Bi-xenon + foglights ( 6 projectors )
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
16 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- SH3M37A
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: F30 & E46
- Мечтае да кара: Вoeing 787 Dreamliner
Bi-xenon + foglights ( 6 projectors )
Преди 3 месеца видях една е46-ца с 4 би ксенон прожектора и ми се иска да си поиграя и аз с фаровете (понеже съм голям маниак на тема светлина на пътя)
И видях ,че колега си го е направил но само с една лупа
https://www.youtube.com/watch?v=igvDkoMJlX0
Мислех си за 4 би ксенона с халогени с лупа не да режа рефлектори и тн. понеже 4 фара да светят ще е убийство спрямо човека на среща. Затова 4 лупи за да е контролирана светлината.
Не знам пича как беше ги направил ,но имаше контрол върху всеки един прожектор по отделно. И за къси и за дълги дори си ги светваше по отделно.Тоест всеки прожектор сам за себе си.
Ето нагледно за цветомузиката
https://www.youtube.com/watch?v=MEWZGF0ty3c
Може би някакъв модул ще трябва ????
А и ми прави впечатление ,че тук хората няма ден няма нощ карат на дълги с халоген и хич не ебават кой им е насреща
дори и дългите на бимара не ми отразяват ..... Отделно идеята ми идва и от мокрите пътища по-които карам и заблудените пешеходци и шофьори дето карат без фарове или се мислят за безсмъртни ,когато пресичат било то с кола или пеш .....
Видях ,че има тема ,но заключена.Но при мен идеята ми е друга
и регулирана светлина най важното !
Ако колегата е от форума и може да сподели лесно ли се монтират лупите >?
И видях ,че колега си го е направил но само с една лупа

https://www.youtube.com/watch?v=igvDkoMJlX0
Мислех си за 4 би ксенона с халогени с лупа не да режа рефлектори и тн. понеже 4 фара да светят ще е убийство спрямо човека на среща. Затова 4 лупи за да е контролирана светлината.
Не знам пича как беше ги направил ,но имаше контрол върху всеки един прожектор по отделно. И за къси и за дълги дори си ги светваше по отделно.Тоест всеки прожектор сам за себе си.
Ето нагледно за цветомузиката

https://www.youtube.com/watch?v=MEWZGF0ty3c
Може би някакъв модул ще трябва ????
А и ми прави впечатление ,че тук хората няма ден няма нощ карат на дълги с халоген и хич не ебават кой им е насреща

Видях ,че има тема ,но заключена.Но при мен идеята ми е друга

Ако колегата е от форума и може да сподели лесно ли се монтират лупите >?

Е36 - 1998
Е46 - 2003
F30 - 2016
За руснака всичко, което трябва да се прави с гаечен ключ по-малък от номер 24, си е чиста нано-технология!
- dynalias
- младши ентусиаст
-
- Кара: с DPF
- Мечтае да кара: на ток
- Детайли за колата: стоковица
Re: Bi-xenon + foglights ( 6 projectors )
Колега, нещо си се заблудил по клиповете май. На втория клип не мога да видя хубаво, но виждам, че или се въртят самите лупи или има някакви капачета на тях. По този начин блещи като ги завърти или открие капачето за да блещи на отсрешния. Поне аз така го виждам. Аз съм с ксенон на къси дълги и халогени. Само на къси имам лупи. Стига да са ми загрели ксенончетата на дългите блесна ли някой, веднага се усеща и сменя на къси... В пъти по оправдано е да налееш пари за три 55 ватови ксенона от колкото да слагаш още 2 лупи и да побългаряваш разни работи, защото надали има да се продават такива фарове за е36 като от втория клип.
history:
E36 328i coupe 1995г. 193hp 25.11.2013-19.04.2019г.sell
E90 320d sedan 2009г. 177hp 10.06.2019г.-now
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
- dynalias
- младши ентусиаст
-
Мале, мале... Те тези фарове са му стъпили колкото една е36-ца 

history:
- ares2
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е30Е36Е39E34<---E63E65
брутална тема от линка
все се каня да сложа ксенон на дългите..
но има няколко пречки..
първо дали с оригинални баласти хела за Д2С от Е39 ще пали така бързо както трябва когато пусна дългите?
другото е, че ми работят на 30% като дневни и не ми се иска да се разделя с това.. въпреки че нещата са на кантар..

но има няколко пречки..
първо дали с оригинални баласти хела за Д2С от Е39 ще пали така бързо както трябва когато пусна дългите?
другото е, че ми работят на 30% като дневни и не ми се иска да се разделя с това.. въпреки че нещата са на кантар..

- dynalias
- младши ентусиаст
-
ares2 написа:брутална тема от линка![]()
но има няколко пречки..
Колега, не знам какво се чудиш. Аз ползвам лед ангелски очи за дневни светлини и имам ксенон и на дългите. Макар, че моите палят бавно пак е в пъти по добре с ксенон-а. Според мен за да пали бързо ти трябват и крушките, а не само баласти.
history:
- SH3M37A
- кандидат ентусиаст
-
bum_bum написа:http://www.bmwpassion.com/forum/showthread.php?225587-Intelligent-Quad-Xenon-Project-on-E46-raccolta-info-56k-WARNING&s=e945a3a186e6deb59d9d37f113954862
Успех
Колега ти ме хвърли в 9-та глуха с тази тема

Хареса ми определено и момчето го прави както си му е реда адмирации за труда ,който е положил

Много полезна тема благодаря !
Скоро ще тръгна по моргите да видя за два фара и ще мисля за лупи , и как да си ползвам и реглажа на фаровете понеже мисля ,че ще е важно ,ако се прави тази модификация.
dynalias написа:Колега, нещо си се заблудил по клиповете май. На втория клип не мога да видя хубаво, но виждам, че или се въртят самите лупи или има някакви капачета на тях. По този начин блещи като ги завърти или открие капачето за да блещи на отсрешния. Поне аз така го виждам. Аз съм с ксенон на къси дълги и халогени. Само на къси имам лупи. Стига да са ми загрели ксенончетата на дългите блесна ли някой, веднага се усеща и сменя на къси... В пъти по оправдано е да налееш пари за три 55 ватови ксенона от колкото да слагаш още 2 лупи и да побългаряваш разни работи, защото надали има да се продават такива фарове за е36 като от втория клип.
Аз си го обяснявам ,че този модул регулира крушката на биксенона . Все пак би ксеноновата крушка отива напред назад за дългите и така свети.
Според мен не пуска захранване на крушката просто я мести напред назад за да може да има дълги и на 4-те фара.
Това което се вижда като клапа мисля ,че е крушката

Е36 - 1998
Е46 - 2003
F30 - 2016
За руснака всичко, което трябва да се прави с гаечен ключ по-малък от номер 24, си е чиста нано-технология!
- ///Mechov
- младши ентусиаст
-
- Кара: кУлУлО
Самите лупи са биксенонови , т.е. те ти правят късите и дългите , крушката не мърда.
- SH3M37A
- кандидат ентусиаст
-
///Mechov написа:Самите лупи са биксенонови , т.е. те ти правят късите и дългите , крушката не мърда.
При Х4 крушката самата крушка се мърда посредством магнити . Предположих ,че и тук е така

Все още събирам информация , но може би само два прожектора с биксенонова светлина ще сложа. Понеже гледам ,че колегата е правил разни други модификации ,които съм далеч далеч от направата им.
оригиналните лупи + два би ксенонови прожектора на мястото на дългите за сега ,като идея.
А някой има ли представа за халогените ? Тези с лупа как са някой има ли опит с тях ? Гледам ,че ги продават и те ще са първата стъпка от безумния проект

Е36 - 1998
Е46 - 2003
F30 - 2016
- Alien
- кандидат ентусиаст
-
- Мечтае да кара: по нормални пътища, в нормална държава
Ето ти идея за биксенон на Е36 без да разваляш много стоковата визия на колата.
http://www.hidplanet.com/forums/showthread.php?35886-E36-BMW-Bosch-E46-Bi-Xenon-projector-retrofit-into-quot-Euro-quot-ZKW-s-with-mods-LONG-LOTS-of-pics
http://www.hidplanet.com/forums/showthread.php?35886-E36-BMW-Bosch-E46-Bi-Xenon-projector-retrofit-into-quot-Euro-quot-ZKW-s-with-mods-LONG-LOTS-of-pics
- marto7067
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: с волан от М5
- Мечтае да кара: Scott Gambler 730
Би-ксенон лупа...няма да се събере в отделението за дълги, понеже самият фар е "по-плитък" и аз съм си го мислил това, но бързо се отказах. Остави си рефлектора на дългите и сложи би-ксенон на късите-доволен ще останеш 

- SH3M37A
- кандидат ентусиаст
-
Alien написа:Ето ти идея за биксенон на Е36 без да разваляш много стоковата визия на колата.
Това е много добра идея ! Кофтито ,е че трябва да се реже самото стъкло ,но не е проблем

Надявам се скоро да го почна и ще постна всичко в тази тема до къде съм я докарал.
Благодаря за идеята !

Е36 - 1998
Е46 - 2003
F30 - 2016
- belial
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е36 320
SH3M37A написа:Alien написа:Ето ти идея за биксенон на Е36 без да разваляш много стоковата визия на колата.
Това е много добра идея ! Кофтито ,е че трябва да се реже самото стъкло ,но не е проблемТрябва само работилница и свободно време .
Надявам се скоро да го почна и ще постна всичко в тази тема до къде съм я докарал.
Благодаря за идеята !
Колега няма смисъл да слагаш лупи на дългите или на халогените. Преди време и аз си мислех тази простотия, но се отказах. Но все пак си подобрих фаровете като им сложиш по хубави лупи, ето и темичката viewtopic.php?f=66&t=278446 . Няма нужда се режат стъклата, направо ги махни, много по добре изглеждат фаровете без тях. Аз сега си сложих 3 inch bi-xenon
лупа и тя прави ден пред колата вечерно време. http://www.aliexpress.com/item/Fast-Shi ... 49415.html Това са лупите и ги използвам с крушки Н1.
- SH3M37A
- кандидат ентусиаст
-
belial написа:SH3M37A написа:Alien написа:Ето ти идея за биксенон на Е36 без да разваляш много стоковата визия на колата.
Това е много добра идея ! Кофтито ,е че трябва да се реже самото стъкло ,но не е проблемТрябва само работилница и свободно време .
Благодаря за идеята !
Колега няма смисъл да слагаш лупи на дългите или на халогените. Преди време и аз си мислех тази простотия, но се отказах. Но все пак си подобрих фаровете като им сложиш по хубави лупи, ето и темичката viewtopic.php?f=66&t=278446 . Няма нужда се режат стъклата, направо ги махни, много по добре изглеждат фаровете без тях. Аз сега си сложих 3 inch bi-xenon
лупа и тя прави ден пред колата вечерно време. http://www.aliexpress.com/item/Fast-Shi ... 49415.html Това са лупите и ги използвам с крушки Н1.
Колега ,ако след тази цялата манипулация резултата е такъв като на снимката ? То при мен без да пипам нищо със сток фар и леща отпред се вижд много по добре

Аз като цяло съм не доволен от фаровете пре доволен съм ! Просто тук в Ирландия са малко прост народ . Джип с 2-та основни + 2 големи на рол бара + халогени и 6 отгоре .... всичко пече ,а на мен ми се е*ава майката .
Идеята ми е повече светлина с тези лупи на халогените на пътя и по концентрирана както и за 4-те лупи.
Пътя в Ирландия е като на луна парк ... нагоре надолу ще направя клипче утре и ще ви постна да ме разберете правилно и защо я пускам темата , а иначе ето как е светлината на фаровете отпред и то са мръсни фаровете

Тук качеството не е добро все пак е през предното стъкло

Но ще направя след малко ,когато се прибирам и ще сложа
Пс тук караме от обратната страна

Е36 - 1998
Е46 - 2003
F30 - 2016
- belial
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е36 320
SH3M37A написа:belial написа:SH3M37A написа:Alien написа:Ето ти идея за биксенон на Е36 без да разваляш много стоковата визия на колата.
Благодаря за идеята !
Колега ,ако след тази цялата манипулация резултата е такъв като на снимката ? То при мен без да пипам нищо със сток фар и леща отпред се вижд много по добре![]()
Аз като цяло съм не доволен от фаровете пре доволен съм ! Просто тук в Ирландия са малко прост народ . Джип с 2-та основни + 2 големи на рол бара + халогени и 6 отгоре .... всичко пече ,а на мен ми се е*ава майката .
Идеята ми е повече светлина с тези лупи на халогените на пътя и по концентрирана както и за 4-те лупи.
Пътя в Ирландия е като на луна парк ... нагоре надолу ще направя клипче утре и ще ви постна да ме разберете правилно и защо я пускам темата , а иначе ето как е светлината на фаровете отпред и то са мръсни фаровете
Тук качеството не е добро все пак е през предното стъкло
Но ще направя след малко ,когато се прибирам и ще сложа
Пс тук караме от обратната страна
Аха, не знаех, че се намираш в Ирландия. А иначе с TSX прожекторите разликата беше огромна - напред светят до където стигнат, и по 15-20м на страни, просто тези снимки са правени с телефона и не се вижда много добре. А сега с bi-xenon лупите е още по добре, самите лупи са с 0.5 inch по-широки. Не съм ги регулирал хубаво и затова още не съм направил снимки.
А защо не си сложиш по-силен xenon? Аз съм с 75W и има значителна разлика с 55 или 35.
16 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2