Почистени дюзи на инжекцията!
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
17 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- ivopicha
- ентусиаст
-
- Кара: BMW E61 530D
- Мечтае да кара: BMW 760Li
- Детайли за колата: сива, 06.2004 г.
Почистени дюзи на инжекцията!
Колата ми в последно времехич я нямаше. Нещеше да набира, да се форсира- вдигаше до 5к оборота и то със зор.Е реших да почистя дюзите. Играх си 2 часа докато ги сваля(беше ми за пръв път), занесох ги ва майстора, който каза 4бр.х5.00лв.=20,00лв. и си готов след половин ден. Отивам, взимам ги, слагам ги за поровин час и...хора, казвам ви, няма такова вървене
Държи обороти, изстрелва се като самолет(доколкото 318 може да се изстрелва) абе всичко е на 6. Та съвета ми е- чистете си дюзите редовно. А колко е периода, да каже някой по запознат!

- GEORGIEV
- Е30 Fanatic
-
- Кара: от онея старите....
- Мечтае да кара: магазинска е30-ка
- Icco
- Музикално деформиран
-
- Кара: 330ci
- ivopicha
- ентусиаст
-
GEORGIEV написа:А газова имаш ли
Имам

- stoni
- младши ентусиаст
-
- Кара: F31
- Glamav
- младши ентусиаст
-
- Кара: 525d '02
- Мечтае да кара: 850i или M6
Тук идва въпроса... с ултразвук, добавка или по кореселиновата технология е най-добре....
Ако някой даде мнение по темата за М50 ще е добре
Благодаря предварително.
Ако някой даде мнение по темата за М50 ще е добре

Благодаря предварително.
- ivopicha
- ентусиаст
-
- Alexi
- старши ентусиаст
-
- Кара: буретата да пресъхват
ако е в начална фаза зацапването с някоя добавка има ефект .. впрочем ако си караме с хубави горива и без пропан-бутан не се зацапват никога ,но в БГ няма как
- Митко Ганчев
- старши ентусиаст
-
А като нямам и не съм имал газова, има ли смисъл да се чистят? А и колата я карам предимно в германия? Тия добавки имат ли и отрицателни качества или само почистват?

- ^Joreto
- серсемин
-
- Кара: BMW F30 340xi
Аз имам проблем с дюзите, така че моля някой ако знае къде в Пловдив могат да ми ги почистят да пише!
- ivopicha
- ентусиаст
-
JP написа:ivopicha, кажи къде е тоя майстор... аз от една година търся някъде да ми изчистят дюзите... на едно масто в София ми искаха 160 лв, което е върхът на наглостта, при положение, че струва 10 лв на дюза... дай телефон на този майстор, моля те... и кажи дали е в София въобще...
Колега, аз съм от Павликени и едва ли ще ти помогна. Но ако в София ти искат 160 лв наистина е по изгодно да дойдеш до тук- 460 км са отиване и връщане и пак ще ти дойде по евтино. Че и ако останеш и за вечерта

- GUFF
- кандидат ентусиаст
-
Несъм специалист, и много не ги разбирам, но мога да споделя опит с предишната ми кола (Ситроен Ксантиа '94 1.6и) имах такъв проблем, понеже я карах на газ инжекторите се бяха позацапали и оборотите взеха да играят, колата гаснеше. Получаваше така наречения "камшик" при форсиране на място - държи обороти и когато я форсираш при плавното падане ги сваля до 600 (да речем) и ги дига до 800-900. Исках да прочистя инжекторите, но в сервиза в който си ходех, майстора ми каза че не е много препоръчително да се чистят с ултразвук, понеже се разграждат и им се увеичава дебита, и така първо че разхода се увеличава и второ - след 2-3 или 4-то чистене трябва да се сменят, което си е цифра. Така че препоръката му беше яко каране на бенц + добавка за чистене на инжектори. И наистина след като я покарах известно време на бензин с тази добавка и почистване на стъпковото моторче всичко си дойде на мястото
.
А доколкото за цените на почистване с ултразвук, много зависело от вида на инжекторите. Е , явно и от сервиза

А доколкото за цените на почистване с ултразвук, много зависело от вида на инжекторите. Е , явно и от сервиза

17 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2