Вибриране на волана само при спиране
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
18 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
Вибриране на волана само при спиране
Откакто свалих зимните и сложих летните гуми, воланът ми вибрира, когато дам спирачки при по-висока скорост. При висока скорост и газ не вибрира, но ако карам с 120 примерно и натисна спирачките, се тресе ужасно. Ще ходя тия дни да сменям масло и така или иначе ще си питам хората, но ако някой е имал подобен проблем или знае от какво може да е, ще се радвам да сподели.
- The Mravoiada
- младши ентусиаст
-
Спирачните ти дискове са за смяна.
Ако наистина волана ти тресе само при спиране, но не и при висока скорост, значи спирачните дискове са криви.
На Е36-цата имах такъв проблем. Оказа се, че малко съм закъснял със смяната на дисковете и те съвсем са си отишли горките. С подмяната всичко се оправи.
Ако все пак се окаже, че проблемът е друг (което силно ме съмнява), пиши от какво е
Успех
Ако наистина волана ти тресе само при спиране, но не и при висока скорост, значи спирачните дискове са криви.
На Е36-цата имах такъв проблем. Оказа се, че малко съм закъснял със смяната на дисковете и те съвсем са си отишли горките. С подмяната всичко се оправи.
Ако все пак се окаже, че проблемът е друг (което силно ме съмнява), пиши от какво е

Успех

Последна промяна The Mravoiada на 25 Юли 2006, 12:48, променена общо 1 път
There are moments
when the only thing that stands still
is time itself

when the only thing that stands still
is time itself

- turbo
- старши ентусиаст
-
- Кара: МПС-та
- Мечтае да кара: самолет
Летите ми джанти са за Е46 и с малко играчка с втулките, вибрацията почти изчезна. При 60 като карах и като натисна спирачка я нямаше, но при 90-100-110-120 я имаше, при 160-180-200 я нямаше. Говорим за натискане на спирачката САМО! Иначе нямаше вибрация във волана при набиране и поддържане на скорост.
П.С.: Спирачните ми дискове съм ги сменявал и са нови от АТЕ. Но не ги бях изключил, като вариант де, имайки впредвид, че един диск като е загрял и през малка локва да минеш и той си заминава!!!
П.С.: Спирачните ми дискове съм ги сменявал и са нови от АТЕ. Но не ги бях изключил, като вариант де, имайки впредвид, че един диск като е загрял и през малка локва да минеш и той си заминава!!!

- |`oTuH
- ентусиаст
-
- Кара: 2005 E61 525d
- Мечтае да кара: просто да кара...
- Детайли за колата: <3
на мене докато задна джанта ми беше крива ми тресеше докато спирам от висока скорост... примерно от 160 тресе ужасно... ако спирам от 60 не се усеща хич...
4 8 15 16 23 42
Значи и на мен ми казаха дискове..Между другото и аз съм с компакт..Само, че дисковете си ги бях взел чисто нови септември от М Кар Пловдив..Обаче те не ми казаха да не ги юркам много , а аз направих точно тва и са ми говорят че съм ги прегрял и изкривил...Така че и аз в началото не вярвах че е от криви дискове,ама май баш тва ша се окаже...
Ходи сменяй и кажи оправи ли се
Ходи сменяй и кажи оправи ли се

И аз имах същия проблем,но благодарение на един пич от вас вече го нямам.Някакъв чарк беше за смяна,не дискове,но не си спомням как точно се казваше (непроосветен съм в тази сфера,май някакви втулки бяха).В е34 съм писал такава тема някъде горе долу в началото трябва да е и ще виидиш как точно се казваха чарколяците
Edit: Темата се казва вибраций и е най-отдолу на първата страница сега погледнах.
Поздрави
Edit: Темата се казва вибраций и е най-отдолу на първата страница сега погледнах.
Поздрави

- AGT
- старши ентусиаст
-
- Кара: Каквото ми попадне .
- Мечтае да кара: Поне 790 iL xaxaxa
- Детайли за колата: Лачена 39_ка .
Или криви дискове или втулки на носачите .
Съвет от КАТ !
"Не можеш ли да караш не си купувай книжка "
"Не можеш ли да караш не си купувай книжка "
THuGGy
THuGGy, и мойто е 97-ма. Доволен ли си? Какви други проблеми си имал? Какъв цвят е? (въпросът за цвета ми е простен, защото все пак съм жена, а ние нали си избираме колите да ни пасват на цвета на маникюра)
Touch&Go Моят съвет е преди да предприемеш каквито и да било конструктивни промени да пробаш с други джанти и гуми. Казваш че от както си сменил гумите се е появила вибрацията. Възможно е причината да е в летните ти гуми/джанти. Иначе колегите ти казаха криви дискове или тампони на носача. Дано съм ти бил полезен.
До redex
redex, тия летни гуми са карани вече миналата година няколко месеца. Много са добри и не е от тях със сигурност. Собственика на сервиза, в който ходя е маниак на тема BMW и се надявам, че няма да му е трудно да установи какво е, но направо се втрещих покрай всичките идеи за криви дискове, втулки, спирачни дискове и какво ли не.
- Dimo
- баварски фанатик
-
- Кара: нещо...
- Мечтае да кара: McLaren F1 LM
The Mravoiada написа:Спирачните ти дискове са за смяна.
Успех
Хмм тя и сега трепери волана малко, ама като спирам от 160-180 някъде, д аразбирам ли че пак са за смяна или не? От 100-120 и няма нищо

- stoni
- младши ентусиаст
-
- Кара: F31
къде ги карате тия коли със тези скорости че да спирате,а понамалете малко бе хораturbo написа: но при 90-100-110-120 я имаше, при 160-180-200 я нямаше.

.
Мдаа, и аз имам такъв проблем. Като сложа летите джанти, които са изправяни на гумаджия като спирам от по-висока скорост има тресене, пробвам с 2 различни комплекта гуми. Със зимните гуми и тенекиените джанти няма и помен от вибрация.
- Leon
- старши ентусиаст
-
- Кара: 328i
redex написа:Touch&Go Моят съвет е преди да предприемеш каквито и да било конструктивни промени да пробаш с други джанти и гуми. Казваш че от както си сменил гумите се е появила вибрацията. Възможно е причината да е в летните ти гуми/джанти.

Never mistake motion for action...
18 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2