Моля за мнение
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
20 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
Моля за мнение
Здравейте колеги и колежки все още не съм станал член на бмв обществото но, силно се надявам да ми помогнете да си поразясня някои неща относно тези прекрасни създания е36
в момента карам фиат брава 1.4 но днес официално имам парички за харесания от мен автомобил казах си че следващата ми кола(и дай боже всяка следваща) ще е бмв. Харесал съм 316 м43 купе с газов инжекцион дигитален климатроник кожен салон и т.н мечтата на 20 годишен младеш (какъвто съм аз).Въпросите който имам към вас.
Сравнявам цените спрямо фиата ми (амортисиори съединител окачване и т.н) сравнително еднакви ми се струват...трудно ли ще го поддържам с 400-500 лв заплата.
Разхода предполагам ще е малко по висок (дано е малко де).
Очаквам събота да ходя на оглед за колата и дано всичко е 6 по нея че да я взема влюбих се от снимките но да видим
Очаквам вашите препоръки , благодаря.

Сравнявам цените спрямо фиата ми (амортисиори съединител окачване и т.н) сравнително еднакви ми се струват...трудно ли ще го поддържам с 400-500 лв заплата.
Разхода предполагам ще е малко по висок (дано е малко де).
Очаквам събота да ходя на оглед за колата и дано всичко е 6 по нея че да я взема влюбих се от снимките но да видим

Очаквам вашите препоръки , благодаря.
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Re: Моля за мнение
Към момента малко от колите на годините на е36 са с по-евтина поддръжка мисля.
Говорим за кола, не за 20 годишни опели, голфове и т.н. които може години да не пипнеш нищо по тях ама по същество нямат много общо с автомобил.
Дали ще се оправиш със заплатата зависи каква част от нея трябва да харчиш за други неща. Предполагам 150-200лв на месец ще са повече от достатъчни да я поддържаш в абсолютно топ състояние като в това включвам и масла, филтри и т.н.
Говорим за кола, не за 20 годишни опели, голфове и т.н. които може години да не пипнеш нищо по тях ама по същество нямат много общо с автомобил.
Дали ще се оправиш със заплатата зависи каква част от нея трябва да харчиш за други неща. Предполагам 150-200лв на месец ще са повече от достатъчни да я поддържаш в абсолютно топ състояние като в това включвам и масла, филтри и т.н.
- edimen
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 3 литра.. компот
Тоя бум, как обижда гоуФовете и опелите
Интересно ми е какво се включва в "тн".
Иначе да с около 1500-2000лв на година 316ката, ще е пушка 100%, това тука да влиза и данък и застраховка. Само колега покарай малко колата и виж дали ще ти хареса като динамика, също така щом си по нов особено на задното не пренебрегвай гумите и не карай с галоши.

Иначе да с около 1500-2000лв на година 316ката, ще е пушка 100%, това тука да влиза и данък и застраховка. Само колега покарай малко колата и виж дали ще ти хареса като динамика, също така щом си по нов особено на задното не пренебрегвай гумите и не карай с галоши.
- ///M Rider
- младши ентусиаст
-
- Кара: вече мечтата си !
- Мечтае да кара: Dodge Charger R/T 1969
- Детайли за колата: R/T HEMI + ///M3+ ///Alpina
bum_bum написа:Към момента малко от колите на годините на е36 са с по-евтина поддръжка мисля.
Съгласен ! +1

Освен ,ако не мислиш да и присаждаш нещо де ,щото тези 500 лв. на месец , ще трябва да са х6 !
Не ме питай от къде знам .......

Ако съзреш на огледалото за задно виждане четири фара и два бъбрека одбий в дясно и се наслади на хулигана!
"Drat! And Double Drat!"

- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
edimen написа:Тоя бум, как обижда гоуФовете и опелитеИнтересно ми е какво се включва в "тн".
Данъци, прегледи, винетки, ГО .. дори и гуми ако разхвърлим цената на два нови комплекта по на 5 години ползване.
- BMWFen
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e36 m44b19
Колега, аз от скоро също съм с БМВ. Преготви си едни 1000 лева за 1вия месес. След това ако е гледана кола би трябвало само да и се раваш!
BMW 318is M44B19
здравейте отново , все още не съм си взел кола два пъти ходя до софия да гледам коли и все не попадам на читаво возило. Мисля си ако не е 1.6 ами се кача на 1.8 ИС можете ли да ми кажете какъв разход горе доло да очаквам от този двигател (икономично каране) даже ако е позволено ще посоча и линк към колата която съм харесал силно ви моля за мнения ...благодаря предварително
http://www.cars.bg/c443792
http://www.cars.bg/c443792
- M10
- старши ентусиаст
-
- Кара: 1602, E30 pre-face, E36 coupe
- Мечтае да кара: зил 130
Литър-два над 16ката. Според мен е по-добрия избор.
Здрасти колега.
Колата за която си дал линк към обявата изглежда че:
- Е със сменен преден капак, бъбреци от преди фейслифт-а и броня след фейслифта.
- Няма кожа, (не е болка за умиралка на първо време).
- Този никъде не пише това обикновенно АГУ ли е или Газов инжекцион. В повечето такива случаи - обикновенна газова.
Съветвам те да не се занимаваш - От обикновенните АГУ-та колата не работи/върви трябва, и няма да си доволен. И разхода им е неоправдано по-висок.
За хубав Газов инжекцион предполагам изрично ще бъде опомената в обявата марка, и цената ще е по-друга. Но пък няма да имаш проблеми.
Тази газова
като гледам е правена от "бай Слав в гаража зад 44ти блок"
(изглежда ужасно) и бутилката е малка.. - хич няма да ти хареса. И чашките не са ли със закон вече извън пространството на багажника??
Ако колата е в час, бензин към 12л/100км в града и до 8л/100км извън, най-грубо казано. Тези стойности + до 1л отгоре за модерен ГИ и никакви проблеми с работа/вървеж, и доста повече литри отгоре ако говорим за обикновенно АГУ + колата няма да работи/върви както трябва. (повечето случаи)
Разхода много, много зависи в кой град ще се кара, и как ще караш колата. Има доста теми изписани за разхода, трябва да се поразровиш да придобиеш обща представа.
Задължително покарай колата зада прецениш дали 143к.с са ти достатъчно или са ти малко/много.
- Е със сменен преден капак, бъбреци от преди фейслифт-а и броня след фейслифта.
- Този никъде не пише това обикновенно АГУ ли е или Газов инжекцион. В повечето такива случаи - обикновенна газова.
Съветвам те да не се занимаваш - От обикновенните АГУ-та колата не работи/върви трябва, и няма да си доволен. И разхода им е неоправдано по-висок.
За хубав Газов инжекцион предполагам изрично ще бъде опомената в обявата марка, и цената ще е по-друга. Но пък няма да имаш проблеми.
Тази газова

Ако колата е в час, бензин към 12л/100км в града и до 8л/100км извън, най-грубо казано. Тези стойности + до 1л отгоре за модерен ГИ и никакви проблеми с работа/вървеж, и доста повече литри отгоре ако говорим за обикновенно АГУ + колата няма да работи/върви както трябва. (повечето случаи)
Разхода много, много зависи в кой град ще се кара, и как ще караш колата. Има доста теми изписани за разхода, трябва да се поразровиш да придобиеш обща представа.
Задължително покарай колата зада прецениш дали 143к.с са ти достатъчно или са ти малко/много.
- ildivvy
- старши ентусиаст
-
- Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
- Мечтае да кара: BMW M2
Най-добре си търси 1.8,без значение М42,М44 или М43,ако говорим за "малките" двигатели.Всичко им е еднакво като цени,консумативи,разход и т.н.С М42 и М44 ще върви най-добре.За газта,определено ГИ-то е по-добрия вариант.Ако я поддържаш добре,няма да имаш ядове.Здрав модел излезна Е36-цата!
Ex: 96' BMW318ti

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!
Вече съм фен на Марио Драги!
" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев
Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!
Вече съм фен на Марио Драги!
" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев
Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!
- krasi2bmw
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW 325 dizel
BMWFen написа:Колега, аз от скоро също съм с БМВ. Преготви си едни 1000 лева за 1вия месес. След това ако е гледана кола би трябвало само да и се раваш!
+1 Ако колата е запазена 1000 лв. са напьлно достатьчни

- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
Бравата не е лоша изобщо като автомобил.Преди да влезеш във филма помисли добре 

Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
Тва от линка ми прилича на абсолютна барака пък и щом е от Стамболийски почти сигурно е че е от махалата. С две думи бягай надалеч.
Sea Eagle написа:Здрасти колега.
Тази газовакато гледам е правена от "бай Слав в гаража зад 44ти блок"
(изглежда ужасно) и бутилката е малка.. - хич няма да ти хареса. И чашките не са ли със закон вече извън пространството на багажника??
Преден десен калник или е боядисван или сменян
- ///M Rider
- младши ентусиаст
-
- Кара: вече мечтата си !
- Мечтае да кара: Dodge Charger R/T 1969
- Детайли за колата: R/T HEMI + ///M3+ ///Alpina
Със едно изречение спрямо тая обява , търси си друга обява ! 

Ако съзреш на огледалото за задно виждане четири фара и два бъбрека одбий в дясно и се наслади на хулигана!
"Drat! And Double Drat!"

20 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2