Гасне след палене.
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
17 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
Гасне след палене.
Мотора ми е М42В18,от два дни започна да ми гасне веднага щом я запаля,оборотите падат до нула и до тук.Паля отново и същото дори след като съм подавал известно време газ.Направи ми впечатление че някой път не пали от първия път ,и го прави повече когато колата е топла.Другото което е ,че я карам много градско и то в малък град,газ спирачка и те така.Сменил съм гофрето,и всички маркучи по колата,горивен филтър, свещи .Карах я на диагностика и ми излиза ламбд сонда но никой не може да ми преведе какво точно се случва,вземат си парите и са доволни.Тази грешка за сондата ми излиза и дори когато колата си работеше перфектно.Възможно ли е да съм я задръстил от толкова градско каране.На диагностиката ми излиза и детонационен датчик.Колата няма газ.Този датчик е около 100 лева и са 2 бр,може ли да е от тях,за да не се набутвам че сега не съм добре финансово.
- zvetiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39М54В30
Re: Гасне след палене.
Със сигурност не е от ламбда сонда. Прилича ми на някакво сериозно разхерметизиране, но все пак трябва да намериш някой, който може да закачи и провери колата както трябва.
Понеже колата е купе,даже някой път като затварям вратата си оборотите падат за малко,мисля от два дни къде да търся причината.Тук при нас майсторите са гола вода,ще проверяват няколко минути,ще пипнат тук там ще ми вземат 50 кинта и ги боли фара.Знам на кой да я закарам но в момента нямам възможност,затова искам някакво мнение от вас.Знам че причините може да са много и вече ме боли главата.
- aliays
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: е36 1.6i м43б16
При мен колега това го правеше от стъпковото моторче, моя двигател е М43Б16, твпоят не видях какъв е...
Явно съм ослепял.....
Явно съм ослепял.....

http://www.youtube.com/watch?v=VGQVX-wGYw0 Точно така се държи колата, само до половината клип,като няколко пъти направо падаха до нула оборотите и гаснеше.
- teodorski
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 175Nm
- red bulll
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Кучките да се подмокрят
Дроселовата клапа чистил ли си я някога ? Стъпково моторче също трябва да го провериш...почисти всичко преди да пръскаш пари по датчици и др неща!Щом казваш ,че си сменил свещи ,маркучи значи насочи се към дросела и стъпков мотор!
Утре ще закарам колата на диагностика с един уред който от скоро е в града и може да тества датчици в реално време,така мисля да проверя Ламбда сондата и кнок сензорите,както и датчик за температурата.Но човека на който е уреда ми каза че компа му хваща коли от 94 година нагоре,и че не можел да се свърже с по старите,а моята е 94 края на годината.Дано да я хване защото тая джаджа изписва всичко на Български и ще ми даде информация.Този ми обясни че през 94 година имало някаква подмяна на компютрите на колите,ставали по ново поколение или нещо такова.Утре ще напиша какво е станало.Тази машинка е купена от Пловдивския панаир тази година и е последно поколение остава да хване колата ми и ще съм много доволен.
Сега се връщам от прехваления уред и нищо,не можа да се свърже с колата.Тези дни ще отида до Монтана на диагностика и ще видя какво ще стане.Благодаря на всички.
- BorisMitev
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Внимателно
- Мечтае да кара: Нещо страшно
Имаш неотчетен въздух. Провери гуфрето, картерна вентилация, маркуча за сервото. Всичко влязло след дебитомера - лошо 

Карах доста време с проблема защото никой не можеше да ме прочете,вчера ходих при един човек който успя,и в реално време ми провери всичко.Оказа се дебитомер, и ламбда сонда.Написах го като край на темата дори и след толкова време, дано е от полза на някой.
- Lenco
- Старши скрапер
-
- Кара: ше е21/316, сега 318ci и е93/335dct
- Мечтае да кара: е21 без ръжди със S54
- Детайли за колата: Powered by M43b19
Най-вероятно няма да е край на темата, че до колкото си спомням от Мотроник 1.3 нагоре работят на празен ход без дебитомер (МАФ).
Дано се бъркам.
Дано се бъркам.
- metodi80
- старши ентусиаст
-
Doviciozo написа:Карах доста време с проблема защото никой не можеше да ме прочете,вчера ходих при един човек който успя,и в реално време ми провери всичко.Оказа се дебитомер, и ламбда сонда.Написах го като край на темата дори и след толкова време, дано е от полза на някой.
Ако все пак не е край .... и ако имаш желание , разходи се до Враца (понеже каза , че си ходил до Монтана) , ще ти реша проблема ...
- VSDriver
- Потребител
-
- Кара: E39 525tds 96' M51
Каза, че ти излиза детонационен датчик нали? Смени го. Има огромна вероятност да е от него.
BMW POWER
- sims
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E36 318is на Гняс
VSDriver написа:Каза, че ти излиза детонационен датчик нали? Смени го. Има огромна вероятност да е от него.
...при мен и двата дават грешка от 4 години,но проблеми с гаснене нямам

viewtopic.php?f=8&t=270822#p2992360
17 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2