М52б28 - удари клапани след смяна соленоида на ваноса
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
25 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
М52б28 - удари клапани след смяна соленоида на ваноса
Здравейте колеги ! Проблема е следният, преди известно време ваноса ми се разтрака и колата влизаше в авариен режим или нещо подобно - не можеше да вдигне повече от 1500 2000 оборота на която и да е скорост , а на свободна се форсираше, но след 2500 оборота се чуваше зверско тракане от ваноса. И така отидох на майстор, закачихме я и излезе "механичен проблем във ваноса" след което извадихме ваноса - имаше лек луфт, но го оставихме така, после проверихме соленоида и се оказа, че не работи. Зацепихме ваноса, сложихме соленоида, но без да му включваме буксата и колата тръгна, естествно беше много мудна в ниските обороти, но вървеше. Намерих работещ соленоид, махнахме стария(неработещия), сложихме работещия, палим колата стигна до 2000 оборота, изгасна и не запали повече, свалихме главата и се оказа 12 ударени всмукателни клапана. Някой има ли идея от какво може да се получи това?
- turbonetic
- ентусиаст
-
- Кара: w202 C180 Vw golf 4 SDI,Vw PassatB5
- Мечтае да кара: W212 E400 biturbo E63 w213 biturbo stage 3
- Детайли за колата: Турбинирана
Re: М52б28 - удари клапани след смяна соленоида на ваноса
Според мен и е дошло време,не вярвам от соленоида да направи проблем..Според мен проблема ти е от другаде.
И аз това се чудя къде може да е проблема, а главата е ревизирана преди 1000 км - шлайф, хидротест, нови гумички, нови водачи и повдигачи
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
montrey написа:Зацепихме ваноса...сложихме соленоида, но без да му включваме буксата
montrey написа:сложихме работещия, палим колата стигна до 2000 оборота, изгасна и не запали повече
Сам си описал причината мисля. Сигурно не сте зацепили ваноса правилно и след като сте сложили работещия соленоид и е размърдал вала работата е станала.
- dan-dam
- ентусиаст
-
- Кара: 03'Е53 М62TUB44
- Мечтае да кара: Е34 540/6 touring
- Детайли за колата: Петица с много седмици
bum_bum написа:montrey написа:Зацепихме ваноса...сложихме соленоида, но без да му включваме буксатаmontrey написа:сложихме работещия, палим колата стигна до 2000 оборота, изгасна и не запали повече
Сам си описал причината мисля. Сигурно не сте зацепили ваноса правилно и след като сте сложили работещия соленоид и е размърдал вала работата е станала.
Точно това си помислих и аз. Така сте го зацепили, че само е трябвало работещия ванос да завърти вала и салатата е готова.
Ясно, значи всичко на ново и дано този път ми го зацепят както трябва 

- georgi_1986
- младши ентусиаст
-
- Кара: e39 528i 1996г.
Колегите са прави, не са ти зацепили ваноса правилно. Направо я връщай на майстора да я прави за своя сметка. Тоя ванос толкова лесно се зацепва, явно не е имал инструмента за зацепване и е карал на око.
Колата вече е в сервиза и са поръчани частите, сега като стигне до ваноса ще ходя да видя как го зацепва, че изчетох почти всички теми за тоя ванос и ми стана ясно как става зацепването.
Благодаря за отговорите колеги
Благодаря за отговорите колеги

- turbonetic
- ентусиаст
-
- Кара: w202 C180 Vw golf 4 SDI,Vw PassatB5
- Мечтае да кара: W212 E400 biturbo E63 w213 biturbo stage 3
- Детайли за колата: Турбинирана
Нямаше ли да е по-добре да закараш кола при човек,които е правил или зацепвал ванос? После да ,не стане като я запалите,че пак да изгасне и айде пак на ремонт 

Със сигурност щеше да е по добре, но станалото станало 

- spacepl
- старши ентусиаст
-
- Кара: E60 530D F07 530D
- Мечтае да кара: и да не приближава сервиза :)
- Детайли за колата: трошляче някакво :)
В кой град си, колега?
- BMWACSCHNITZER
- младши ентусиаст
-
- Кара: '97 328i cabrio
- Мечтае да кара: E24 M6
И аз минах през по-лекия стадии на това-правих си експерименти и го зацепих леко в аванс(видимо много малко авансиран смукателния вал) и като се включи ваноса познаи
Чуваше се звук на ламарини но колата вървеше.Стигнах до извода че буталата и клапаните вече се познават но като го презацепих с инструментите се оправи,явно още малко му е трябвало за да се получи срещата от 3ти вид 

- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Имаш ли някакъв запис на тоя звук, който се е чувал?
spacepl написа:В кой град си, колега?
От Стара Загора съм
- BMWACSCHNITZER
- младши ентусиаст
-
- Кара: '97 328i cabrio
- Мечтае да кара: E24 M6
Нямам но звучи точно като ламарина в резонанс и се чуваше ниско под смукателния колектор.При мен се появяваше около 3000-3500 оборота.Един приятел кара с М3 US валове и при него се чува същия звук но не съм го зацепвал аз и не знам как стоят нещата при него и дали му е в аванс вала но като махнем буксата на соленоида спира да дрънчи.
25 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2