Смяна на ключ
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
36 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3
- tcf
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E36 328i
- Мечтае да кара: E36 AC Schnitzer CLS / W140
Смяна на ключ
Преди време писах в една тема по този въпрос но не получих отговор,затова реших да пусна нова тема.
Въпроса ми е свързан с прехвърляне на ключ.
Имах Е36 от 93та която беше с този ключ

работеше си дистанционното,отключваше се колата без проблем.
В момента съм с Е36 от 97ма и за моя най-голяма изненада съм с този ключ:

на тази от 97ма имам и фабрична аларма но при обръщането не е свързана като хората(колата е бивша британка)
Въпроса ми е:тъй като още имам имам ключа с бутоните с платката,възможно ли е само с прехвърляне на платката в нова заготовка,нарязването й и обучението да ми работи дистанционното,или трябва да прехвърлям модули от старата и освен това ако искам да мина към този ключ с чип:

какво ще ми трябва(освен заготовка,платка и чип разбира се)?
Въпроса ми е свързан с прехвърляне на ключ.
Имах Е36 от 93та която беше с този ключ

работеше си дистанционното,отключваше се колата без проблем.
В момента съм с Е36 от 97ма и за моя най-голяма изненада съм с този ключ:

на тази от 97ма имам и фабрична аларма но при обръщането не е свързана като хората(колата е бивша британка)
Въпроса ми е:тъй като още имам имам ключа с бутоните с платката,възможно ли е само с прехвърляне на платката в нова заготовка,нарязването й и обучението да ми работи дистанционното,или трябва да прехвърлям модули от старата и освен това ако искам да мина към този ключ с чип:

какво ще ми трябва(освен заготовка,платка и чип разбира се)?
"I'm an artist. You give me a fucking tuba, I'll get you something out of it."

- didodi
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E39 Touring 525d
- Мечтае да кара: с четири ауспуха...
- Детайли за колата: Лайфстайл комби просто.
Re: Смяна на ключ
Пробвай да го обучиш стария ключ към новата кола , ако проработят бутоните , прехвърляш платката и чипа в нова заготовка и си ти....а не сработят филма е доста голям.

- b00st
- User
-
- Кара: 330XD
- Детайли за колата: the silent power
Ако дистанционното за алармата към ромбоидния ключ ти изглежда така - няма да стане.

- tcf
- кандидат ентусиаст
-
b00st написа:Ако дистанционното за алармата към ромбоидния ключ ти изглежда така - няма да стане.

Добре де,аз още я имам старата за части,не може ли с прехвърляне на модули или нещо подобно?

- b00st
- User
-
- Кара: 330XD
- Детайли за колата: the silent power
То невъзможни неща няма, въпроса е колко ти се занимава и можеш ли да се оправиш с жицатъ 

- tcf
- кандидат ентусиаст
-
b00st написа:То невъзможни неща няма, въпроса е колко ти се занимава и можеш ли да се оправиш с жицатъ
Ооооооо,инат съм голям и ИСКАМ колата ми да е с ключ с дистанционно,така че колеги,давайте напътсвия и съвети че донора скоро отива за скрап.

Няма да стане това, което мислиш...
Според мен изхвърляш Serpi Star-a и търсиш по моргите кола със заводска аларма и такива ключове.
Прехвърляш колкото ключалки там имаш по врати, багажници и волан, взимаш централното огледало и следиш инсталацията да видиш къде са модулите за оригиналната аларма, какви са и къде са набодени по инсталациите. Все ще се намери в някоя Е36ица за части.
Единственият недостатък е, че не можеш никога да си поръчаш нов оригинален ключ от дилъра, но предполагам не те притеснява.
Според мен изхвърляш Serpi Star-a и търсиш по моргите кола със заводска аларма и такива ключове.
Прехвърляш колкото ключалки там имаш по врати, багажници и волан, взимаш централното огледало и следиш инсталацията да видиш къде са модулите за оригиналната аларма, какви са и къде са набодени по инсталациите. Все ще се намери в някоя Е36ица за части.
Единственият недостатък е, че не можеш никога да си поръчаш нов оригинален ключ от дилъра, но предполагам не те притеснява.
- tcf
- кандидат ентусиаст
-
Никък даже,а както казах вече,имам един донор пред блока със същия ключ и цялата инсталация но без аларма, така че ми трябват само напътствия. Другото е че сегашната ми си е с оригиналната аларма.

сегашната ти е от слаганите от представителствата, след производството, а не оригинална от завода. не се знае как е вързана, но ако успееш да си я оправиш ще е най-лесния вариант. защото да сложиш оригинална е страшно много работа. а стария ти ключ като гледам е от тези с инфраред, предполагам огледалото е с врътката отдолу...взимаш ги като гледаш как е вързано самото огледало към модула за централното. ако там е с комфорт модул лесно ще видиш кой кабел към кой пин отива, а ако е със звм сравняваш после в схемите в етм свързването между зке и звм, за да го направиш на новата. това понеже не знам дали модула с инфраред се свързва по същия начин с радио модула при по-новите, а етм за не-американско е36 от ранните години е малко невъзможно да намериш, та оставаш без схема за старото огледало. не знам дали не трябва и да се кодира, в нцс-а имаше май разни опции, а и през инпа трябва да се погледне. и остава да видиш как да се върже и към алармата ти, в бмв еба имаше разни упътвания. а другия ключ е радиочестотен, трябва ти друг модул/огледало за него и така.
аз ще взема да го направя това вече, но с ключ и модул от различни коли.. или поне ще се опитам
аз ще взема да го направя това вече, но с ключ и модул от различни коли.. или поне ще се опитам
- tcf
- кандидат ентусиаст
-
JOGI написа:сегашната ти е от слаганите от представителствата, след производството, а не оригинална от завода. не се знае как е вързана, но ако успееш да си я оправиш ще е най-лесния вариант. защото да сложиш оригинална е страшно много работа. а стария ти ключ като гледам е от тези с инфраред, предполагам огледалото е с врътката отдолу...взимаш ги като гледаш как е вързано самото огледало към модула за централното. ако там е с комфорт модул лесно ще видиш кой кабел към кой пин отива, а ако е със звм сравняваш после в схемите в етм свързването между зке и звм, за да го направиш на новата. това понеже не знам дали модула с инфраред се свързва по същия начин с радио модула при по-новите, а етм за не-американско е36 от ранните години е малко невъзможно да намериш, та оставаш без схема за старото огледало. не знам дали не трябва и да се кодира, в нцс-а имаше май разни опции, а и през инпа трябва да се погледне. и остава да видиш как да се върже и към алармата ти, в бмв еба имаше разни упътвания. а другия ключ е радиочестотен, трябва ти друг модул/огледало за него и така.
Мерси колега,айде виж да го направиш и драсни после един ред да кажеш какво е положението.Аз тия дни ще се пробвам да го свържа и моето,но първо ще видя някой да я свърже тая аларма най-после,че нещо на никой не му се занимава.

всъщност...аз за едно си мисля, друго пиша.. при заводските два3, 4 и тази в комфорта има вариант да се активират/дезактивират само от централното, в случая при теб като сложиш такъв ключ, то той да я управлява. обаче с тази аларма не виждам как ще стане
може да пробваш да намериш кола със заводска аларма, такава в комфорт модула, но не знам дали ще работи нормално ако не и вържеш всички простотии. при старите може да се премахва всеки датчик/ключ и тн през нцс, но тази е по-ограничена
може да пробваш да намериш кола със заводска аларма, такава в комфорт модула, но не знам дали ще работи нормално ако не и вържеш всички простотии. при старите може да се премахва всеки датчик/ключ и тн през нцс, но тази е по-ограничена
- tcf
- кандидат ентусиаст
-
Намерих от един колега следното:

Така че очаквам съвети как да го монтирам на колата.

Така че очаквам съвети как да го монтирам на колата.

Кантар на седалка, EWS пръстен и ключ?
Ами, прибери ги в чекмеджето и забрави, че ги имаш
Със сигурност липсва приемника в огледалото...

- tcf
- кандидат ентусиаст
-
liloff написа:Кантар на седалка, EWS пръстен и ключ?
Ами оказа се че ги няма всички необходими части и се отказах. Което означава че се връщаме на план А:

този ключ от старата ми 16-ка.

В другата тема съм ти писал какво ти трябва.
Ти ЕWS си имаш и като стигнеш до нови ключове, това е последна грижа. Тоест си ги отваряш сегашните и ще видиш един чип! Това е транспондерът на сегашната ти инсталация и комуникира с това в средата от снимката ти. Като нарежеш нови ключове с платка, местиш транспондерите там, в зависимост колко ключа имаш и колко ще правиш.
Аз имам един приемник Е46 EWS AG 433мхц
... и представлява антена за радиото и приемник за ключовете предполагам. До колкото знам, на Е36 този приемник е в огледалото.
Дали може да се ретрофитне това вместо на огледало и да му обуча нови ключове?
Ти ЕWS си имаш и като стигнеш до нови ключове, това е последна грижа. Тоест си ги отваряш сегашните и ще видиш един чип! Това е транспондерът на сегашната ти инсталация и комуникира с това в средата от снимката ти. Като нарежеш нови ключове с платка, местиш транспондерите там, в зависимост колко ключа имаш и колко ще правиш.
Аз имам един приемник Е46 EWS AG 433мхц
... и представлява антена за радиото и приемник за ключовете предполагам. До колкото знам, на Е36 този приемник е в огледалото.
Дали може да се ретрофитне това вместо на огледало и да му обуча нови ключове?
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Мъжът струва точно толкова,
колкото неговата дадена дума.
колкото неговата дадена дума.
36 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3