Чистачките не чистят добре.

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: е91 320d, e46 325i
Мечтае да кара: M3 E92

Чистачките не чистят добре.

Мнение от kinetism » 12 Дек 2013, 22:10

Здравейте,
Имам следният проблем. Взех си нови, уж свестни чистачки и си карам към Пловдив миналият ден и тъй като беше мокро си ми пръскат колите и аз си пръскам от течността да зачистя. Обаче чистачките стържат като стари на сухо и не чистят добре. Реших, че просто съм се набутал с пари и съм взел кофти чистачки, които за месец станаха на гъз и си взех едни нови евтини. Реших да си взема евтинки, че предишните бяха такива и за една година си бяха екстра, като изключим леко замазване на едната, което беше започнало да се появява. Обаче като ги сложих стана още по-зле. Та си сложих пак уж свестните. Пробвах ги и чистиха добре. Сега прибирам се към София пръскам и пак замазва нещо. Някой някакви идеи. Струва ми се, че рамото си натиска добре. Имам си зимна течност и то добре концентрирана. Някви други идеи, не ми се дават още пари за чистачки да проверя дали в тях е проблема.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: е36 1.6i м43б16

Re: Чистачките не чистят добре.

Мнение от aliays » 12 Дек 2013, 22:41

Колега да не си сипа нещо друго в казанчето, нещо мазничко?!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: т му се стари БМВ-та
Мечтае да кара: R6 turbo на задно и ръчни скорости
Детайли за колата: отново с чарджър

Мнение от barty » 12 Дек 2013, 22:56

:mhihi: Пробвай с гюдерията на всеки 50м да чистиш :mhihi:

Вземи си едни Шампионки и решаваш проблема, тия от 4лв не стават :yes:
:yes:

младши ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: ARKTISSILBER METALLIC (309)

Мнение от red_bull92 » 12 Дек 2013, 23:05

Колега, имаш същия проблем решението е единствено оригинални чистачки от представителството. Чистачките споеред мен са един от компонентите за който не трябва да се правят компромиси! :yes:
Кола с предно предаване е като жена с малки цици, върши работа, но не доставя удоволствие!
BMW E36 318is (m42b18) на части -> http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic ... 5#p3958725

младши ентусиаст
Аватар
Кара: М40, 1.6

Мнение от Chapai » 12 Дек 2013, 23:15

Преди година бях купил само пера за около 2 лева двете и все още чак подсушават стъклото. Препоръчвам като свърши течността да пробваш с друга марка. Между другото тъй като разполагам с достатъчно количество домашна сливова ракийка я ползвам за чистачките разредена едно към едно с водица. Пък и ароматизира добре.
Едно е да се държи като отегчена съпруга, друго си е като ококорена комшийка.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от kinetism » 12 Дек 2013, 23:27

Chapai написа:Преди година бях купил само пера за около 2 лева двете и все още чак подсушават стъклото. Препоръчвам като свърши течността да пробваш с друга марка. Между другото тъй като разполагам с достатъчно количество домашна сливова ракийка я ползвам за чистачките разредена едно към едно с водица. Пък и ароматизира добре.

Едно време на Клиото и аз слагах домашна ракия. Беше ми попаднала една, която ставаше само за разтривки и за течност за чистачки. Верно си беше добре и миришеше приятно. Може да пробвал да изпръскам вскичко, че имах и от лятната, че бях наливал преда да стане студа, после долях концентрат зимна и може някоя мешавица неприятна да е станала.
А искам да кажа, че миналата година си взех едни от една бензиностанция, за 10 лева, демек биха стрували 5 в някой магазин и си чистиха до скоро екстра.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 1602, E30 pre-face, E36 coupe
Мечтае да кара: зил 130

Мнение от M10 » 12 Дек 2013, 23:30

Chapai написа:Между другото тъй като разполагам с достатъчно количество домашна сливова ракийка я ползвам за чистачките разредена едно към едно с водица. Пък и ароматизира добре.

Прахосник :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от aliays » 12 Дек 2013, 23:33

Mиналата седмица си купих две чистачки от Кауфланд за 4 лева бройката, чистят добре че и се оказаха глупако устойчиви :mrgreen:
От тези без рамката са :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW ///E36

Мнение от don_gori » 12 Дек 2013, 23:43

Аз миналата година си купих оригинални на Бош и тая зима пак са за смяна. Изръсих се супер много пари и за няма нищо. По-добре взимай от тея по 4-5лв бройката и сменяй през 3-4 месеца отколкото да се изипиш 4-50лв за 1 комплект чистачки и след една година пак да трябва да взимаш :roll:
Лично мнение от това през което съм минал :yes:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: го на ножки
Мечтае да кара: на 50ст бензина.

Мнение от Jang1r » 13 Дек 2013, 0:16

Когато купих БМВто беше с Бош Еко(обикновенна раменна чистачка).След месец ги смених със същите,но нови(6-7лв на брой).Вече 3 години и половина ги карам и все още се представят добре.Доволен съм,а и не са скъпи. :)

Прегледай как са рамената,защото с времето си променят формата и може да има нужда да ги поогънеш на ръка за да легнат добре.Използвай правилния размер чистачки,защото отново може да не лягат добре(530мм шофьорска и 510мм пасажерска).Чистачката спрямо стъклото трябва да е перпендикулярна |_.
BMW e36 318TDS Touring
BMW e36 318iS Sedan with m52b25-SOLD
Opel Vectra B X16XEL

ентусиаст
Аватар

Мнение от pinko_23 » 13 Дек 2013, 0:20

:yes: :yes: :yes:
don_gori написа:Аз миналата година си купих оригинални на Бош и тая зима пак са за смяна. Изръсих се супер много пари и за няма нищо. По-добре взимай от тея по 4-5лв бройката и сменяй през 3-4 месеца отколкото да се изипиш 4-50лв за 1 комплект чистачки и след една година пак да трябва да взимаш :roll:
Лично мнение от това през което съм минал :yes:
Няма начин да няма начин

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от kinetism » 13 Дек 2013, 1:41

Jang1r написа:Когато купих БМВто беше с Бош Еко(обикновенна раменна чистачка).След месец ги смених със същите,но нови(6-7лв на брой).Вече 3 години и половина ги карам и все още се представят добре.Доволен съм,а и не са скъпи. :)

Прегледай как са рамената,защото с времето си променят формата и може да има нужда да ги поогънеш на ръка за да легнат добре.Използвай правилния размер чистачки,защото отново може да не лягат добре(530мм шофьорска и 510мм пасажерска).Чистачката спрямо стъклото трябва да е перпендикулярна |_.

Ами на мен двете са ми по 530, но така си бяха и предните. Иначе проблема в момента ми е с шофьорската, която си е правилният размер. Ще погледна пак рамената, но ми се стори, че са ок. Все пак ще им хвърля пак едно око.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от aliays » 13 Дек 2013, 8:52

Ако пасажерската чисти добре, сложи я на мястото на другата и виж как ще чисти ;)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 13 Дек 2013, 9:04

Налей малко Меглио в течността за чистачки и ще спре да замазва :lol: И не давай да ти мият стъклата по бензиностанциите... само мажат стъклата с масло от предните коли.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 320i
Детайли за колата: e36 coupe

Мнение от host » 13 Дек 2013, 9:29

steeN написа:Налей малко Меглио в течността за чистачки и ще спре да замазва :lol: И не давай да ти мият стъклата по бензиностанциите... само мажат стъклата с масло от предните коли.

Мелио? Обезмаслител в казанчето... :!:

Sent from my GT-I9100 using Tapatalk 2

Следваща

Назад към E36