентусиаст
-
- Кара: Mercedes-Benz E280 4Matic
- Мечтае да кара: отново BMW
Honzik написа:bobolink написа:
Ти кво очакваш? 30 човека да седят и да те чакат да пуснеш тема с проблема и да ти отговорят веднага? Я се стегни!![]()
Хвани майстора за ушите и го накарай да ти каже от какво е - ако се прави на луд по-добре смени майстора...

- vld
- Старши ентусиаст
-
- Кара: F11 535d, E84 2.3d
Кажи му да погледне гуменото каре на кардана
Щом до сега не го е открил
смени майстора
Тоя да не е от тия дето питат ма тя да не е с задно
П.С.Жокер: може и висящия лагер на кардана да е
Може и някое каре НО е много малко вероятно

Щом до сега не го е открил

Тоя да не е от тия дето питат ма тя да не е с задно

П.С.Жокер: може и висящия лагер на кардана да е

Може и някое каре НО е много малко вероятно

- vld
- Старши ентусиаст
-
- Кара: F11 535d, E84 2.3d
bobolink написа:Не знам от кои е..на братока поправя возилото та той ме замъкна там...
Ходи му налей акъл кво да гледа дане го чакаш сам да открива топлата вода

- t0sh
- старши ентусиаст
-
- Кара: m52 e36
- Мечтае да кара: е38 ;)
- Детайли за колата: е36
аз лично извадих 4см винт от гумата за 'тупа-тупа'
иначе без да дадеш повече инфо - на скорост, без скорост, газ без газ, по завои усилва ли се и де да знам още кво, ми е интересно каква диагноза чакаш така с едно описание 'тупа-тупа'.. или ти така си ходиш до майстора без колата и 'оправи ми тупа-тупа'

иначе без да дадеш повече инфо - на скорост, без скорост, газ без газ, по завои усилва ли се и де да знам още кво, ми е интересно каква диагноза чакаш така с едно описание 'тупа-тупа'.. или ти така си ходиш до майстора без колата и 'оправи ми тупа-тупа'

До момента още не е разбрал от какво идва така наречения "тупа-тупа" шум, въпреки че може да се определи и като "тъка-тъка", "тапа-тапа", "дупт-да - дупт-да" и така нататъка!
Шумът е постоянен и на скорост и не на скорост " по инерция". Не се усилва на завой, нито пък намалява! С увеличаването на скороста на колата шумът се ускорява!- не увеличава! Това е!

Шумът е постоянен и на скорост и не на скорост " по инерция". Не се усилва на завой, нито пък намалява! С увеличаването на скороста на колата шумът се ускорява!- не увеличава! Това е!
- t0sh
- старши ентусиаст
-
- Кара: m52 e36
- Мечтае да кара: е38 ;)
- Детайли за колата: е36
а на бавна скорост примерно 5-10 км/ч чува ли се отчетливо?
както казах за начало бих си прегледал гумите за винт/пирон и подобни, след това нещо лагери примерно
другото си е преглед на място
както казах за начало бих си прегледал гумите за винт/пирон и подобни, след това нещо лагери примерно
другото си е преглед на място
21 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2