Къде съхранявате автомобилите си? (само за София)

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

Къде държиш колата си?

В подземен общ гараж
8
11%
В отделен собствен гараж (или под наем)
27
39%
Пред блока
27
39%
На платен паркинг
5
7%
На охраняем паркинг
3
4%

Общо гласове : 70
ентусиаст
Аватар
Кара: внимателно
Мечтае да кара: самолет

Къде съхранявате автомобилите си? (само за София)

Мнение от u`F`o » 16 Апр 2015, 10:31

Привет, колеги,

Темата е само за София, тъй като 50% от кражбите на автомобили са точно в столицата. А другите 50% се разпрделят из цялата страна.

След като стана ясно, че все още ги търсят тук и тук, реших да потърся перманентно решение на проблема. И докато колело и градски транспорт ми се струват все по-добра алтернатива, все още обмислям как да използвам лукса "собствен автомобил, който те кефи".

720лв на година ми искат за открит и уж, охраняван паркинг. Струва ми се адски висока цена. В крайна сметка тези пари ги даваш, за да "не ти изчезне нещо от колата". Реално не предпазва боята от слънцето, тенекийте от градушка и като се качиш през лятото ще е "баня", а през зимата ще трябва да си я чистиш. С други думи - 720лв за едно голямо нищо.

И се чудех - вие как решавате проблема с е36-ците? Къде ги държите? Рискувате ли като ги държите отвън или си плащате "да ви е мирна главата"?

Поздрави,
Николай

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E91 325d
Мечтае да кара: отново E36 318is

Re: Къде съхранявате автомобилите си? (само за София)

Мнение от k.milanov » 16 Апр 2015, 11:03

Тези откритите паркинги между блоковете са ПЪЛНА измама. Тъй наречените пазачи АБСОЛЮТНО нищо не пазят нито през деня, нито през нощта (особено през второто).
Пред моя блок има такъв паркинг, зает е на около 60-70% цената май е към 40-50лв месечно. Странното е, че има повече разбити коли с откраднати радиа в паркинга, отколкото извън него.
Всичките минуси си ги казал вече на този тип паркинги, единствения + е, че винаги имаш гарантирано място.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е36 318is '97 M44B19
Мечтае да кара: Е30

Мнение от Missing » 16 Апр 2015, 11:20

В гараж.
Когато нямам възможност да ползвам гаража нощува на платен паркинг - 45лв. на месец е удоволстивето. Поне за сега не се е случвало кола от платения паркинг да е пипана...
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: N47

Мнение от plamen_nedkov » 16 Апр 2015, 11:23

Не карам Е36 но ще се включа в темата. Живея в гр. София, в квартал Враня. Колата си я паркирам на поляната пред къщата. В предишният пост споменавате за цена от 720лв за година за да ви "пазят" колата. Не е ли по-разумно за тази сума да си направите едно пълно каско и да държите колата където има място около блока? + че пълното каско си има редица преимущества.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е36 318is '97 M44B19
Мечтае да кара: Е30

Мнение от Missing » 16 Апр 2015, 11:32

plamen_nedkov написа:Не карам Е36 но ще се включа в темата. Живея в гр. София, в квартал Враня. Колата си я паркирам на поляната пред къщата. В предишният пост споменавате за цена от 720лв за година за да ви "пазят" колата. Не е ли по-разумно за тази сума да си направите едно пълно каско и да държите колата където има място около блока? + че пълното каско си има редица преимущества.

И като ти свалят М-пакета кво правиш? Не го изплаща каското под предтекст "лесно демонтируеми елементи" ?
Или като ти откраднат колата която обичаш и си налял 10к вътре и ти изплятят 3?
Мойта е с пълно каско и пак я държа на паркинг, когато гаража е зает.
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от u`F`o » 16 Апр 2015, 11:39

Благодаря за отговорите. Теоретично би било разумно, ако гумите с джантите ми не струва а 1500лв. И 500 да са, каското не покрива липсващи части, огледала, брони, хологени, лайсни. На мерцедес е-клас огледалата му са 500.

Не знам как е най-добре. Все още ми се иска да притежавам готина кола.

ентусиаст
Аватар
Кара: e92 M3 LCI / g30 530d xdrive
Мечтае да кара: всички модели на BMW M GmbH

Мнение от Vanqu1sh » 16 Апр 2015, 11:50

Мой приятел ми се оплака от открит паркинг тези дни. Вика бързах да изляза, а охраната спи. Не могъл да го събуди и сам си вдигнал бариерата и си заминал. :mhihi: Това е да даваш пари да ти пазят колата.

Дон Кроки
Аватар
Кара: и се усмихва :)
Мечтае да кара: със сина ми :)
Детайли за колата: С всички възможни екстри.

Мнение от Kroki » 16 Апр 2015, 12:43

Колата е в подземен. Имам си отделна клетка с врата, има падаща врата с дистанционно, бариера с карта и някакви 2-3 камери на влизане/излизане.
Става на въпрос в Студентски град, 70лв месец.
You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d

drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки не :lol: Както аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 413
Мечтае да кара: 628CSI

Мнение от Haddess » 16 Апр 2015, 13:02

Колата държа пред блока мислил съм за каско, и в един хубав момент ще направя (просто колата е с удар, така я купих) чакам да я направя... Кварталните паркинги тип охраняем са пълен абсурд взимат един :drinking: за 100 лв. на месец да спи там в бутката. Както и да го смяташ най-евтиния вариант е 40лв./месец х 12 месеца са 480лв. което си е едно пълно авто каско. Държавата ни е един пълен абсурд даваш пари на айдуците да те пазят от айдуците... :banghead: ! Или дайте на Бат Бойко 200лв. да паркираш пред блока на поляната защото няма друго място :mhihi: !
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E91 325d
Мечтае да кара: отново E36 318is

Мнение от k.milanov » 16 Апр 2015, 13:24

или една гаражна клетка пред блока, па нека дойдат да ти я дигнат :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E-65 730D

Мнение от POYO » 16 Апр 2015, 16:58

Държа си я на булеварда пред нас :shock: колкото и да не ми се иска, просто няма гараж в рамките на две преки в който да мога да влезна и/или то да не е мъчение
Примери:
1. първият гараж който пробвах беше с асансъор, ок това се преживяваше, влизах на милиметри, но проблема беше че колата е много тежка и едвам едвам се движеше асансъора. :censored:
2. ужасно тесен и всяко влизане и излизане от него ми отнемаше около 14-16 минути което не ми е оферта особено като бързам. :dummy:
3. хубаво, лесно беше влизането и излизането от гаража, но беше толкова тесен, че не можех да излезна от колата :ranting:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 530d '00
Мечтае да кара: F10
Детайли за колата: Брутилда

Мнение от ico530d » 16 Апр 2015, 20:27

Аз съм на платен паркинг с навес, но и това с има проблеми. Цяла зима ринех сняг и лед пред навеса, докато накрая не се изкопаедна дупка в земята. Паркинга не е асфалтиран, следователно дупката се запулни с една количка натрошени керемиди и очаквам скоро да правя гуми. Но иначе пак не е гаранция, тъй като на олега от паркинга му изчезнаха халогенитена 39ката. Пълно щастие няма за съжаление! :conf: :conf: :paranoid: :kuku: :ok:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 318i, sedan, 11.97

Мнение от 00700 » 16 Апр 2015, 21:01

Missing написа:
plamen_nedkov написа:Не карам Е36 но ще се включа в темата. Живея в гр. София, в квартал Враня. Колата си я паркирам на поляната пред къщата. В предишният пост споменавате за цена от 720лв за година за да ви "пазят" колата. Не е ли по-разумно за тази сума да си направите едно пълно каско и да държите колата където има място около блока? + че пълното каско си има редица преимущества.

И като ти свалят М-пакета кво правиш? Не го изплаща каското под предтекст "лесно демонтируеми елементи" ?
Или като ти откраднат колата която обичаш и си налял 10к вътре и ти изплятят 3?
Мойта е с пълно каско и пак я държа на паркинг, когато гаража е зает.

:yes:

Плюса на охраняваните/платените паркинги е, че достъпа до колата е ограничен, за разлика пред блока. ;)
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: напред с вратите
Мечтае да кара: M3

Мнение от Angelov91 » 16 Апр 2015, 22:24

И какво като е платен и "охраняем" на началника ми му замина Е90-то от охраняем :bang:
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от u`F`o » 17 Апр 2015, 9:55

Angelov91 написа:И какво като е платен и "охраняем" на началника ми му замина Е90-то от охраняем :bang:

:shock: от Платен - ОК. От охраняем как ? Изнесли са охранителя ли? Нали той отваря вратата?

Следваща

Назад към E36