BMW 316i Проблем с двигателя...?

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар

BMW 316i Проблем с двигателя...?

Мнение от Mr.President » 22 Ное 2006, 21:15

Проблема е следния и познат на всички ви тракане като дизел (повдигачи, клапани ала бала..) Интересното при мене е, че когато я запаля не трака, дори когато е загряла пак всичко си е наред, но като карам известно време или когато я настъпя в критичните и след това започва като дизел да трака и не спира докато не е огася и до следващо палене след време.. Въпроса ми е следния, дали само хидравлични повдигачи или има нещо по-сериозно или май е от маслото, което е Arala 15W40 и разбрах, че го правят в Турция и не е немското, което аз знам.. Та тракането се чува нещо като часовник отвън, а вътре в купето е като дизелче в оглушен вид.. Извода ми е, че имам много грешки от борд компа и оборотите са ми много ниски и затова се чува, а когато дам на 1000 оборота малко да ги всигна и не се чува тракане и нищо... та искам да ми дадете някакви съвети да се ориентирам дали да си карам така още дълго или ще трябва в близкия месец два да правя ремонти.. Благодаря за вниманието :)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: се на жена си
Мечтае да кара: нещо с шест дросела

Мнение от mladfen » 22 Ное 2006, 21:59

Сваляш и накисваш повдигачите в нафта, след което ги разкарваш един по един с помоща на менгеме, маслото влияе в малка степен на тракането и то само като е студен двг. При тебе със сигурност не се налага смяна на повдигачите

ПП Ако те интересува по подробно пусни ЛС. Успех

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Mr.President » 23 Ное 2006, 0:49

mladfen написа:Сваляш и накисваш повдигачите в нафта, след което ги разкарваш един по един с помоща на менгеме, маслото влияе в малка степен на тракането и то само като е студен двг. При тебе със сигурност не се налага смяна на повдигачите

ПП Ако те интересува по подробно пусни ЛС. Успех

Значи дори и да не си помислям за вал и кобилици ами просто в нафта да ги накисна..?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 1996 318i, 1987 318i M10B18
Мечтае да кара: E30 M3
Детайли за колата: 1996-та е36 318 М43В18, 2000-а Е36 компакт М43В19, 1987-ма Е30 М10В18 Л-джет

Мнение от michev » 23 Ное 2006, 18:48

Повдигачите се ремонтират само с нови, а масло 15W40 не му е мястото в мотор на BMW.Ако си с двигател М43, то повдигачите почти отпадат като вариант.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Mr.President » 23 Ное 2006, 19:15

michev написа:Повдигачите се ремонтират само с нови, а масло 15W40 не му е мястото в мотор на BMW.Ако си с двигател М43, то повдигачите почти отпадат като вариант.

Имаш ли представа колко ще ми струва смяната им? И дали на този етап е наложителна смяната им или мога да си карам така още доста време?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: МПС-та
Мечтае да кара: самолет

Мнение от turbo » 23 Ное 2006, 19:18

А защо не вземеш да смениш маслото на първо време? Не знам Аралчето дали е турско или не, но чух че нямат производство от 2-3 години насам :!: :shock:
Така, че вземи си смени маслото и дай малко инфо за типа на моторчето. ;)
Повдигачите не ги пипай за сега, защото ако бяха задръстени по-скоро щяха да чукат, докато колата е студена и още не са се натъпкали с масло, а ти казваш, че го прави след по-сериозно каране. Именно това говори за промени в свойствата на маслото в следствие на "юркането" на моторчето.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Mr.President » 23 Ное 2006, 20:09

turbo написа:А защо не вземеш да смениш маслото на първо време? Не знам Аралчето дали е турско или не, но чух че нямат производство от 2-3 години насам :!: :shock:
Така, че вземи си смени маслото и дай малко инфо за типа на моторчето. ;)
Повдигачите не ги пипай за сега, защото ако бяха задръстени по-скоро щяха да чукат, докато колата е студена и още не са се натъпкали с масло, а ти казваш, че го прави след по-сериозно каране. Именно това говори за промени в свойствата на маслото в следствие на "юркането" на моторчето.

Ами точно това си мисля и аз, но ако е маслото ще е по-добрия вариант от смяна на повдигачи. Двигателя е 1.6 = 316i М40 ако не се лъжа и до колкото знам имат проблеми тези двигатели с повдигачите...
Какво масло ми препоръчваш ? Аз се ориентирах към Motul 10W40 или нещо такова или пък Castrol пак 10W40

младши ентусиаст
Аватар
Кара: G30

Мнение от flober » 23 Ное 2006, 22:02

пробваи с кастрол но преди това напраи промивка за де махнат отлаганията по клапаните от скапано масло и след това ако пак го има търси другаде причината

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E46 318d
Мечтае да кара: всички от марката БМВ

Мнение от kmet » 24 Ное 2006, 21:22

аз също имам такава машина и проблема ми е почети същияКарах с всякъкви масла смених повдигачи и все така вече 40 хил км
Ремонти и майстори бол и разкриха леко вкопаване на кобилици 3 броя ништо друго но аз жулкам и не мисля

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Митко Ганчев » 24 Ное 2006, 21:50

Мойто М40 го карам само с Мотул 5в40, да чукна на дърво не съм имал проблеми. малко по-скъпо е от 10в40 но добре му понася и не го гори;)
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Mr.President » 24 Ное 2006, 23:35

kmet написа:аз също имам такава машина и проблема ми е почети същияКарах с всякъкви масла смених повдигачи и все така вече 40 хил км
Ремонти и майстори бол и разкриха леко вкопаване на кобилици 3 броя ништо друго но аз жулкам и не мисля

Какъв е съвета ти, какво да направя в случая кобилиците ли са проблема и колко ще ми струва, че в момента имам други належащи неща и хич не ми е до ремонти.. Какво масло ми препоръчваш ? И сериозен ли е проблема и мога ли да карам така, ако не ми пречи тракането като часовник.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E46 318d
Мечтае да кара: всички от марката БМВ

Мнение от kmet » 25 Ное 2006, 12:16

по принцип казват че се сменяло всичко - вал,кубилици и повдигачи
вал 250 лв
кубилици 32лв парчето
повдигачи 28 лв парчето
казахами да карам и карам 40 хил така Нямам проблемиСменяли се когато не може двигателя да достигне изключвател
Карам с масло 10в40 или 5в40 кастрол или лики моли или мотул
и се правя че не чувам часовника :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: МПС-та
Мечтае да кара: самолет

Мнение от turbo » 25 Ное 2006, 12:30

Не се занимавай с ремоти, както и сам си написал не му е сега времето, а и ако имаш проблем наистина с кобилици и повдигачи общо взето тракането ще да е постоянно. Смени си профилактично малсото с филтърчето на маслото, а и направи една промивка на мотора с промивно масло при смяната. В повечето сервизи би следвало да знаят как да я направят тая. Иначе тук колегите са много доволни от Мотулчето и 10w40 е оптималния вариант за нашите климати. Пак казвам, че е много вероятно това което сега имаш из мотора да си губи параметрите при загряване.

ентусиаст
Аватар
Кара: BMW X5, Е60, Е30
Мечтае да кара: с талон
Детайли за колата: БМВ

Мнение от Se7ven » 25 Ное 2006, 13:15

Най-добре е да сложиш МОТУЛ 15W50 , най-добре заглахва мотора от него , пробвал съм го лично. А относно ремонта е лесен за 1 час пред блока и е готов мотора. Можеш да смениш само някой колбилички и ако вала е здрав още по-добре. Повдигачите немогат да се разберат кои е преебан кои не така, че ако не искаш да ги сменяш, ги разкарваш сичките на менгеме като ги накиснеш преди това. Ако има нещо питай!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Mr.President » 25 Ное 2006, 18:49

Благодаря на всички за помощта, която ми указахте. Много полезни съвети получих и когато имам възможност ще направя всичко, което ми казахте. Надявам се да е скоро :)

Следваща

Назад към E36