Чип на м52б28 без ламбда сонди?
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
16 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- m.dimitrov1992
- младши ентусиаст
-
- Кара: е36 328/е46 330i/e46325i/е91 330xd+
Чип на м52б28 без ламбда сонди?
И 2-те сонди не работят и съм ги изключил да не дават грешна информация. Може ли да се чипоса двг така както работи в момента(на таблица) и дали има смисъл ?
- Dirty M5 driveR
- старши ентусиаст
-
- Кара: the real 5er
- Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe
Re: Чип на м52б28 без ламбда сонди?
Не, няма смисъл. Чип се слага на двигател без забележки и с работещи всички прилежащи устройства.
- XaH-kpyM
- кандидат ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 1982 Corvette
- Детайли за колата: WBS...
Най-вероятно не ти се дават пари за други сонди, ама малко ти се обезмисля цялата работа.
Вместо да дадеш 150лв за чип, по добре си купи работещи сонди.
Вместо да дадеш 150лв за чип, по добре си купи работещи сонди.
- m.dimitrov1992
- младши ентусиаст
-
А бе сонди ще се купят ама няма да е сега ,защото са 400 лв а електрониката е сименс и универсални не стават.
Има едно рено 5-ца много ме дразни
на 400м винаги е една кола пред мене и искам да го бия
за това питам
И понеже сега компа работи в таблица, и си мислех не може ли тая таблица да да се промени да вкарва примерно повече гориво или въздух и колата да тръгне повече. Пък майната му на разхода важното е да има победа 
Има едно рено 5-ца много ме дразни

за това питам

- amd
- клавиатурен мунингист
-
- Кара: E39 520i 1997
- Мечтае да кара: E36 323ti
От много време се чудя дали да пусна такава тема като колегата, ама той се реши. Не съм я пуснал, защото знам какъв ще е отговора и той е налице - смени всичко с ново и така. Е да де, ама в това няма нищо интересно и новаторско. Никой от вас ли не си размърдва мозъка за нещо по-интересно ? Все пак, не е задължително BOSCH да ги спонсорираме за продукти, дето не струват баш толкова, колкото ни искат. В смисъл, дреме ми за мотора - ако окоти, ще се смени той или колата, ама ако може да се накара да работи по-добре с алтернативен метод, защо не. Аз също от известно време имам неработещи 2 сонди на M43B19 (E36 compact) с комп BOSCH BMS 46 и не си ги купувам най-вече, защото минавам доста малки разстояние и смятах, че по-добре да сипя 200 кила бензин, вместо да си купувам сонди за 2 литра по-малко разход на 100 (ако въобще смъкне).
Да попитам и аз - некой от нашето могъщо БМВ общество да знае метод, как да накараме компа да не слуша сондите и да кара по TPS / MAF / RPM ? Аз не съм от green peace, не минавам и технически преглед през ADAC, за да ми е зор за вредните емисии. При M50B20 примерно, как има БОШ, дето няма сонда и пак баца добре. Със standalone елелктроника може, ама с оригиналния комп има ли някаква измама?
Да попитам и аз - некой от нашето могъщо БМВ общество да знае метод, как да накараме компа да не слуша сондите и да кара по TPS / MAF / RPM ? Аз не съм от green peace, не минавам и технически преглед през ADAC, за да ми е зор за вредните емисии. При M50B20 примерно, как има БОШ, дето няма сонда и пак баца добре. Със standalone елелктроника може, ама с оригиналния комп има ли някаква измама?
BMW only!
- Dirty M5 driveR
- старши ентусиаст
-
- Кара: the real 5er
- Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe
То почти всичко не струва толкова, за колкото го купуваме... Дай да не купуваме нови гуми, да слагаме горяло масло и носачи втора употреба. Тука от 1 седмица направо не мога да повярвам, че се намирам в БМВ форумите
Рядко криввам от темите, ама... Стегнете се бе, хора!

m.dimitrov1992 написа:А бе сонди ще се купят ама няма да е сега ,защото са 400 лв а електрониката е сименс и универсални не стават.
Има едно рено 5-ца много ме дразнина 400м винаги е една кола пред мене и искам да го бия
за това питамИ понеже сега компа работи в таблица, и си мислех не може ли тая таблица да да се промени да вкарва примерно повече гориво или въздух и колата да тръгне повече. Пък майната му на разхода важното е да има победа
При колегата Laviatan има сонди за твоята електроника Siemens ms41 за 160лв,но най-добре му звънни на него и го попитай.
- m.dimitrov1992
- младши ентусиаст
-
Питах го още мин месец и каза че са по 200лв парчето. Оставете ги тея сонди. Написъл съм какво ме интересува и мойто виждане ,защо би трябвало да се получи. Не търся оптимални смеси а вървеж!!!
Ама направо да питам някой тунер.
- amd
- клавиатурен мунингист
-
Аз писах в друга тема по тоя въпрос, че ми се струва по-удачно за тия 350-400 лева да се вземат вместо оригинални сонди, Широколентова (wideband) сонда с контролер, с която хем ще можеш да помогнеш на компа да си получава коректен сигнал за горивото, хем ще виждаш самия ти на уреда какво с точност се случва с горивната смес, в реално време. И ако ти се занимава, ще требва да заделиш още няколко стотака за някаква електроника, с която да си поиграеш с горивните карти на мотора. Ама поне ще е по-интересно после и ти отваря възможност за някакъв тунинг и оптимизация, а така с купуването на оригиналните, само задоволяваш апетита на БОШ
Това за хората, които са склонни да си човъркат по колите, а за някоя семейна кола няма смисъл.

BMW only!
m.dimitrov1992 написа:Питах го още мин месец и каза че са по 200лв парчето. Оставете ги тея сонди. Написъл съм какво ме интересува и мойто виждане ,защо би трябвало да се получи. Не търся оптимални смеси а вървеж!!!
Е вървежа зависи главно от оптимална смес,а без сонди няма как да стане.Ако е бедна колата не върви,ако е богата също.Сместа зависи от много фактори-температура на въздуха,атмосферно налягане и още много фактори.Така че,ако няма сензор който да следи какво ти излиза от грънците и да корегира ,нямаш шанс да си мапнеш колата и това щи го каже всеки мапер.Ако мислиш че ше я нагласиш с каране и проба грешка,жестоко се лъжеш.
- m.dimitrov1992
- младши ентусиаст
-
amd написа:Аз писах в друга тема по тоя въпрос, че ми се струва по-удачно за тия 350-400 лева да се вземат вместо оригинални сонди, Широколентова (wideband) сонда с контролер, с която хем ще можеш да помогнеш на компа да си получава коректен сигнал за горивото, хем ще виждаш самия ти на уреда какво с точност се случва с горивната смес, в реално време. И ако ти се занимава, ще требва да заделиш още няколко стотака за някаква електроника, с която да си поиграеш с горивните карти на мотора. Ама поне ще е по-интересно после и ти отваря възможност за някакъв тунинг и оптимизация, а така с купуването на оригиналните, само задоволяваш апетита на БОШТова за хората, които са склонни да си човъркат по колите, а за някоя семейна кола няма смисъл.
Широко лентовата сонда колко пари е , и ако е 1 трябва да пробивам друга дупка на генерацията и резба да се прави и стана много сложно

- m.dimitrov1992
- младши ентусиаст
-
sachs написа:m.dimitrov1992 написа:Питах го още мин месец и каза че са по 200лв парчето. Оставете ги тея сонди. Написъл съм какво ме интересува и мойто виждане ,защо би трябвало да се получи. Не търся оптимални смеси а вървеж!!!
Е вървежа зависи главно от оптимална смес,а без сонди няма как да стане.Ако е бедна колата не върви,ако е богата също.Сместа зависи от много фактори-температура на въздуха,атмосферно налягане и още много фактори.Така че,ако няма сензор който да следи какво ти излиза от грънците и да корегира ,нямаш шанс да си мапнеш колата и това щи го каже всеки мапер.Ако мислиш че ше я нагласиш с каране и проба грешка,жестоко се лъжеш.
Надявам се правиш разлика между оптимално и максимално

- amd
- клавиатурен мунингист
-
dimitrov - човека е прав принципно, че най-добър вървеж се постига при оптимална смес. А широколентовите сонди се наричат така заради обхвата на самият сензор, иначе си се монтира на мястото на оригиналната (предната) и няма грижи. Задната (втората) оригинална сонда просто си я оставаш изключена. Не ти трябва друга дупка. Макар, че има писано по темата в интернет, къде е оптимално да се разполагат тия афтърмаркет сонди, някои казват по-далече от оригиналната (предната), но за това не знам, аз лично не бих си правил труда да я местя на друго място. Виж ако така или иначе сменяш и ауспуси/генерация, тогава може да почетеш къде е най-удачно да се разположи.
Но смисъл от такъв тип сонда има, само ако имаш намерение да си настройваш колата след време, с допълнителна електроника или си измислиш някакъв вариант за самостоятелен чип тунинг и да следиш смесите после.
Но смисъл от такъв тип сонда има, само ако имаш намерение да си настройваш колата след време, с допълнителна електроника или си измислиш някакъв вариант за самостоятелен чип тунинг и да следиш смесите после.
BMW only!
- EnimEn
- ентусиаст
-
- Кара: яки шестаци...
тука, в е36 подфорума, няма предна/задна
виждал съм на едно 328 с PiggyBack eлектроника беше без ламбди и си вървеше хубаво колата. но там цената за такава стенд алоун система няма да ти хареса, щом 200 за сонда не ти допада
виждал съм на едно 328 с PiggyBack eлектроника беше без ламбди и си вървеше хубаво колата. но там цената за такава стенд алоун система няма да ти хареса, щом 200 за сонда не ти допада
16 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2