Лампички

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

триногата
Аватар

Лампички

Мнение от Andronoff » 02 Фев 2007, 19:58

Абе изрових целия форум, какви ли не неща намерих, ама не и това!
Имам 1 лампа под предния капак, която не свети и ме дразни!
Крушката е здрава, на кабелите обаче напрежение няма, мерих с мултицета. Има един прекъсвач над левия бъбрек (като седиш срещу бъбреците) на който прекъсвач има закачена само 1 жичка, явно маса, ама дали отива в тая същата лампичка.. незнам, понеже някой умник ми е увил всички кабели с изолирбанд и немога да проследя. Ако е това прекъсвача за тая лампа, значи ще имам прекъснат кабел, понеже няма верига между прекъсвача и лампата, ама дали е той?
И след всичкото това следене на кабели, прозвъняване и т.н., се качих в колата, тръгнах, светнах фаровете и забелязах, че половината скоростомер и половината оборотомер не светят! Явно зад тях имам 1 изгоряла крушка!
Сбогом, Сами! Сбогом, Писта!
Никога няма да бъдете забравени!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 525d '02
Мечтае да кара: 850i или M6

Мнение от Glamav » 02 Фев 2007, 20:10

Сваляш таблото и сменяш, 3W са крушките за осветлението.
Тази при двигателя свети ако си на габарит или фарове.

Кукуригуууу
Аватар
Кара: Луда Баба Яга
Мечтае да кара: Още по-луда Баба Яга

Мнение от Alexbmw » 02 Фев 2007, 20:21

Glamav написа:Тази при двигателя свети ако си на габарит или фарове.

:yes:
Изображение
Човечеството е оцеляло не защото се е смяло, а защото късно е изобретило презерватива!

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от verdano » 02 Фев 2007, 20:30

Някой умник е увил кабелите на всички Е36 в света не е само твоята :)

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Le Transporteur » 02 Фев 2007, 20:34

:roll: а който няма лампа ,къде да търси кабелите....а и една лампа каква цифра е....Колега извинявай че ти ползвам темата :bchug:

триногата
Аватар

Мнение от Andronoff » 02 Фев 2007, 21:00

Le Transporteur написа::roll: а който няма лампа ,къде да търси кабелите....а и една лампа каква цифра е....Колега извинявай че ти ползвам темата :bchug:

За нищо :)
verdano написа:Някой умник е увил кабелите на всички Е36 в света не е само твоята :)

Незнаех :)
Glamav написа:Сваляш таблото и сменяш, 3W са крушките за осветлението.
Тази при двигателя свети ако си на габарит или фарове.

Тези за таблото знам, само споделих за тях, скоро имаше много хубава темичка за тях.
А онази под капака предполагах, че може би свети на габарит или фарове, затова ги светнах още преди да почна да бъзикам :)
Но ако наистина свети само, когато си на фарове, за мен е тъпо, понеже се предполага, че щом вдигнеш капака, колата ти може да не е в час, а ако не е в час, оставаш на тъмно!
Както и да е де, лампата просто не иска да свети! :)

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Le Transporteur » 02 Фев 2007, 21:08

Що бе за лампата в багажника да не би да трябват светнати габарити...вдигаш капака светва... :D

триногата
Аватар

Мнение от Andronoff » 02 Фев 2007, 21:13

Le Transporteur написа:Що бе за лампата в багажника да не би да трябват светнати габарити...вдигаш капака светва... :D

Именно, не се бях сетил :)

Аватар
Кара: акцизни М-паркети от острова
Мечтае да кара: много неща

Мнение от ///MapTo » 02 Фев 2007, 21:29

Le Transporteur написа::roll: а който няма лампа ,къде да търси кабелите....а и една лампа каква цифра е....Колега извинявай че ти ползвам темата :bchug:

не е скъпа..едно плафонче е 20-ина лева,но по-голямото чудо ще е с прекарването на кабелите ;) мойта няма там,няма и в краката на шофьора,няма и на тавана под сенниците,но познавам колеги,които имат там ;)
Изображение
Изображение
PeReZ: Предполагам и километража (скоростомера) не показва моментната скорост, а ъгловата скорост в завой ???

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Le Transporteur » 02 Фев 2007, 22:02

...тц-тц-тц,брей Марто кви работи имало по колите :shock: а ние нямаме,в краката и аз мисля да слагам ....а пък на кумшията дето у пасатора му има само волан и скоростен лост ,на сенниците като плъзнеш капачето и огледалцето светва....малиииии утрепа ме,добре че не знае че у баварката немам... :mhihi: :mhihi: :mhihi: А по темата това плафонче под предния капак за екстра ли го броят... :dunno:

триногата
Аватар

Мнение от Andronoff » 02 Фев 2007, 22:07

///MapTo написа:

не е скъпа..едно плафонче е 20-ина лева,но по-голямото чудо ще е с прекарването на кабелите ;) мойта няма там,няма и в краката на шофьора,няма и на тавана под сенниците,но познавам колеги,които имат там ;)

Като спомена за сенниците, се сетих - не ми свети лампата над левия сенник, пак днес забелязах! Явно днес крушките ми са решили да празнуват гей празника :evil:
Колкото до осветление в краката на шофьора - нямам такова, дори за пръв път чувам, че в някои е36-ци има!

Аватар

Мнение от ///MapTo » 02 Фев 2007, 22:17

Le Transporteur написа:на сенниците като плъзнеш капачето и огледалцето светва....малиииии А по темата това плафонче под предния капак за екстра ли го броят... :dunno:

по принцип се води за екстра този под предния капак,а тези на е36та на сенниците и те са на този принцип..буташ капачето на огледалцето и плафона светва...досега още не съм срещал и в България и в Германия Е36-та със абсолютно ВСИКИ екстри...защото те са найстина много,но събрани на едно място...рядкост ;) някой ще каже тоя плафон,и с него и без него може,ма си е глезотия... :mhihi: :mhihi: приятели ми се смееха колко търсех подлакътник под дърво и камък,а после само мойто е36 искаха да карат :mhihi: :mhihi: ;)

Andronoff написа:Колкото до осветление в краката на шофьора - нямам такова, дори за пръв път чувам, че в някои е36-ци има!

има има...lunaticc от форума има,виждал съм ;)
Изображение
Изображение
PeReZ: Предполагам и километража (скоростомера) не показва моментната скорост, а ъгловата скорост в завой ???

триногата
Аватар

Мнение от Andronoff » 02 Фев 2007, 22:38

Аз намерих ел. схеми на е36, утре ще ги разглеждам.
А ако не успея да намеря повредата, ще прекарам нови проводници до плафончето под капака, ще му пусна постоянен (непрекъснат) плюс и един минус, който ще се прекъсва от онова ключе над левия бъбрек (дано ключето да е с нормално затворен контакт!)
А може и да си поиграя със сноповете кабели, да им махна изолацията и да ги сложа в нещо по-съвременно, като спирала например..

Аватар

Мнение от ///MapTo » 02 Фев 2007, 22:43

Andronoff написа:който ще се прекъсва от онова ключе над левия бъбрек..

онова ключе играе ролята на контакт като на врата :winky: опитай с отворен капак да си заключиш колата с алармата и ще видиш ;)
Изображение
Изображение

триногата
Аватар

Мнение от Andronoff » 02 Фев 2007, 22:52

Ще сложа друго :)

Следваща

Назад към E36