СТРАХ!!!
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
31 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3
СТРАХ!!!
Смених маслото-сложих полу синтетика(valvoline}и сега сутрин при студен старт чукат повдигачите!
Лошо ли е това?
Какво масло трябва да слагам?
Ще се повреди ли двигателят от това чукане(то трае около 2 сек.)
Лошо ли е това?
- Calibra16V
- сбъркал колата, но не и форума
-
Re: СТРАХ!!!
BMDrago написа:Смених маслото-сложих полу синтетика(valvoline}и сега сутрин при студен старт чукат повдигачите!
Лошо ли е това?
пробвай с Liquy-Moly в благоевград масово започна да се купува,а добавките са номер 1!
Valvoline определено не е сред добрите марки масла ... Откровено казано до колкото аз знам го пълнят в PristaOil - град Русе ... Може да си направиш изводите какво е качеството. Аз минах на схемата да купувам малко по-неразпространени масла с идеята да се предпазя от ментета. И двете си коли карам с Motul и съм много доволен! Още повече вносителя е един и няма вероятност да попадне човек на менте по простата причина, че не се продават големи количества, за да има кирия от цялата работа.. Определено ти препоръчвам Motul.
- KUPETO
- кандидат ентусиаст
-
Наистина и аз чувам само хубави неща за МОТУЛ и вс. Мерцедеси след 98г ги карат да слагат мотул в (Балканстар)
Но го покарай така с това масло пък го хвърли на 5000 хил км,поне да не си вътре
ти си знаеш колата най-добре но ако не си ги сменял може наистина да трябва да ги менкаш,но опитай с друго масло и чак тогава

Но го покарай така с това масло пък го хвърли на 5000 хил км,поне да не си вътре

ти си знаеш колата най-добре но ако не си ги сменял може наистина да трябва да ги менкаш,но опитай с друго масло и чак тогава

Пътят към АДА е обсипан с добри намерения!
На Motul и цената е определено ниска, преди карах със стария Castrol RS като помня колко беше литъра, тук можех да взема 10 литра масло за същите пари ... Аз лично никога не щадя средства, когато става въпрос за поддръжка на автомобила така, че бях много изненадан от цената на Motul и като всеки недоверчив българин започнах да се съмнявам дали е хубаво ... М/у другото ако някой от Русе или околностите иска да купува Motul имам талон за 15% отстъпка да се обади - ще отидем да вземем масло да му излезе по-тънко..
Незнам дали ще ви е полезна информацията, но ето телефоните на фирма Тиримпорт ООД (изключителен представител за България на Motul)
София - тел/факс - (02) 9576043
Пловдив - тел/факс - (032) 823055
Русе - тел/факс - (082) 822547
Бургас - тел/факс - (056) 844061
Варна - тел/факс - (052) 501633
Незнам дали ще ви е полезна информацията, но ето телефоните на фирма Тиримпорт ООД (изключителен представител за България на Motul)
София - тел/факс - (02) 9576043
Пловдив - тел/факс - (032) 823055
Русе - тел/факс - (082) 822547
Бургас - тел/факс - (056) 844061
Варна - тел/факс - (052) 501633
- ludiagsm
- старши ентусиаст
-
- Кара: X5 E53
- Мечтае да кара: BMW i8 JET Surf
- Детайли за колата: 3.0i ,с газова уредба :) ,дюзи Баракуда, ел оерка на мястото на Визкосъединителя ,Таблет 10 инча и собстврна аудио система с блутут и суббугер .
Скоро ще има турбинка 1 или 2 :)
мерси за телефоните аз също съм с мотul 300w 15w 50 пълна синтетика , но е от 22лв литъра:(( дано като звънна да ми кажат нещо по-надолу 4е с моито каране

НА БМВ МОТУЛ НЕ
Може и да е истинско както казва Туртурело.....но е голям боклук.....аз съм с 5W40 пълна синтетика....даже некво спорт се води....зимата проблема с клапаните си е същия.....а да не ви казвам колко много го гори....за 8000 км съм долял 2.5 л.
Всички хвалят Кастрол.....значи има защо
А и за тва дето разправя Калибрата Liquy-Moly също чувам добри неща напоследък.
Може и да е истинско както казва Туртурело.....но е голям боклук.....аз съм с 5W40 пълна синтетика....даже некво спорт се води....зимата проблема с клапаните си е същия.....а да не ви казвам колко много го гори....за 8000 км съм долял 2.5 л.

Всички хвалят Кастрол.....значи има защо

А и за тва дето разправя Калибрата Liquy-Moly също чувам добри неща напоследък.
- KUPETO
- кандидат ентусиаст
-
ludiagsm написа:мерси за телефоните аз също съм с мотul 300w 15w 50 пълна синтетика , но е от 22лв литъра:(( дано като звънна да ми кажат нещо по-надолу 4е с моито каране![]()
![]()
А бе извинявай ,ама какво е това масло 15w50 че и 300w!22лв

доколкото знам 15w пише ли, е полусинтетика-пък може и производителя да не знае за него

Пътят към АДА е обсипан с добри намерения!
- batDancho
- младши ентусиаст
-
Castrol Magnatec GTX3 - впечатления
С това масло - 60 лв тубата, карам вече 9000 км. Маслото се е смъкнало на 1/3 от разстоянието м/у минимум и максимум. Мотора е на 200К км.
- ludiagsm
- старши ентусиаст
-
- Кара: X5 E53
- Мечтае да кара: BMW i8 JET Surf
- Детайли за колата: 3.0i ,с газова уредба :) ,дюзи Баракуда, ел оерка на мястото на Визкосъединителя ,Таблет 10 инча и собстврна аудио система с блутут и суббугер .
Скоро ще има турбинка 1 или 2 :)
KUPETO написа:ludiagsm написа:мерси за телефоните аз също съм с мотul 300w 15w 50 пълна синтетика , но е от 22лв литъра:(( дано като звънна да ми кажат нещо по-надолу 4е с моито каране![]()
![]()
А бе извинявай ,ама какво е това масло 15w50 че и 300w!22лв![]()
![]()
![]()
доколкото знам 15w пише ли, е полусинтетика-пък може и производителя да не знае за него![]()
:block:
ами утре ще сипвам отново

31 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3