Играят оборотите и гасне
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
16 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- mitko87
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 320d facelift
- Мечтае да кара: ///М3
Играят оборотите и гасне
Мотора е М52Б28 играят и оборотите и гасне колата е с газов инжекцион прави го и на бензин и на газ
Когато я запаля студена и тръгна и подам газ колата глъхне забива не върви изобщо и гасне когато прехвърли на газ 2-3 мин държи нормално оборотите и после започват да играят и да гасне забелязах че когато градусите на вън са по ниски демек по студено колата гасне повече играят повече оборотите когато е по топло времето по малко го прави но пак го прави. смених вуздушния филтър с обикновен нов защото бях с KN спортен панелен филтър смених гофрирания маркуч след дебитомера че беше напукан и на места скъсан почистих стъпковото моторче и промяна никаква даже онзи ден гасне паля е пак гасне и така сигурно 10-тина пъти го направи на бензин..... направи ми впечатление стъпковия мотор като го свалих и почистих че вътре клапата каго го раздрусам много лесно се отваря и затваря.... приятел ми каза че не е като при м40 примерно електрически да я затваря и отваря ами била така при 2.8-цата
Когато я запаля студена и тръгна и подам газ колата глъхне забива не върви изобщо и гасне когато прехвърли на газ 2-3 мин държи нормално оборотите и после започват да играят и да гасне забелязах че когато градусите на вън са по ниски демек по студено колата гасне повече играят повече оборотите когато е по топло времето по малко го прави но пак го прави. смених вуздушния филтър с обикновен нов защото бях с KN спортен панелен филтър смених гофрирания маркуч след дебитомера че беше напукан и на места скъсан почистих стъпковото моторче и промяна никаква даже онзи ден гасне паля е пак гасне и така сигурно 10-тина пъти го направи на бензин..... направи ми впечатление стъпковия мотор като го свалих и почистих че вътре клапата каго го раздрусам много лесно се отваря и затваря.... приятел ми каза че не е като при м40 примерно електрически да я затваря и отваря ами била така при 2.8-цата

- ///Mechov
- младши ентусиаст
-
- Кара: кУлУлО
Re: Играят оборотите и гасне
Закачи я на клюкарката да видиш какво ще излезе.
- burnou7
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: без гражданска
- Мечтае да кара: e36 ///M
Клапан картерни газове.(на мен от там изобщо не ми държеше обороти и гаснеше как пусна газ-та)
За най-сигурно мини диагностика
едит: щом на студено го прави повече,виж както трябва за скъсан маркуч дето дърпа въздух
аз имам сега 1 скъсан и студена трябва да подавам 20-30 сек газ(на първото палене),докато омекне маркуча и се запуши дупката след това нямам проблеми.(до другата сутрин примерно)
За най-сигурно мини диагностика

едит: щом на студено го прави повече,виж както трябва за скъсан маркуч дето дърпа въздух

- mitko87
- кандидат ентусиаст
-
Закачахме я на диагностика нищо не показа
Възможно ли е да е от датчик колянов вал че така ми казах
на една 323-ка е46 била с такъв проблем сменил датчика и се оправила

Възможно ли е да е от датчик колянов вал че така ми казах
на една 323-ка е46 била с такъв проблем сменил датчика и се оправила

- BorisMitev
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Внимателно
- Мечтае да кара: Нещо страшно
Съмнява ме датчик колянов вал. По-скоро е някакъв въздух след дебитомера, който не е отчетен.
- stormrider
- младши ентусиаст
-
- Кара: БМВ М44Б19
- Мечтае да кара: Imperial Tie Fighter
- Детайли за колата: Стара баба с тояжка
- cool_ice
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW X5 E53 4,4
- Мечтае да кара: Всичко що е М
При мен на М52В28 се е случвало да сменям датчик на клянов вал но симптомите не бяха такива на място си работеше нямаше мошност стигаше до 4к оборота, но си палеше винаги и работеше така че не е датчика. Сменял съм и филтъра на картерните газове че се беше спукал но пак си работеше и си палеше без проблем , просто се чуваше яко че смуче въздух при подаване на газ . Стъпковия мотор също и при мен си играе свободно клапата като го раздрусам,го забелязах че наскоро го чистих на ултразвук предполагам не е и това както казва колегата провери си ламбда-та и си огледай хубаво маркучите за спукан.
- mitko87
- кандидат ентусиаст
-
Ако са ламбда сондите на диагностика не трябва ли да ги хване пак и газаджията като е закача на лаптопа каза че си имали
нормални показатели..
нормални показатели..
- dan-dam
- ентусиаст
-
- Кара: 03'Е53 М62TUB44
- Мечтае да кара: Е34 540/6 touring
- Детайли за колата: Петица с много седмици
Огледай маркучите по мотора-гофре, вакууми и т.н.. Много е вероятно да смуче паразитен въздух от някъде.
- mitko87
- кандидат ентусиаст
-
- djkita
- младши ентусиаст
-
- Кара: E36 Coupe & E46 Coupe
Ако проблема се е появил след поставянето на газовия инжекцион, то има голяма вероятност да е от него. Смисъл такъв да не е настроен както трябва и сместа да е или бедна или богата, при което ламбдата зацикля. Трябва газаджията да ти погледне настройките и автокалибровката на празен ход. Има едни коефициенти на дюзите и ако не са ти нагласени, то е напълно логично да имаш този проблем.
Та ще завърша и както започнах - ако този проблем се е появил след поставянето на ГИ или след някое ходене за настройка, то проблема на 90% е в него според мен.
Та ще завърша и както започнах - ако този проблем се е появил след поставянето на ГИ или след някое ходене за настройка, то проблема на 90% е в него според мен.

- aliays
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: е36 1.6i м43б16
При моето М43Б16 правеше този номер от разхлабен накрайник на дюзата на ГИ то, точно там където е завит в колектора, сега е ок!
И аз си мисля че ти смуче от някъде....
Провери със спрей за карбуратори....
Успех!!!
И аз си мисля че ти смуче от някъде....
Провери със спрей за карбуратори....
Успех!!!
- stormrider
- младши ентусиаст
-
- Кара: БМВ М44Б19
- Мечтае да кара: Imperial Tie Fighter
- Детайли за колата: Стара баба с тояжка
- mitko87
- кандидат ентусиаст
-
- zvetiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39М54В30
mitko87 написа:Ламбда сондите трябва ли да ги хване на диагностиката ?
Ламбда сондата има отношение към работата на двигателя, чак когато е загрял. Може да се хване дали работи с интерфейс за диагностика, но за да се разбере как работи, трябва да се види сигнала и.
Поне според мен като начало трябва да изключиш газовият инжекцион от уравнението. За целта вечерта затвори крана на бутилката на газта и изчакай газта да се изразходва- колата да изгасне, след това свали маркуча за газта от изпарителя към рейката и накрая извади бушона на газовото ECU. Добре е да са направят и мостове на прекъсването на бензиновите инжектори в буксата на газовият инжекцион, но ако не ти се занимава, поне погледни дали всичко с пиновете е наред.
После покарай 100-на километра на бензин и виж какво се случва с колата. Ако се налага, се продължава с търсенето на причината за проблема, но без да включваш газовият инжекцион, защото с него кашата става още по-голяма.
16 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2