Тракане на двигател

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

Потребител
Аватар

Тракане на двигател

Мнение от dragmaster » 26 Май 2014, 21:29

Здравейте колеги :) Става въпрос за bmw 316i. Oт скоро имам чувството , че двигателя започна да работи по-шумно от преди . Колата е с газ . Записал съм шума на вече загрят мотор . https://www.dropbox.com/s/x32nhduycmvcznh/New%20Recording%203.m4a Какво мислите ?

ентусиаст
Аватар
Кара: E39 520i touring 2001/9

Re: Тракане на двигател

Мнение от mihal » 27 Май 2014, 7:05

m40 ?

М. Станев
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от dragmaster » 27 Май 2014, 10:37

mihal написа:m40 ?

М. Станев

Колега , M43B16 е двигателят .

ентусиаст
Аватар

Мнение от pinko_23 » 27 Май 2014, 12:44

проверили испускателната състема? Колектори, и т.н.
Няма начин да няма начин

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 1602, E30 pre-face, E36 coupe
Мечтае да кара: зил 130

Мнение от M10 » 27 Май 2014, 13:37

Не си губи времето, ами сваляй капака на клапаните.

ентусиаст
Аватар

Мнение от pinko_23 » 27 Май 2014, 17:34

M10 написа:Не си губи времето, ами сваляй капака на клапаните.

Като стане студено и като запаля колата сутринта и се чува тракане за около 1-2 секунди. Май че от клапаните. Но като е топло него прави.
Няма начин да няма начин

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 320i

Мнение от Hadjy » 27 Май 2014, 21:02

Здравей колега,
Чукат хидравлични повдигачи. Има една добавка на Лъки Моли за хидравлични повдигачи, която се сипва в маслото на двигателя. Струва около 20 лева и решава проблема с тракането. Аз имах подобен проблем и при мен нещата се оправиха без почистването или смяната на повдигачи.
Успех

ентусиаст
Аватар

Мнение от mihal » 27 Май 2014, 21:57

аз мога да те посъветвам да отваряш капака и да вадиш повдигачите за чистене + смяна на масло разбира се.... ама все пак кажи и коя година е
не мисля че добавката е решение на какъвто и да е проблем( за бензин, антифриз и т.н.), каквото трябва си е добавено вече :)

М. Станев
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от dragmaster » 27 Май 2014, 23:17

mihal написа:аз мога да те посъветвам да отваряш капака и да вадиш повдигачите за чистене + смяна на масло разбира се.... ама все пак кажи и коя година е
не мисля че добавката е решение на какъвто и да е проблем( за бензин, антифриз и т.н.), каквото трябва си е добавено вече :)

М. Станев

97 година е . На таблото индикатора за маслото ми е още в зеленото , а и на цвят е все още добре . То и аз съм си виновен малко де , държах я повечко на прекъсвач , може и от това да е станало . Забелязах и , че има малко олято около гарнитурата масло ... Утре отивам до сервиза :(

ентусиаст
Аватар

Мнение от mihal » 28 Май 2014, 7:51

Ако въртиш много извънградски дълги преходи в нормални режими и с хубави масла го чакай това зеленото..... Иначе така ще ти спичат повдигачите, нещо му е станало на маслото за да се разтракат.

М. Станев
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от pinko_23 » 28 Май 2014, 11:32

Hadjy написа:Здравей колега,
Чукат хидравлични повдигачи. Има една добавка на Лъки Моли за хидравлични повдигачи, която се сипва в маслото на двигателя. Струва около 20 лева и решава проблема с тракането. Аз имах подобен проблем и при мен нещата се оправиха без почистването или смяната на повдигачи.
Успех

Здрасти колега стани ми интесно за тази довавка разтърсих из нета струва към 15 лева. Въпросът ми е дали наистина е ефикасна или пари на вятъра?
Няма начин да няма начин

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 320i

Мнение от Hadjy » 28 Май 2014, 21:03

pinko_23 написа:
Hadjy написа:Здравей колега,
Успех

Здрасти колега стани ми интесно за тази довавка разтърсих из нета струва към 15 лева. Въпросът ми е дали наистина е ефикасна или пари на вятъра?

Здравей.
Зависи предполагам. При мен тракането беше и при загрял мотор и след дълго умуване и консултации реших до пробвам. Ефекта се появи след около 200 навартяни километра, а вече съм на около 8 хил. и няма помен от тропане. Ще ми бъде интересно след смяна на маслото какъв ще бъде ефекта, защото хора занимаващи се професионално с двигателни масла казаха, че не е необходимо със смяната на маслото да се наливам отново и добавка.
Поздрави

Потребител
Аватар
Кара: винаги с кеф

Мнение от Mironikolo » 29 Май 2014, 1:45

Ако повдигачите са задръстени с мизерия и мислиш, че тези добавки ще решат проблема няма да стане. Решението е вадене, чистене, смяна ако се налага.
Има две житейски правила: Правило 1 – Не се тревожи за дреболии. Правило 2 – Всички неща са дреболии.
Фридрих Ницше

ентусиаст
Аватар

Мнение от pinko_23 » 29 Май 2014, 9:29

Mironikolo написа:Ако повдигачите са задръстени с мизерия и мислиш, че тези добавки ще решат проблема няма да стане. Решението е вадене, чистене, смяна ако се налага.

Съгласен съм това е най доброто решение. Но аз за сега нямам проблем с тракането по време на движение, просто си мисля по скоро като превантивна мярка.
Няма начин да няма начин

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Внимателно
Мечтае да кара: Нещо страшно

Мнение от BorisMitev » 29 Май 2014, 10:16

Еми няма какво да те разубеждаваме тогава ... Сложи добавката пробвай виж ... Като не стане махни капака на клапаните , свали вала и всичките повдигачи /надпиши си ги/ . Изпразни ги и смени маслото на двигателя, спрямо товара и жегите си сложи подобаващ вискозитет за мотора ти .

Следваща

Назад към E36