Лампички
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
28 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- Andronoff
- триногата
-
Лампички
Абе изрових целия форум, какви ли не неща намерих, ама не и това!
Имам 1 лампа под предния капак, която не свети и ме дразни!
Крушката е здрава, на кабелите обаче напрежение няма, мерих с мултицета. Има един прекъсвач над левия бъбрек (като седиш срещу бъбреците) на който прекъсвач има закачена само 1 жичка, явно маса, ама дали отива в тая същата лампичка.. незнам, понеже някой умник ми е увил всички кабели с изолирбанд и немога да проследя. Ако е това прекъсвача за тая лампа, значи ще имам прекъснат кабел, понеже няма верига между прекъсвача и лампата, ама дали е той?
И след всичкото това следене на кабели, прозвъняване и т.н., се качих в колата, тръгнах, светнах фаровете и забелязах, че половината скоростомер и половината оборотомер не светят! Явно зад тях имам 1 изгоряла крушка!
Имам 1 лампа под предния капак, която не свети и ме дразни!
Крушката е здрава, на кабелите обаче напрежение няма, мерих с мултицета. Има един прекъсвач над левия бъбрек (като седиш срещу бъбреците) на който прекъсвач има закачена само 1 жичка, явно маса, ама дали отива в тая същата лампичка.. незнам, понеже някой умник ми е увил всички кабели с изолирбанд и немога да проследя. Ако е това прекъсвача за тая лампа, значи ще имам прекъснат кабел, понеже няма верига между прекъсвача и лампата, ама дали е той?
И след всичкото това следене на кабели, прозвъняване и т.н., се качих в колата, тръгнах, светнах фаровете и забелязах, че половината скоростомер и половината оборотомер не светят! Явно зад тях имам 1 изгоряла крушка!
Сбогом, Сами! Сбогом, Писта!
Никога няма да бъдете забравени!
- Glamav
- младши ентусиаст
-
- Кара: 525d '02
- Мечтае да кара: 850i или M6
Сваляш таблото и сменяш, 3W са крушките за осветлението.
Тази при двигателя свети ако си на габарит или фарове.
- Alexbmw
- Кукуригуууу
-
- Кара: Луда Баба Яга
- Мечтае да кара: Още по-луда Баба Яга
- Le Transporteur
- старши ентусиаст
-

- Andronoff
- триногата
-
Le Transporteur написа::roll: а който няма лампа ,къде да търси кабелите....а и една лампа каква цифра е....Колега извинявай че ти ползвам темата
За нищо

verdano написа:Някой умник е увил кабелите на всички Е36 в света не е само твоята
Незнаех

Glamav написа:Сваляш таблото и сменяш, 3W са крушките за осветлението.
Тези за таблото знам, само споделих за тях, скоро имаше много хубава темичка за тях.
А онази под капака предполагах, че може би свети на габарит или фарове, затова ги светнах още преди да почна да бъзикам

Но ако наистина свети само, когато си на фарове, за мен е тъпо, понеже се предполага, че щом вдигнеш капака, колата ти може да не е в час, а ако не е в час, оставаш на тъмно!
Както и да е де, лампата просто не иска да свети!

- Le Transporteur
- старши ентусиаст
-
- Andronoff
- триногата
-
Le Transporteur написа:Що бе за лампата в багажника да не би да трябват светнати габарити...вдигаш капака светва...
Именно, не се бях сетил

- ///MapTo
-
-
- Кара: акцизни М-паркети от острова
- Мечтае да кара: много неща
Le Transporteur написа::roll: а който няма лампа ,къде да търси кабелите....а и една лампа каква цифра е....Колега извинявай че ти ползвам темата
не е скъпа..едно плафонче е 20-ина лева,но по-голямото чудо ще е с прекарването на кабелите

- Le Transporteur
- старши ентусиаст
-
...тц-тц-тц,брей Марто кви работи имало по колите
а ние нямаме,в краката и аз мисля да слагам ....а пък на кумшията дето у пасатора му има само волан и скоростен лост ,на сенниците като плъзнеш капачето и огледалцето светва....малиииии утрепа ме,добре че не знае че у баварката немам...
А по темата това плафонче под предния капак за екстра ли го броят... 

- Andronoff
- триногата
-
///MapTo написа:Le Transporteur написа::roll: а който няма лампа ,къде да търси кабелите....а и една лампа каква цифра е....Колега извинявай че ти ползвам темата
не е скъпа..едно плафонче е 20-ина лева,но по-голямото чудо ще е с прекарването на кабелитемойта няма там,няма и в краката на шофьора,няма и на тавана под сенниците,но познавам колеги,които имат там
Като спомена за сенниците, се сетих - не ми свети лампата над левия сенник, пак днес забелязах! Явно днес крушките ми са решили да празнуват гей празника

Колкото до осветление в краката на шофьора - нямам такова, дори за пръв път чувам, че в някои е36-ци има!
- ///MapTo
-
-
Le Transporteur написа:на сенниците като плъзнеш капачето и огледалцето светва....малиииии А по темата това плафонче под предния капак за екстра ли го броят...
по принцип се води за екстра този под предния капак,а тези на е36та на сенниците и те са на този принцип..буташ капачето на огледалцето и плафона светва...досега още не съм срещал и в България и в Германия Е36-та със абсолютно ВСИКИ екстри...защото те са найстина много,но събрани на едно място...рядкост

Andronoff написа:Колкото до осветление в краката на шофьора - нямам такова, дори за пръв път чувам, че в някои е36-ци има!
има има...lunaticc от форума има,виждал съм

- Andronoff
- триногата
-
Аз намерих ел. схеми на е36, утре ще ги разглеждам.
А ако не успея да намеря повредата, ще прекарам нови проводници до плафончето под капака, ще му пусна постоянен (непрекъснат) плюс и един минус, който ще се прекъсва от онова ключе над левия бъбрек (дано ключето да е с нормално затворен контакт!)
А може и да си поиграя със сноповете кабели, да им махна изолацията и да ги сложа в нещо по-съвременно, като спирала например..
А ако не успея да намеря повредата, ще прекарам нови проводници до плафончето под капака, ще му пусна постоянен (непрекъснат) плюс и един минус, който ще се прекъсва от онова ключе над левия бъбрек (дано ключето да е с нормално затворен контакт!)
А може и да си поиграя със сноповете кабели, да им махна изолацията и да ги сложа в нещо по-съвременно, като спирала например..
- ///MapTo
-
-
Andronoff написа:който ще се прекъсва от онова ключе над левия бъбрек..
онова ключе играе ролята на контакт като на врата

- Andronoff
- триногата
-
28 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2