Крадат Софийски е36-ци

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: внимателно
Мечтае да кара: самолет

Крадат Софийски е36-ци

Мнение от u`F`o » 29 Мар 2015, 20:42

Привет, колеги,

В петък (27.3.2015г) неизвестни лица са се опитали да ми задигнат е36-цата (на главна улица под лампа). Колата е невзрачно купе 1993-та година, без М-пакет, даже лети джанти няма в момента. Нищо не са откраднали от колата, липси нямаше, обаче ми струваше цифра пари да сменя патрона. Звънях на 1-2ма приятели да им се "похваля" да ги питам за съвет и те ме информираха, че за няколко седмици са изчезнали няколко е36-ци от София. Нямам идея кой е зад тази сцена. Просто искам да ви предупредя, да не се чувствате "застраховани" със старите автомобили. Макар на 22 години, явно ги търсят за нещо. Измислете си начини как да не ви ги отнемат.

Поздрави,
Николай

младши ентусиаст
Аватар
Кара: млади майки да полудяват ...
Мечтае да кара: всичко,без пари да давам

Re: Крадат Софийски е36-ци

Мнение от vanko 318i » 29 Мар 2015, 21:11

да им изсъхнат ръцете дано, :censored: защо пипат нашите стари колици,да зимат скъпите каляски на големите тарикати ... :censored: :ranting:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: е36 325tds,e39 520d,Alpina D10
Мечтае да кара: Alpina D5

Мнение от TERLIKA » 29 Мар 2015, 23:00

про партс са свършили резерва :mhihi:
1981 – Немското списание “ Auto, Motor und Sport” ораганизира заедно с Shell маратон, целящ изминаването на максимален брой километри с колкото се може по-малко гориво. 3-литровия автомобил все още не е актуалена тема, но БМВ 318i Alpina побеждава в своя клас с разход от 2,672 литра на 100 километра.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: е36 Турбо?! любима, е39 28-ца бате
Мечтае да кара: е36 с осмак
Детайли за колата: Най-много върви 28мицата от всичко.
Wanna be 1.5 bar.

Мнение от Boyadjiev » 30 Мар 2015, 0:14

Чух и аз за откраднати 2 е36тици и една е39тка в рамките на 2 седмици :shock:

П.С. Усещам как няма да напуска гаража 1 месец, или ще си седя само в нея, ако съм някъде :mhihi: Не мога да си представя да ми откраднат 24-годишната ламарина :shock: :|
Изображение Изображение Изображение
Уважавай другия, независимо каква кола кара.

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: BMW850 5,7 ALPINA

Мнение от pgv64 » 30 Мар 2015, 0:50

Има решение: Направете си застраховки!!!!
Мойта нищо че е на 19 години "абитурентка", си има застраховка и си спя спокойно! А и преди коледа едно лайно ми обърса шофьорската врата и счупи огледалото и... хората си платиха и си оправих колата , та даже и остана за цял резервоар гориво!
Та нищо ,че са ни стари колите, една преосигуровка във вид на каско ,си е спокойствие до някъде!Старите хора са казали една мъдрост - "Хвърли пред теб , за да намериш след теб! " :yes:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е30Е36Е39E34<---E63E65

Мнение от ares2 » 30 Мар 2015, 1:02

застраховката си е най сигурното така си е.. и все пак няма гаранция..
на един приятел му откраднаха застраховано е60, а понеже си бил оставил малкия талон в него му платиха 30% по малко от премията.. 30 % от 15 000 не са малка сума.. но...
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E36 Compact M40B18 M-tech

Мнение от k-hristov » 30 Мар 2015, 1:06

Къде сте застраховани, в тоя ред на мисли?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е30Е36Е39E34<---E63E65

Мнение от ares2 » 30 Мар 2015, 1:45

аз ползвам брокери и те предлагат най изгодните условия..
целта ми е поне да си върна някаква сума ако стане проблем. но има и много измислени компании.
аз съм много недоволен от лев инс.. преди време имах при тях.. оказа, се че застрховката изобщо не била очетена. взел си някои парите ми и аз си карам спокоен че имам каско.... селска българска история.. едва ми изплатиха една щета с 300 зора и 2 месеца разправии..
по добре по големите сериозни компании. има много
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: внимателно
Мечтае да кара: самолет

Мнение от u`F`o » 30 Мар 2015, 8:46

какви застраховки колега? Повечето от нас имат модификации за 5-10к лв. Като дойдат да ги оценяват и казват "екстра, колата струва 2500лв". Ако ти я откраднат ти дават 2000лв след 6 до 9 месеца, с които можеш да си избършеш задника. И? Нито можеш да си вземеш кола за тея пари, камо ли пък, кола която те кефи как се кара. Съгласен съм, пак е нещо, обаче е далече от инвестициите. Аз ги питах джанти и гуми хваща ли каското, отговориха ми "не".

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 413
Мечтае да кара: 628CSI

Мнение от Haddess » 30 Мар 2015, 9:31

Все пак сме в България! Мислил съм за каско но условията са смешни... Доверените сервизи са смешни тип Автотоци в кв. Враждебна...
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е36 318i
Мечтае да кара: На челна стойка.
Детайли за колата: И умишлено надрана пак е красива.

Мнение от ceco_kd » 30 Мар 2015, 9:38

Аз като взех колата преди 6 години за 4900 лв. я застраховах веднага в Дженерали. Познайте каква оценка ми направиха?3000 лв. Застрахователната ми премия беше 300 лв. И като разбрах и че понеже съм нямал каква възраст беше ще ми изплатят ако се наложи по-малка сума по щета евентуално, и си казах до тук с каското. Ама всеки сам си решава. Дано никой не изживява ужаса да види,че са му откраднали колата.
Карам бавно! Стигам Бързо!

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 3 литра.. компот

Мнение от edimen » 30 Мар 2015, 10:18

u`F`o написа:какви застраховки колега? Повечето от нас имат модификации за 5-10к лв. Като дойдат да ги оценяват и казват "екстра, колата струва 2500лв". Ако ти я откраднат ти дават 2000лв след 6 до 9 месеца, с които можеш да си избършеш задника. И? Нито можеш да си вземеш кола за тея пари, камо ли пък, кола която те кефи как се кара. Съгласен съм, пак е нещо, обаче е далече от инвестициите. Аз ги питах джанти и гуми хваща ли каското, отговориха ми "не".

Аз се чудя например, ако си регистрирам мотора и се покаже какви модификации има на колата с фактури, дали може например оценката да бъде 10-15к?

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е36 318is '97 M44B19
Мечтае да кара: Е30

Мнение от Missing » 30 Мар 2015, 10:26

edimen написа:
u`F`o написа:какви застраховки колега? Повечето от нас имат модификации за 5-10к лв. Като дойдат да ги оценяват и казват "екстра, колата струва 2500лв". Ако ти я откраднат ти дават 2000лв след 6 до 9 месеца, с които можеш да си избършеш задника. И? Нито можеш да си вземеш кола за тея пари, камо ли пък, кола която те кефи как се кара. Съгласен съм, пак е нещо, обаче е далече от инвестициите. Аз ги питах джанти и гуми хваща ли каското, отговориха ми "не".

Аз се чудя например, ако си регистрирам мотора и се покаже какви модификации има на колата с фактури, дали може например оценката да бъде 10-15к?

Не може колега... :help:
Като застраховах мойта преди месец говорих с брокера (много близък човек ми е)... Имат си специални таблички (някакви немски каза ми и как ги наричат, но забравих) и оценяват колата по тях. Не им пука има ли М пакет или не... Не им пука и какви екстри/джанти и т.н. има колата.
По тая табличка Е36 максимално може да се застрахова на 3700 :censored: .
Попитах дали има начин да я застраховаме на повечко пари с доплащане от моя страна. Отговорът беше, че може, но откраднат ли колата ще ми я изплатят спрямо табличката което означава, че и за 10к да я застраховам смисъл няма. Същото е и за щетите... Ако ме издумкат на паркинг пак ще ме оценяват спрямо тяхните си разбирания, независимо дали съм НАДзастраховане или обикновенно такова... :banghead:
Платен паркинг/гараж е най-доброто решение май май... :ranting:

Освен Е36ци и бая голфчета (4ки) отлетеха... Мамицата им... :ranting:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е36 318i
Мечтае да кара: На челна стойка.
Детайли за колата: И умишлено надрана пак е красива.

Мнение от ceco_kd » 30 Мар 2015, 11:28

Май Шваке му казваха на тоя каталог ли е таблици ли са, по които се изчисляват застрах. стойности на автомобилите.
Карам бавно! Стигам Бързо!

ентусиаст
Аватар
Кара: e92 M3 LCI / g30 530d xdrive
Мечтае да кара: всички модели на BMW M GmbH

Мнение от Vanqu1sh » 30 Мар 2015, 11:47

Да му изсъхнат ръцете на този дето пипа е36-ци. :banghead: За какво ще ги крадат? Баси хората. Нещо са станали много нагли напоследък. На съседа ми са му откраднали катализатора пред 1-ви блок на техническия на обяд :kuku: Там е пълно с хора. Как са успели въобще?

Следваща

Назад към E36