инсталиране на ASC от 320 на 316-възможно ли е?
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
18 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- jakson
- ентусиаст
-
- Мечтае да кара: E38
- Детайли за колата: Седан , 1993 , 1.6 I , М40
инсталиране на ASC от 320 на 316-възможно ли е?
Възможно ли е, да се инсталиря системата в 316, свалена от 320? Може ли, да ми кажете кои части ми трябват?
- m.dimitrov1992
- младши ентусиаст
-
- Кара: е36 328/е46 330i/e46325i/е91 330xd+
Re: инсталиране на ASC от 320 на 316-възможно ли е?
Сложи хубави гуми отзад и гаранция нама да имаш нужда от тази система на 316ка. Тази система регулира мощността и предотвратява в завой с повече газ да ти тръгне задницата. Но 316ка едва ли има този проблем
Системата е доста първобитна и няма нищо общо с ЕСП, на вече поднесла кола неможе да ти помогне!

Системата е доста първобитна и няма нищо общо с ЕСП, на вече поднесла кола неможе да ти помогне!
- jakson
- ентусиаст
-
А зимно време, сняг, лед, с хубави гуми съм, но при мокро време и при първи дъжд си върт доста гуми. Тази система трябва, да помогне.
- host
- старши ентусиаст
-
- Кара: 320i
- Детайли за колата: e36 coupe
и шпера бая ще помогне
- M10
- старши ентусиаст
-
- Кара: 1602, E30 pre-face, E36 coupe
- Мечтае да кара: зил 130
Колега, шпера е стара технология от 70те. Дигиталните системи от ново поколение са съвсем различни
Ще следя темата с интерес.

- vladi_a_i
- костинбродчанин
-
- Кара: е60 530д
- Мечтае да кара: М3 Компакт
- Детайли за колата: Няма много...
Отзад мисля трябва задължително да си с дискове,че АСЦто точно там оперира ако не се лъжа...
БМВ и пак БМВ и пак БМВ...БМВ
- jakson
- ентусиаст
-
задните дискове, стандартни ли са за всички Е36ци?vladi_a_i написа:Отзад мисля трябва задължително да си с дискове,че АСЦто точно там оперира ако не се лъжа...
- FuRoRR
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Два умрели форда и 28ца
- Мечтае да кара: Танк
- Детайли за колата: Е36 328 97'
2.93 LSD
М20 маховик на 5.8кг
M50 Intake
S52 USDM Cams 10.2 lift 252in244ex
Плетени изпускатели
Romraider self tuned
14.0 1/4 mile
Възможно е ...Ама проблема е ,че хората които имат АСЦ искат да го махат ,а тези които нямат искат да го слагат
На дъжд,сняг или лед ,дори и от БМВ във упътването предлагат да се изключва. Нито един път не съм бил доволен от работата му и първата ми работа в колата е да го изключа. Иначе ,при положение ,че на 328 сработва много рядко, не знам защо би било нужно да се слага на 316-прескърцващо гуми на първа в мокро време...
Иначе от раз се сещам нужда от ABS и АСЦ компютри, актуатор,начин да се манипулира компюъра на двигателя да работи с 2 ТПС-а -нормалния и този на асц-то, задни апарати и дискове,може би и серво(не знам дали са същите на 316 и 320)
ПС:Задни дискове на е36 има поне 3 различни.

Иначе от раз се сещам нужда от ABS и АСЦ компютри, актуатор,начин да се манипулира компюъра на двигателя да работи с 2 ТПС-а -нормалния и този на асц-то, задни апарати и дискове,може би и серво(не знам дали са същите на 316 и 320)
- jakson
- ентусиаст
-
FuRoRR написа:Възможно е ...Ама проблема е ,че хората които имат АСЦ искат да го махат ,а тези които нямат искат да го слагатНа дъжд,сняг или лед ,дори и от БМВ във упътването предлагат да се изключва. Нито един път не съм бил доволен от работата му и първата ми работа в колата е да го изключа. Иначе ,при положение ,че на 328 сработва много рядко, не знам защо би било нужно да се слага на 316-прескърцващо гуми на първа в мокро време...
С две думи, много работа за нищо... а дроселовата клапа от2.0, едва ли ще стане на 1.6. А и дисковете не се знае, дали ще станат.
- raptorxbg
- младши ентусиаст
-
- Кара: ше BMW E36 318tds Touring
- Мечтае да кара: BMW E26
- Детайли за колата: Бавно комби с черни облаци
Щом при първи дъжд въртиш гуми, значи са всичко друго ама не и хубави
И аз навремето си го мислех това с прехвърлянето като не намерих читава 36-ца която да има тая екстра, ама като се повозих в една 320 с ASC осъзнах, че е излишна. Ако ти се дават пари може да направиш следното - минаваш отзад на дискове заедно със супортите и апаратите от 323 или 328 (по спомен са еднакъв размер, разликата е, че тия за 2.8-та са вентилирани). Взимаш 4 броя нови читави летни гуми, които задължително да са клас "А" на дъжд (и тук отпадат всички китайски боклуци наречени "нови гуми" за по 60-70лв.) и караш смело, гаранция колата няма да мръдне пък и ще почне да спира по-добре.

И аз навремето си го мислех това с прехвърлянето като не намерих читава 36-ца която да има тая екстра, ама като се повозих в една 320 с ASC осъзнах, че е излишна. Ако ти се дават пари може да направиш следното - минаваш отзад на дискове заедно със супортите и апаратите от 323 или 328 (по спомен са еднакъв размер, разликата е, че тия за 2.8-та са вентилирани). Взимаш 4 броя нови читави летни гуми, които задължително да са клас "А" на дъжд (и тук отпадат всички китайски боклуци наречени "нови гуми" за по 60-70лв.) и караш смело, гаранция колата няма да мръдне пък и ще почне да спира по-добре.

- ceco_kd
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е36 318i
- Мечтае да кара: На челна стойка.
- Детайли за колата: И умишлено надрана пак е красива.

raptorxbg написа:Щом при първи дъжд въртиш гуми, значи са всичко друго ама не и хубави
Нека да не се съглася с това твърдение. В момента, в който започне да вали и се разлигавя много и никаква гума няма да ме задоволи. Виж като се поотмие пепелака, тогава вече ще си проличи коя гума си заслужава да се нарече гума, а не джапанка. Колега не го приемай като заяждане, просто това си е лично мое мнение от опита ми до момента.
Карам бавно! Стигам Бързо!
- jakson
- ентусиаст
-
ceco_kd написа::OT:raptorxbg написа:Щом при първи дъжд въртиш гуми, значи са всичко друго ама не и хубави
Нека да не се съглася с това твърдение. В момента, в който започне да вали и се разлигавя много и никаква гума няма да ме задоволи. Виж като се поотмие пепелака, тогава вече ще си проличи коя гума си заслужава да се нарече гума, а не джапанка. Колега не го приемай като заяждане, просто това си е лично мое мнение от опита ми до момента.
Аз за това написах при първи дъжд, а и зимата като падне сняг.... нп, но след няколко дена ако не се почисти снега, на отъпкания лед и коловози, забелязах че Е46ца с ACS върви много по-добре
- host
- старши ентусиаст
-
- Кара: 320i
- Детайли за колата: e36 coupe
пък ако знаеш как върви заварка с 8г зимни гуми с 2мм грайфер...
по темата, директно ключа, безмислена и скъпа интервенция е тва... най-доброто което можеш да направиш за проходимост и сцепление си е шпера... 400лв и си в играта (приблизително за малък диф)
няма кво толкова да се замисляш за тва АСЦ, ДСЦ и т.н.
и има разлика винаги с какви гуми караш, сняг, дъжд и т.н. гледаш гуми с високи нива на сцепление, минимум рейтинг Б на дъжд и рейтинга за икономия го игнорираш, това е
по темата, директно ключа, безмислена и скъпа интервенция е тва... най-доброто което можеш да направиш за проходимост и сцепление си е шпера... 400лв и си в играта (приблизително за малък диф)
няма кво толкова да се замисляш за тва АСЦ, ДСЦ и т.н.
и има разлика винаги с какви гуми караш, сняг, дъжд и т.н. гледаш гуми с високи нива на сцепление, минимум рейтинг Б на дъжд и рейтинга за икономия го игнорираш, това е
- ogata
- старши ентусиаст
-
- Кара: 332mxi
Няма особено голям смисъл от асц-то ако не ти работи сервото, ако това е идеята 

http://www.injectorite.com http://www.klimacicite.com
- M10
- старши ентусиаст
-
- Кара: 1602, E30 pre-face, E36 coupe
- Мечтае да кара: зил 130
Нали знаете, германеца кадет бутне, друг немой да бутне така
Той го е измислил и има защо по-новите модели да разчитат само на АСЦ ! Заварки маварки грайфери... истината е в адекватната система, само тя може да обуздае този ///М40 пауър 

18 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2