Спортно окачване, проблем.
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
20 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- dynalias
- младши ентусиаст
-
- Кара: с DPF
- Мечтае да кара: на ток
- Детайли за колата: стоковица
Спортно окачване, проблем.
Здравейте!
Преди няколко месеца закупих е36 coupe 1995г. След като я покарах установих, че отзад при по дълбоки дупки или като кача 1-2-ма човека и нещо лопа или бие. Колата е със спортно регулируемо окачване, жълти амортисьори със сини пружини. На амортисиорите пише Tuning mania 2011 и нищо друго... Колата е вдигната максимално високо, а отзад лопането идва от свиването на пружината докрай и като няма повече ход и бие в навивките. На тях се вижда ясно къде е износено от самото биене. Старият собственик е бил сложил парчета гума през навивките за да не лопа, а сега са се скъсали и изпаднали някаде.
Интересува ме 1-рво каква марка е това окачване tuning mania
2-ро : нормално ли е при е36-ците със спортно окачване да бие така
3-то : как си решавате проблема ако е често срещан, понеже начина с парчето гума не ми харесва...
Преди няколко месеца закупих е36 coupe 1995г. След като я покарах установих, че отзад при по дълбоки дупки или като кача 1-2-ма човека и нещо лопа или бие. Колата е със спортно регулируемо окачване, жълти амортисьори със сини пружини. На амортисиорите пише Tuning mania 2011 и нищо друго... Колата е вдигната максимално високо, а отзад лопането идва от свиването на пружината докрай и като няма повече ход и бие в навивките. На тях се вижда ясно къде е износено от самото биене. Старият собственик е бил сложил парчета гума през навивките за да не лопа, а сега са се скъсали и изпаднали някаде.
Интересува ме 1-рво каква марка е това окачване tuning mania

2-ро : нормално ли е при е36-ците със спортно окачване да бие така
3-то : как си решавате проблема ако е често срещан, понеже начина с парчето гума не ми харесва...
history:
E36 328i coupe 1995г. 193hp 25.11.2013-19.04.2019г.sell
E90 320d sedan 2009г. 177hp 10.06.2019г.-now
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Re: Спортно окачване, проблем.
1. Що за марка е "тунинг мания" и сам можеш да се сетиш;
2. Не е нормално;
3. Сменяш го със стоково и си караш с кеф.
2. Не е нормално;
3. Сменяш го със стоково и си караш с кеф.
- dynalias
- младши ентусиаст
-
Добре, аз искам да си остана със спортното и заради това питам тук. Стоково не искам да слагам. А хубава марка ли е това спортно окачване или куча марка. Достигам сам до извода, че е от евтините щом имам такива проблеми... Дайте някакви съвети какво бихте направили вие. Нямам хубава снимка, но имам една която като я увеличите ще видите отзад как е сложена гума между навивките...
Със смяна на пружините отзад ще се оправят ли нещата и то с какви или цялото окачване трябва да сменя или да карам така, докато някоя пружина не даде фир-а.

Със смяна на пружините отзад ще се оправят ли нещата и то с какви или цялото окачване трябва да сменя или да карам така, докато някоя пружина не даде фир-а.
history:
- bum_bum
- старши ентусиаст
-

- Kambe
- старши ентусиаст
-
- Кара: Peugeot 307 HDI
- dynalias
- младши ентусиаст
-
Останах по-очарован от VW форум-а поне ще дадат акъл, а не да се заяждат bum_bum. Попитах съвсем цивилизовано, дал съм сериозна сума за колата и не се правя на дрифтър с кола за 1500 лева със спортно окачване тип селски рейсър както повечето тук. Но мерси все пак. Темата може да се изтрие. Не очаквах, точно във бмв форум-а такова отношение към човек който е новодошъл и сменил марката и се интересува от нещо. В другите форуми поне щяха да подкрепят човек и да кажат поне добре дошъл, честито или да помогнат с адекватно мнение, а не мнение тип досети се сам селяндур, поредния дрифтър и тем подобни.
Лека вечер на всички вас фенове на марката! Аз ще си остана скрит фен, само четящ форум-а от тук на татък. А за колата ще си се справям сам, като тръгна по реда първо със смяна на пружини и после вече каквото трябва ще се сменя ако ли не цялото окачване. Попрочел съм форума и разбрах, че може да се купи свястно окачване за към 800-900 лева. Но моето колко е зле тепърва ще разбера. Колата се държи перфектно с него и за everyday е перфектно, само това ме дразни като кача някой колега отзад и бие... Колата не е "дрифтарска" а се ползва за всекидневно каране и тук таме се парзаля някой завой.
Лека вечер на всички вас фенове на марката! Аз ще си остана скрит фен, само четящ форум-а от тук на татък. А за колата ще си се справям сам, като тръгна по реда първо със смяна на пружини и после вече каквото трябва ще се сменя ако ли не цялото окачване. Попрочел съм форума и разбрах, че може да се купи свястно окачване за към 800-900 лева. Но моето колко е зле тепърва ще разбера. Колата се държи перфектно с него и за everyday е перфектно, само това ме дразни като кача някой колега отзад и бие... Колата не е "дрифтарска" а се ползва за всекидневно каране и тук таме се парзаля някой завой.
history:
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
Къде видя да се заяждам? Казах ти кажи-речи в прав текст, че окачването не става нито за дрифт, нито е сигурно за нормално каране ако държиш да имаш безопасна кола.
Ако очакваш от мен точно да ти давам съвети да слагаш подложки, да сменяш някакви незнайни пружини няма как да стане.
Щом си дал сериозна сума за колата не виждам какво ти пречи да дадеш 8-900лв за свястно окачване и да си имаш хубава кола. Ти явно си държиш на китайското менте за 200лв и по тоя начин независимо колко сериозна сума си дал за колата пак караш нещо, което не е точно БМВ.
Колата си е твоя и ти си решаваш, аз ти казвам какво мисля пък ти ако искаш приемай съвет, ако искаш се набутвай за пружини. Или ако искаш пак си вземи голф и се върни във форума, дето дават акъл.
Ако очакваш от мен точно да ти давам съвети да слагаш подложки, да сменяш някакви незнайни пружини няма как да стане.

Колата си е твоя и ти си решаваш, аз ти казвам какво мисля пък ти ако искаш приемай съвет, ако искаш се набутвай за пружини. Или ако искаш пак си вземи голф и се върни във форума, дето дават акъл.

- red bulll
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Кучките да се подмокрят
Колега махай го тва измисленото окачване отзаде...марка ''ТУНИНГ МАНИА'' няма!!!Сложи си някви по-ниски пружини и провери амортисьорите дали не са свършили...ако не ти се наливат пари , търси гумички както е направил предишния собственик и продължавай 

- dynalias
- младши ентусиаст
-
Ей това е свестен отговор! Стремя се към любимата си кола и преди 3 месеца я купих, и искам да стане истинска. Мразя нещо да не ми е в ред. Тъй като си нямах на представа това окачване какво е, понеже не съм чувал за tuning mania и чичо гугал не знае за него, но явно е най-големия ментак. Съжелявам, че съм бос, ама все от някаде трябва да се почне...
Също имам питане и към М броните. Тези афтърмаркет по за 170 лева от пластмаса пасват ли добре или да търся от някое бмв на части уж оригинална да е. И по какво се познават оригиналните. Гледам, че някой отпред където е решетката имат нещо като скара а други нямат. Това ли ги отличава или аз друга разлика не виждам.
Също имам питане и към М броните. Тези афтърмаркет по за 170 лева от пластмаса пасват ли добре или да търся от някое бмв на части уж оригинална да е. И по какво се познават оригиналните. Гледам, че някой отпред където е решетката имат нещо като скара а други нямат. Това ли ги отличава или аз друга разлика не виждам.
history:
dynalias, за да не "бие" пружината, трябва да е налице едно от двете:
- пружината е достатъчно твърда, за да поеме цялата сила на свиването до момента, в който се е свила напълно. На нормалните коли пружините не са толкова твърди (за да има комфорт) и затова:
- амортисьорите имат т.нар. шок тампони, които поемат работата, малко преди пружината да се свие напълно и да се ударят навивките.
В твоя случай:
- или изобщо липсват шок-тампоните;
- или пружината се удря, преди да се свие амортисьорът достатъчно, за да поеме шок тампона - казваш, че окачването е вдигнато максимално (разбирам подложките на пружините са разтегнати максимално), така че е възможно да става точно това при теб. Това не е изненадващо, при китайските окачвания можеш да очакваш всякакви такива недомислици, недоизчисления и т.н. Освен това не е сигурно и дали са комплект пружините и амортисьорите, които имаш, дали си пасват като дължина и т.н.
Така че най-добре е да си вземеш хубава марка окачване.
- пружината е достатъчно твърда, за да поеме цялата сила на свиването до момента, в който се е свила напълно. На нормалните коли пружините не са толкова твърди (за да има комфорт) и затова:
- амортисьорите имат т.нар. шок тампони, които поемат работата, малко преди пружината да се свие напълно и да се ударят навивките.
В твоя случай:
- или изобщо липсват шок-тампоните;
- или пружината се удря, преди да се свие амортисьорът достатъчно, за да поеме шок тампона - казваш, че окачването е вдигнато максимално (разбирам подложките на пружините са разтегнати максимално), така че е възможно да става точно това при теб. Това не е изненадващо, при китайските окачвания можеш да очакваш всякакви такива недомислици, недоизчисления и т.н. Освен това не е сигурно и дали са комплект пружините и амортисьорите, които имаш, дали си пасват като дължина и т.н.
Така че най-добре е да си вземеш хубава марка окачване.
- dynalias
- младши ентусиаст
-
Разбрах, благодаря ви колеги!
history:
- Vanqu1sh
- ентусиаст
-
- Кара: e92 M3 LCI / g30 530d xdrive
- Мечтае да кара: всички модели на BMW M GmbH
dynalias написа:Също имам питане и към М броните. Тези афтърмаркет по за 170 лева от пластмаса пасват ли добре или да търся от някое бмв на части уж оригинална да е. И по какво се познават оригиналните. Гледам, че някой отпред където е решетката имат нещо като скара а други нямат.
Пасват си добре афтър маркет броните от пастмаса, но са по-тънки от оригиналните и при удар се чупят, а оригиналната има щанс да се огъне само. Тези с решетка мисля че бяха само на М-пакет. Разгледай по форума, може да намериш оригинална даже и в твоя цвят. А за спортно окачване кажи колко пари можеш да отделиш, че да може да те насочиме.
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
Не са по-тънки, а пластмасата им е "по-непластична" и при удар по-лесно се чупят. Особено ако е студено времето.
- Vanqu1sh
- ентусиаст
-
- Кара: e92 M3 LCI / g30 530d xdrive
- Мечтае да кара: всички модели на BMW M GmbH
bum_bum написа:Не са по-тънки, а пластмасата им е "по-непластична" и при удар по-лесно се чупят. Особено ако е студено времето.

- bum_bum
- старши ентусиаст
-
Стотици са ми минали през ръцете та бая съм ги оглеждал
Чудесен вариант бяха като нямаше оригинални втора ръка, а и цената им беше добра. В наши дни наистина няма смисъл от такава. Отделно мисля, че никой не внася от Тайван директно защото транспорта стана много дебел, а и дръпнатите нахитряха и вече няма как да поръчаш 20-тина брони. Повечето са през прекупвачи от Германия, а те купуват по-ниското от двете качества и нещата стават още по-зле. Иначе директно от Тайван имаше избор между два варианта и втория макар и близо 100-тина лв по-скъп беше една идея по-читав.

Чудесен вариант бяха като нямаше оригинални втора ръка, а и цената им беше добра. В наши дни наистина няма смисъл от такава. Отделно мисля, че никой не внася от Тайван директно защото транспорта стана много дебел, а и дръпнатите нахитряха и вече няма как да поръчаш 20-тина брони. Повечето са през прекупвачи от Германия, а те купуват по-ниското от двете качества и нещата стават още по-зле. Иначе директно от Тайван имаше избор между два варианта и втория макар и близо 100-тина лв по-скъп беше една идея по-читав.
20 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2