не свети таблото
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
16 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
не свети таблото
Колеги, не ми свети таблото, онзи ден разглобявах почти цялото табло, за да стигна до парното, че беше протекло и като сглобих не ми свети таблото, имам предвид не свети като включа фаровете иначе лампи за масло, абс и там другите работи си работят. Не свети само циферблата и заедно с него и пепелницие и врътките за парното и копчетата за ел стъклата ей тия работи, дето се включват като запалиш фаровете. Некакви предположения какво може да е и каде да пипна да не би някой кабел да съм дръпнал без да искам
- theraven_nz
- младши ентусиаст
-
- Кара: F15
Да си окъсил някъде и да е заминал предпазителя за осветлението? Или да не ти прави добър контакт ключа за светлините?
---
- vitamincpp
- ентусиаст
-
- Кара: e46 330Ci convertible
Разгледах всички бушони, бърках да огледам под таблото кабелите, там е пълно с кабели и е майката си трака има и там некви бушони и релета, бушоните и те са здрави там. Просто кво може да е станало, ба ли му майката. Ще Ви направя и още едно уточнене, по принцип нали ако карш на фарове и спреш и загасиш колата, а тя си остане на фарове се появява един звуков сигнал, който да ти напомни, че трябва да си изгасиш фаровете преди да слезеш от колата. Е, и него го няма. Абе, то в тая кола нощно време ни виждаш с колко караш, ни можеш да си погледнеш стрелката на температурата, нищо. Моля ви, помагайте, казвайте си мненията, да не би някое реле да има там някъде и то да праи тая простотия
- furnata
- ентусиаст
-
- Кара: Е46 sedan
Добре де да не си измъкнал нещо
дай по обратния ред пак го свали и внимателно слагай после 

НЕВОЛЯТА УЧИ........

- ///MapTo
-
-
- Кара: акцизни М-паркети от острова
- Мечтае да кара: много неща
slitter написа:направих вече така, нищо не става, не свети и не свети и това си е, не знам кво да правя, ходих при едни жичкоджии и те не можах да кажат кво е станало
по твоя разказ има само 1 случаи...откъснал си кабел от ключа за фаровете...кабел,който подава ток към цялото осветление..нормално е за абс масло и прочие да светят...те винаги светват дори при изключени фарове...но не ти светят пепелниците..затова,отиди свали и разгледаи ключа за фаровете...ако той свети като дадеш на контакт,решението на проблема ти е това

Свалях го и тоя ключ и да ви кажа и там лампичката не свети и не видях откъснат кабел никъде, по скпоро за мен нещо е дало фира. за сега е ясно, 4е не са бушоните, но отдолу под таблото има некви релета. Те нямам представа за кво са и защо са там тамън 3 на брой са. две сини сложени над врътката за отваряне на капака и едно централно разположено под волана като отворите долния капак под волана. иии тва е,.... скъсаха ми се нервите с това
и да не збравяме това е проблем не само на таблото, то не ми свети нищо освен плафона и контролните уреди (лампички - масло, зареждане, абс, мигачи и т.н.) нема го светлението на копчетата на ел стъклата, осветлението на врътките на парното, абеееее... нещо което централно захранва, както каза колегата по-горе
и да не збравяме това е проблем не само на таблото, то не ми свети нищо освен плафона и контролните уреди (лампички - масло, зареждане, абс, мигачи и т.н.) нема го светлението на копчетата на ел стъклата, осветлението на врътките на парното, абеееее... нещо което централно захранва, както каза колегата по-горе
- ///MapTo
-
-
- Кара: акцизни М-паркети от острова
- Мечтае да кара: много неща

- vitamincpp
- ентусиаст
-
- Кара: e46 330Ci convertible
Направо си нямам на идея, най-добре върви при някой който разбира от ел инсталацията да я види. Аз така бих направил.
16 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2