Помогнете

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

Помогнете

Мнение от THuGGy » 20 Окт 2006, 10:59

Значи имам проблем с парното не духа топло,т.е духа ама едно хладно..И преди всички мнения искам да кажа..Термостата е сменен преди година,обезвъздушавана е 3 пъти просто нищо не става..
Мойта е италянка и има въздушно охлаждане на двигателя, и си мисля че може да е от това причината,щот на един мой приятел техния бенц е италянка и по магистралта не може да тръгне да им духа топло..
Та който може да помага моля ви се..Не се трае..ввече съм в София...
П.С:Може ли примерно да сложа некъв парцал на решетката ли де да знам?
ХЕЛП
The Hate U Gave Lil' Infants Fucks Everybody -
T.H.U.G L.I.F.E

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е38
Мечтае да кара: Е38

Мнение от D.Pavlov » 20 Окт 2006, 11:17

Провери си клапанчето която пуска топлата вода да минава през питата, може да е клеясало и да не ще да отвори, все пак цяло лято е било затворено!!!!!!

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от THuGGy » 20 Окт 2006, 11:37

ми то проблема е, че и миналата зима беше така ама нали учих в благоевград и там зимата мина бързо..
Евентуално ако може нещо се видим пък ша черпа ако се оправи:))
Иначе къде е тва клапанче и как да го провера? :)
T.H.U.G L.I.F.E

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от clikk » 20 Окт 2006, 12:16

:shock: и моята е италиянка, ама на парното може да ........... :mhihi: печеш "кюфтета".Вероятно имаш някакъв друг проблем по парното или охладителната система.
Успех
а сега, де?

Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: e46 330Ci convertible

Мнение от vitamincpp » 20 Окт 2006, 13:12

Че кво като е Италианка, той модела си е същият.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E70

Мнение от slitter » 20 Окт 2006, 13:28

Абе момци, тоя човек да не би да пита за освежителите що духат студено?..... :mhihi: :D :mhihi: :D

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от THuGGy » 20 Окт 2006, 13:31

slitter написа:Абе момци, тоя човек да не би да пита за освежителите що духат студено?..... :mhihi: :D :mhihi: :D

Бате някога да съм те питал за компететното ти мнение?Моля ви се без такива коментари..все пак искам съвет...
Иначе ми разпрааха че имало разлика за къде била произвеждане..Все пак в Италия е доста по-топличко от Германия..
Но явно проблема е другаде...Моля помагайте
T.H.U.G L.I.F.E

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от carmanf1 » 20 Окт 2006, 13:57

Пич, мисля че незабавно трябва да отидеш в сервиз
да ти погледнат най-вече охладителната система.
Че причините да не ти духа парното топло,
може да са не много приятни и евтини.
А тва че колата ти е италянка, няма ама абсолютно нищо общо,
забрави за тази глупост. (No offence)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: МПС-та
Мечтае да кара: самолет

Мнение от turbo » 20 Окт 2006, 14:15

None taken. ;)
Съгласен съм, че няма общо това за къде е правена колата, защото топлото си е топло. :mhihi:
Иди на сервиз, както казва колегата, но ако все пак държиш да намериш клапанчетата - те са точно преди да влязат маркучите от малкия кръг на охладителната система вътре в салона, за да захранят радиаторчето на парното. Като си срещу мотора се пада в дясно, някъде под сервото на спирачките мисля.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от THuGGy » 20 Окт 2006, 14:32

Е да му е*а майката...Под капака има 6000 лева ремонт...Ся ако каиш че пак тряя се сменя нещо ново и скъпо незнам кво повече...
бях в найси кар пловдив..казаха че нямало как да се отваря толко бързо термостата карал съм я по 5 часа на ден нон стоп..па не духа..баси колко време тряя се отваря?Проверявах некви клапи ровичкаха,обезвъдушаваха..нищо файда йок...
Ако някой знае моля помогайте че вече незнам....
А може ли да е проблем от някоя от вврътките да е сдала багажа?
T.H.U.G L.I.F.E

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от clikk » 20 Окт 2006, 15:15

може би трябва да смениш сервиза, щото за найси има доста писано по форума и никой не се е изказал особено ласкаво за предлаганите от тях услуги. Подкрепям казаното от колегите по-горе, вероятно имаш проблем с охладителната система и най-добре отиди в друг сервиз.
а сега, де?

Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от a3 » 20 Окт 2006, 20:12

Според мен трябва да си погледнеш клапата както казаха колегите по-горе, но по-вероятното поне според мен е термостата, ако си купил някой евтин (има некви бразилски ментаци от по 20 кинта) или, ако са ти дали термостат който се отваря на 92 градуса ще береш ядове. Провери го и го смени, ако трябва. Предполагам знаеш как :mhihi: на котлона у вас и с термометър в ръка и да видиш дали и кога отваря. Може да се е спекъл нещо пущиняка .... Поне нищо няма да изгубиш от тази проба. Успех и кажи какво е станало като решиш проблема ще е полезно и за други ....

ентусиаст
Аватар
Кара: E21 79'

Мнение от Pin2 » 21 Окт 2006, 8:27

Термостат - това е моето мнение. 1 година е предостатъчно да скапеш термостат който е калпав. Ауто плюс - 30 кинта :)

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от THuGGy » 21 Окт 2006, 13:45

Добре де как да обясня,че и миналата зима бях на тва положение когато термостата беше на 1 месец??И ако не се бъркам некъде около сто и нещо лева ми взеха за него...А там ужким работат с оригинални части или?
По-съм навит да вярвам тва заклапата?
И пак питам може ли да е от врътките нещо за топлото?
T.H.U.G L.I.F.E

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 1996 318i, 1987 318i M10B18
Мечтае да кара: E30 M3
Детайли за колата: 1996-та е36 318 М43В18, 2000-а Е36 компакт М43В19, 1987-ма Е30 М10В18 Л-джет

Мнение от michev » 22 Окт 2006, 1:41

Първо ако е термостат, то колата няма да достига нормалната си температура, а колегата не го уточнява. Второ проблема може да е в клапата, през която парното засмуква въздух отвън и ако тя е останала затворена няма дебит на въздух през питата на радиатора, респективно няма парно.

Следваща

Назад към E36