Ламбдасонда ?
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
20 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- liort
- младши ентусиаст
-
- Кара: E39 530dA touring,Е30 320i
- Мечтае да кара: E30 кабрио с V8
Ламбдасонда ?
Каде да търся Ламбдасонда за М52Б20 .
Някой ако може да ме ориентира , по възмойност да не е 400 лв на Сименс броиката , че ми трябвар 2 бр.
Някой ако може да ме ориентира , по възмойност да не е 400 лв на Сименс броиката , че ми трябвар 2 бр.
Последна промяна liort на 26 Яну 2007, 21:00, променена общо 2 пъти
-Тате, татеее, от къде идват облаците?
-От гумите на БМВ-тата, моето момче!
- ///milko way
- ентусиаст
-
- Кара: не кара пил-ама пий карал
те са все еднакви

Bcu4ko cBъP|_|_|Ba Do5pe.Ako He|_|_|_o cBъP|_|_|u 3/\e,To npocTo He e cBъp|_|_|u/\o!
- liort
- младши ентусиаст
-
///milko way написа:те са все еднакви
Това магазин ли е какво е .

П.П. Междо другото нещо много важно колата е 95г.

- Alexbmw
- Кукуригуууу
-
- Кара: Луда Баба Яга
- Мечтае да кара: Още по-луда Баба Яга
- liort
- младши ентусиаст
-
Малииииииииииии лошо колега лошо . 

- Alexbmw
- Кукуригуууу
-
...........
Като купувах колата ламбдата (тая на катализатора или там някъде) ми отчете грешка и тия от сервиза казаха, че струвала нова около 220 лв
и също ми казаха, че може и без нея по принцип! Аз не се съгласих
и те ми казаха другия вариант е да дойдеш 2 пъти за 10 дни да видят дали има натрупани грешки и се оказа, че всичко е наред
Мотора ми е М52 с 2 броя л.сонда!
Та тая цена от 400 лв дето я споменавате - сигурни ли сте че е толкова ??? Аз не съм сигурен дали е 220 лв тъй като не съм питал в магазина а майсторите ми казаха ...
Колега ако говориш по памет за тия 400 лв по-добре питай в някой магазин да си сигурен а и сподели и ние да знаем

Та тая цена от 400 лв дето я споменавате - сигурни ли сте че е толкова ??? Аз не съм сигурен дали е 220 лв тъй като не съм питал в магазина а майсторите ми казаха ...
Колега ако говориш по памет за тия 400 лв по-добре питай в някой магазин да си сигурен а и сподели и ние да знаем

Последна промяна euroto на 29 Яну 2007, 16:04, променена общо 1 път

- Joro_Paveto
- ентусиаст
-
- Кара: '99 E46 318i; '01 E53 3.0i
На моя M52B20 ламбдите са 2бр с по четири жила.
Мой приятел си взе за А6 една на БОШ с 4 жила за мисля 160лв с нек'ва малка отстъпка.
Та колега важното е да вземеш четирижлна ламбда, поогледай магазини и цени и си избери.
Мой приятел си взе за А6 една на БОШ с 4 жила за мисля 160лв с нек'ва малка отстъпка.
Та колега важното е да вземеш четирижлна ламбда, поогледай магазини и цени и си избери.
Лека нощ, добър ден, пак съм с моя...
- t0sh
- старши ентусиаст
-
- Кара: m52 e36
- Мечтае да кара: е38 ;)
- Детайли за колата: е36
Alexbmw написа:liort написа:Малииииииииииии лошо колега лошо .
Кое му е лошото една част по малко за смяна![]()
а какви грешки и какъв разход ти дава гледал ли си?
- Joro_Paveto
- ентусиаст
-
Ама колега как така нямаш?
Никога не е имало или просто са премахнати и дупките са запълнени?
При мен с две неработещи разхода си е бая висок...по груби сметки и много внимателно каране градско е около 13-14/100.
Никога не е имало или просто са премахнати и дупките са запълнени?
При мен с две неработещи разхода си е бая висок...по груби сметки и много внимателно каране градско е около 13-14/100.
- Alexbmw
- Кукуригуууу
-
Според мен оригинално си няма или аз нещо не виждам
Още като я взех и отидох да и сменям маслото влезнах в канала при момчето и не видях никаде ламбдасонда, а разхода си е нормале при нормално каране около 12

Още като я взех и отидох да и сменям маслото влезнах в канала при момчето и не видях никаде ламбдасонда, а разхода си е нормале при нормално каране около 12
- turbo
- старши ентусиаст
-
- Кара: МПС-та
- Мечтае да кара: самолет
Колега, в голема грешка си. Сондите не са отдолу, а са отгоре:
http://www.bmwworld.com/pics/engine/0705_832.jpg
Ta имаш и то два броя.
А иначе не е много задължително да са некви скъпи, но требе да са като тея на колата (в случая с 4 кабела).
Фирмата произвеждаща универсални заместители е Томко, а вносител за БГ е http://www.kosser.net/Products/Tomco.php
Успех!
http://www.bmwworld.com/pics/engine/0705_832.jpg
Ta имаш и то два броя.
А иначе не е много задължително да са некви скъпи, но требе да са като тея на колата (в случая с 4 кабела).
Фирмата произвеждаща универсални заместители е Томко, а вносител за БГ е http://www.kosser.net/Products/Tomco.php
Успех!
- Joro_Paveto
- ентусиаст
-
Абе не знам как се продават ламбда сондите, щот само веднъж съм купувал и то точно от Косер. Та пишат Томко на опаковката, а на самата ламбда пише NGK. Продава се без букса, само с 3 стърчащи кабела по около 15 см. После режеш кабелите на твоята и съединяваш новата, па изолирбанд, па умотаване на жици...абсолютно циганска и аборигенска работа...Та аз от там пак сонда няма да си взема...
Това беше положението като си взех от тях ламбда за опела.
Това беше положението като си взех от тях ламбда за опела.
- liort
- младши ентусиаст
-
Re: ...........
euroto написа:Като купувах колата ламбдата (тая на катализатора или там някъде) ми отчете грешка и тия от сервиза казаха, че струвала нова около 220 лви също ми казаха, че може и без нея по принцип! Аз не се съгласих
и те ми казаха другия вариант е да дойдеш 2 пъти за 10 дни да видят дали има натрупани грешки и се оказа, че всичко е наред
![]()
Та колега не си говоря "по памет" и не фантазирам . Ламбд.. са 2бр и са на колекторите . до 1996 са само на Сименс. Ходил съм и в Бош и на хелла са проверявали . Цената им е 427.лв в Дару .
И на двете ламб. дава грешки не си спомням точно какви, а разходът си е супер като за ШЕСТАК градско 12л/100км не много спокоино каране .
- Joro_Paveto
- ентусиаст
-
Да колега ламбдите са точко както при теб - 2 по една на всеки от двата колектора. Не са на катализатора или около него.
Сименс може да слагат в завода, но ламбда сондите се делят основно по боря на жилата. Иначе функцията им е една и съща на абсолютно всички - мерене на количеството кислород в изгорелите газове.
Има с 1,2,3,4 мисля и с 5 жила. Тези, които ти трябват на теб са четирижилни, доколкото знам две жилата са за подгряване на ламбда сондата.
По принцип ламбдите работя до определени градуси на изходящите газове и определена скорост на тези газове. Ламбдата основно действа при по-ниски обороти, при по-високи компютъра не взима данни от нея, тъй като скоростта на газовете е прекалено висока и ламбдата не може да обработи информацията. Та ако е запушен катализатора може ламбдата да дава грешни резултати и т.н. Другия вариант е да дефектира и да дава информация, но грешна.
Цялата работа е, че няма смисъл да се набутваш 1000кинта за две сонди при положение, че можеш да минеш с макс 350-400. Ако имаш парите естествено вземи си от Камор или Дару.
Простете ако има пропуски или грешки по инфото за ламбдите, но това е което съм чел преди доста време за работата им.
Сименс може да слагат в завода, но ламбда сондите се делят основно по боря на жилата. Иначе функцията им е една и съща на абсолютно всички - мерене на количеството кислород в изгорелите газове.
Има с 1,2,3,4 мисля и с 5 жила. Тези, които ти трябват на теб са четирижилни, доколкото знам две жилата са за подгряване на ламбда сондата.
По принцип ламбдите работя до определени градуси на изходящите газове и определена скорост на тези газове. Ламбдата основно действа при по-ниски обороти, при по-високи компютъра не взима данни от нея, тъй като скоростта на газовете е прекалено висока и ламбдата не може да обработи информацията. Та ако е запушен катализатора може ламбдата да дава грешни резултати и т.н. Другия вариант е да дефектира и да дава информация, но грешна.
Цялата работа е, че няма смисъл да се набутваш 1000кинта за две сонди при положение, че можеш да минеш с макс 350-400. Ако имаш парите естествено вземи си от Камор или Дару.
Простете ако има пропуски или грешки по инфото за ламбдите, но това е което съм чел преди доста време за работата им.
20 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2