Може да изтриете темата!
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
28 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- Amateur
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW E60 525D
- Мечтае да кара: BMW M5 Competition
Може да изтриете темата!
Здравейте колеги,днес закарах автомобила Е36 седан да му направят реглаж на двата моста и пичовете казаха че рейката е разбита.Вътрешем накрайник казаха че има разбит и проблема е механичен.Препоръчаха ми рециклиране на рейката като казаха че тогава ще сменят и накрайниците.Кои вариант е по-добър рециклиране за 200лв. или да търся втора употреба здрава без луфт и с здрави накрайници?
Последна промяна Amateur на 24 Дек 2013, 18:09, променена общо 1 път
Re: Рециклиране или втора ръка кормилна рейка за Е36?
Рециклиране, защото ще стане като нова. Но 200 лева ми се струва сериозна цифра за рециклиране. Аз също на пролет ще я правя моята, че леко чука. Виж и второ мнение какво точно й е разбито, дали тече или само тропа
Ако тече вече, трябва да я правиш/ или сменяш.

Мъжът струва точно толкова,
колкото неговата дадена дума.
колкото неговата дадена дума.
- Amateur
- кандидат ентусиаст
-
kagebista написа:Рециклиране, защото ще стане като нова. Но 200 лева ми се струва сериозна цифра за рециклиране. Аз също на пролет ще я правя моята, че леко чука. Виж и второ мнение какво точно й е разбито, дали тече или само тропаАко тече вече, трябва да я правиш/ или сменяш.
Еми пичовете на реглажа казаха че проблема е само механичен тоест не тече.Но каза че може да решат да сменят и семеринги и тн.Ще чакам и другите колеги да пишат и да решавам какво да правя.
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Здрави накрайници да си търсиш е все едно да искаш да си купиш 2 ръка шарнири.. Рециклирай си твойта, смени накрайниците и си карай. Рециклаца не я прави точно нова, но ще изкара още няколко години ако се направи читаво. Цените мисля са под 200лв вече или поне някакъв такъв спомен имам.
Моята тече сериозно от лявата страна и се чудя дали може да се рециклира или да си търся друга? 

- Amateur
- кандидат ентусиаст
-
bum_bum написа:Здрави накрайници да си търсиш е все едно да искаш да си купиш 2 ръка шарнири.. Рециклирай си твойта, смени накрайниците и си карай. Рециклаца не я прави точно нова, но ще изкара още няколко години ако се направи читаво. Цените мисля са под 200лв вече или поне някакъв такъв спомен имам.
Еми тези на реглажа казаха че ако я рециклирам те сменят и накрайниците направо незнам дали със нови точно но я правят здрава рейката.
- bmw 325td
- Потребител
-
- Кара: Yamaha YZ250F 05' М50 coupe
Колега моята е рециклирах за 100 лв., на брат ми и неговата е правихме 40 000 км. е минал за сега, и не е мръднала
, но 200 лв.
си е сериозна цифра за ремонтче

- TouringInternational
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: M44 на газ
- Мечтае да кара: V10 Touring, e36 compact rally spec
- Детайли за колата: е36 compact "войнишко канче'' edition
колеги дайте някакви координати за качествен рециклаж, може и на ЛС, че моята тече като лейка+ накрайниците са за смяна, ако ми хване всичко 200 лв ще съм много доволен

- Amateur
- кандидат ентусиаст
-
bmw 325td написа:Колега моята е рециклирах за 100 лв., на брат ми и неговата е правихме 40 000 км. е минал за сега, и не е мръднала, но 200 лв.
Къде я рециклирахте колега?
Amateur написа:bmw 325td написа:Колега моята е рециклирах за 100 лв., на брат ми и неговата е правихме 40 000 км. е минал за сега, и не е мръднала, но 200 лв.
Къде я рециклирахте колега?
Рециклиране на рейка за сумата 100 - 120 лв., не звучи много сериозно, само оригиналният пълен комплект гумички и семеринги по спомен е около 120 лв., отделно работата, монтаж / демонтаж, куриер ако в града в който живее колегата няма такъв сервиз + след това смяна на маслото в системата = прави повече от 200 лв.
За някого звучи ''прекалено много'', но качествен ремонт излиза толкова. Също така в читавите сервизи където наистина се занимават с рециклиране на рейки след това ги тестват на специален стенд където ги ''надуват'' на около 30 бара и ремонта се счита за успешен ако след това рейката държи на това налягане, всичко друго е пари на вятъра. Аз лично моята все още не съм я рециклирал именно поради стабилната сума която трябва да се вложи

- Татко, това е новият ми приятел. Той е влогър, трейдър, маркетинг гуру и инфлуенсър...
- Абе дъще, абе дали няма как да се съберете пак с онзи циганин?
- Абе дъще, абе дали няма как да се съберете пак с онзи циганин?

- Challenger
- младши ентусиаст
-
- Кара: atlantis blue
100лв рециклиране + въпросния тест.. поне по думите на майстора.
За 5 месеца нямам проблеми.. и дано да нямам. Ако те ми я свалят/слагат ми искаха 160 или 180лв не помня.
имам и гаранция 1 година. Дори и да издържи само 1 година е мноооого по-добре от това 2ра ръка за 100лв и след един месец да протече повече от старата ...
За 5 месеца нямам проблеми.. и дано да нямам. Ако те ми я свалят/слагат ми искаха 160 или 180лв не помня.
имам и гаранция 1 година. Дори и да издържи само 1 година е мноооого по-добре от това 2ра ръка за 100лв и след един месец да протече повече от старата ...
- Amateur
- кандидат ентусиаст
-
katra_fm написа:100лв рециклиране + въпросния тест.. поне по думите на майстора.
Къде я рециклираха за тия пари?Дай да се свържа с хората и аз?
- Boyadjiev
- старши ентусиаст
-
- Кара: е36 Турбо?! любима, е39 28-ца бате
- Мечтае да кара: е36 с осмак
- Детайли за колата: Най-много върви 28мицата от всичко.
Wanna be 1.5 bar.
Ходи в Техническия - там ги рециклират от цяла България им пращат нон стоп... 11 блок на ТУ, питай като влезеш, ще ти кажат къде е 

Уважавай другия, независимо каква кола кара.
- k-hristov
- младши ентусиаст
-
- Кара: E36 Compact M40B18 M-tech
Boyadjiev написа:Ходи в Техническия - там ги рециклират от цяла България им пращат нон стоп... 11 блок на ТУ, питай като влезеш, ще ти кажат къде е
От коя цяла България им пращат?Имаш ли представа колко рекламации имат тия от Техническия, та да ги препоръчваш?Който ми е казал, че си е правил ремонт на помпа или рейка в ТУ, винаги има проблем, и рекламации не приемат.Сервизите в които могат да се направят качествено ремонт по хидравликите, са на бул.Симеоновско Шосе - сервиз Феникс, и в Люлин зад Макдонълдс.
- Boyadjiev
- старши ентусиаст
-
- Кара: е36 Турбо?! любима, е39 28-ца бате
- Мечтае да кара: е36 с осмак
- Детайли за колата: Най-много върви 28мицата от всичко.
Wanna be 1.5 bar.
Ми виждам просто колко хора идват, аз не съм им ползвал услугите, ама много ги търсят 

Уважавай другия, независимо каква кола кара.
28 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2