Част от кардана на е36
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
22 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
Част от кардана на е36
Здравейте колеги,
интересува ме номер 2 от схемата каква функция изпълнява, понеже чух мнение от майстор, който твърди, че и без него колата функционира нормално, а въпросното било " инженерна грешка".
Моля, някой запознат да изкаже мнение.
интересува ме номер 2 от схемата каква функция изпълнява, понеже чух мнение от майстор, който твърди, че и без него колата функционира нормално, а въпросното било " инженерна грешка".
Моля, някой запознат да изкаже мнение.

Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

- ивчо
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е34 с ... ръжда
Re: Част от кардана на е36
До колкото знам - демпфер ! Обира вибрации ако има !
Механджията написа:е, пример, аз снощи клатих здраво мойта, сутринта с кеф станах, кафенце, после вместо обичайните 15мин до бачкането пътувах близо 25... лежерно така, кефаджийско.... а тия дет бързат, дали са ебали?
The night is dark and full of lo6o

- Lenco
- Старши скрапер
-
- Кара: ше е21/316, сега 318ci и е93/335dct
- Мечтае да кара: е21 без ръжди със S54
- Детайли за колата: Powered by M43b19
Безсмислена ламарина, която освен да ти държи карето, като се разпадне, друга функция не виждам.
- Бобито
- Потребител
-
- Кара: 318ti
- Детайли за колата: 318ti M-technik
Според мен, тази "безсмислена ламарина" би могла да предпази кардана да влезе в купето при евентуално скъсване на карето.
- M10
- старши ентусиаст
-
- Кара: 1602, E30 pre-face, E36 coupe
- Мечтае да кара: зил 130
9.jpg[/img]
Последна промяна M10 на 07 Авг 2015, 21:29, променена общо 2 пъти
- ивчо
- старши ентусиаст
-
Майтапиш ли се, или ?!

Механджията написа:е, пример, аз снощи клатих здраво мойта, сутринта с кеф станах, кафенце, после вместо обичайните 15мин до бачкането пътувах близо 25... лежерно така, кефаджийско.... а тия дет бързат, дали са ебали?

- red_bull92
- младши ентусиаст
-
- Детайли за колата: ARKTISSILBER METALLIC (309)
Колега, германеца не би сложил нищо излишно по колата. Това със сигурност има някаква роля или да те предпази да не се пребиеш или за нещо друго... 

Кола с предно предаване е като жена с малки цици, върши работа, но не доставя удоволствие!
BMW E36 318is (m42b18) на части -> http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic ... 5#p3958725
BMW E36 318is (m42b18) на части -> http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic ... 5#p3958725
- Lenco
- Старши скрапер
-
Сега се зачетох из нета и се сетих, че съм виждал такова творение на е30/323. Оказа се, че го водят някакъв демпфер и се слага на е30 323/325, и е34 м50б20
Това, което видях си беше гола ламарина, а гледам оригиналното тежи към 1,5кг
Вече съм сигурен, че е излишно

Това, което видях си беше гола ламарина, а гледам оригиналното тежи към 1,5кг

Вече съм сигурен, че е излишно

- M10
- старши ентусиаст
-
- Кара: 1602, E30 pre-face, E36 coupe
- Мечтае да кара: зил 130
- ивчо
- старши ентусиаст
-

. Кое не ти се вярва? Някога свалял ли си кардан? Виждал ли си скъсано гумено каре,че по-надолу не си го познал?ивчо написа:Майтапиш ли се, или ?!![]()
![]()
red_bull92 написа:Колега, германеца не би сложил нищо излишно по колата. Това със сигурност има някаква роля или да те предпази да не се пребиеш или за нещо друго...

- ивчо
- старши ентусиаст
-
ico318 написа: Кое не ти се вярва? Някога свалял ли си кардан? Виждал ли си скъсано гумено каре,че по-надолу не си го познал?

Не съм виждал - може ли да ми посочиш ?!

Свалял съм кардан (моят на 34-ката) и съм виждал скъсано каре и то не е едно и не само на БМВ !
Богдан го питаХ дали се шегува с първата си снимка на изходящият вал, ама както и да е !
И за да завършим темата - както писах по-нагоре това е демпфер ! Обира едни неприятни вибрации ! Не че не може и без него, но е препоръчително да си е там ! Храна и вода не му давате !

- SH3M37A
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: F30 & E46
- Мечтае да кара: Вoeing 787 Dreamliner
След гуменото каре има чашка която служи за обиране на вибрации . След като здаде богу дух при тръгване колата притриса. Хубаво е да си е у ред системата за да няма ,както каза колега да влезе въпросния кардан в купето ( примерно ) и да ви погледне право в изумената физиономия и да ви пита : Аджаба що не смени демпфера и да си предотвратиш срещата ни. Също и като сваляте кардана състои се от 2 половини. Хубаво е да се маркира след разделянето им понеже е балансиран самия кардан в точно определена точка и няма да е лошо да го върнете в това си му състояние 
Колегата по долу е написал немеца го е сложил с някаква причина . Значи трябва да е там и си има някаква цел. Това ,че някой не вижда смисъл то е да е там не значи ,че трябва да бъде отстранено. Кардана е елемент от автомобила ,който се върти не с 1-2 оборота в минута ми с доста повече ,като се вземе внимание от състояние в покой до пиков (максимален въртящ) момент . Представи си какво би станало при пиковия отдолу при скъсването на тази верига ? Фантазията я оставям на вас

Колегата по долу е написал немеца го е сложил с някаква причина . Значи трябва да е там и си има някаква цел. Това ,че някой не вижда смисъл то е да е там не значи ,че трябва да бъде отстранено. Кардана е елемент от автомобила ,който се върти не с 1-2 оборота в минута ми с доста повече ,като се вземе внимание от състояние в покой до пиков (максимален въртящ) момент . Представи си какво би станало при пиковия отдолу при скъсването на тази верига ? Фантазията я оставям на вас

Е36 - 1998
Е46 - 2003
F30 - 2016
За руснака всичко, което трябва да се прави с гаечен ключ по-малък от номер 24, си е чиста нано-технология!
- Lenco
- Старши скрапер
-
SH3M37A написа:...
Колегата по долу е написал немеца го е сложил с някаква причина . Значи трябва да е там и си има някаква цел. ....
Май в следващите модели, и немеца е размислил, дали да го има това нещо.
22 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2