Полиуретанови тампони - мнения?
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
17 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- NeRoX
- младши ентусиаст
-
- Кара: '07 E91 320d
- Мечтае да кара: Ferrari
- Детайли за колата: M47D20 6MT
Полиуретанови тампони - мнения?
Задните тампони на шарнирите са ми за смяна. Имам чуденка дали да ги заменя с полиуретанови такива. Исках да чуя няколко мнения преди това от хора, които карат с такива. За и против? Плюсове и минуси? Знам, че с тях забравям за смяната на тампони, които са консуматив имайки предвид пътищата ни и големите джанти. Чувал съм обаче, че возията става много твърда, след време започвали да скърцат. Чувал съм и че е желателно да се сменят всички тампони ако се сложи полиуретан. Не знам дали има истина в тези твърдения, но ги отбелязвам. Ако ми препоръчате тях вместо обикновените гумени, ако може и да ме насочите от къде да си взема/поръчам такива! Благодаря предварително! 

- Koenig specials
- Потребител
-
- Кара: бавно
- Мечтае да кара: Junkers Ju 87
- Детайли за колата: http://www.youtube.com/watch?v=xg_4jYrF35s
Re: Полиуретанови тампони - мнения?
Виж тази тема, на колегите от Хонда. Има информация и споделен опит. Инфо
- ~Мишо~
- старши ентусиаст
-
- Кара: видимо доволен
- Мечтае да кара: само за удоволствие...
- Детайли за колата: E36 318i - Вярната!
E30 316i - Непокорната
ML 400 CDI - Мецанко
NeRoX написа:Задните тампони на шарнирите са ми за смяна...
Кои ще са тия задни тампони, и на кои шарнири? Иначе карам с полиуретан на задните носачи към купето, изключително доволен съм и препоръчвам. + е че винаги знам задницата къде е

- Вот такая жизнь, эх, несправедливая!... Я вам обещаю, проживу её красиво я!
Чукане в рейката - отстраняване
Семерина на коляновия вал (предна) - подмяна
Отстраняване теч на масло от филтърната кутия + смяна лагери на генератор
Стартер М43 малко снимки как излиза на светло...
Резервоар и бензиномери - общо устройство
Чукане в рейката - отстраняване
Семерина на коляновия вал (предна) - подмяна
Отстраняване теч на масло от филтърната кутия + смяна лагери на генератор
Стартер М43 малко снимки как излиза на светло...
Резервоар и бензиномери - общо устройство
- georde123000
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW E30 316.BMW E46 320D
- Мечтае да кара: BMW E30 M3
ако е за предните тампони ти препоръчвам да си вземеш плътни тампони,може и с изместен център,това е твоя човек viewtopic.php?f=63&t=159594 ,ако е за от зад оригинални тампони слагаш и пак забравяш поздрави 

- Idoitbig
- Потребител
-
- Кара: F10
Еми ако може да се вярва на фирмите производители полиуретановите са по здрави и твърди.За разлика от обикновенните не поддават на завой или при натоварване , демек би трябвало колата да те слуша повече по завойте (това май няма как да стане
) .Друг е въпроса ,че като им свърши смазката и започват да скърцат и да се износват.Веднъж годишно си мисля,че е добре да ги смазваш за да не се получава този ефект.

- m.dimitrov1992
- младши ентусиаст
-
- Кара: е36 328/е46 330i/e46325i/е91 330xd+
Отпред плътни, отзад полиеретан . Това за мен е перфектния вариант 

- amd
- клавиатурен мунингист
-
- Кара: E39 520i 1997
- Мечтае да кара: E36 323ti
Аз съм от известно време на компакта с пълен комплект полиуретан, пак от БГ тампоните. Тоест 2 на предните носачи и отзад всичките (и на дифа). Усещането след смяната на оригиналните (от завода) отзад беше шокиращо
Вярно, че те така или иначе излязоха скапани старите (а не бих предположил
), но стана доста по-твърда возията. Няма лъжа, че друса за страх. Е, компакта си е с Е30-ково окачване отзад, Е36-цата седан ще е по-добре малко, но пак очаквай да стане доста твърда. За сметка на това и доста стабилна
Без да сменям амортисьори и пружини, не можеш да я натиснеш сега. Надявам се и да изкарат достатъчно време, преди някой да се повреди, за да не ме е яд.
По-скъпо си излизат от гумени подсилени, трябва да прецениш дали си заслужава. Ако ми беше за друга кола (тази е в проектна фаза), дори аз сега не мога да преценя какви бих сложил. Определено за 5-та или 7-ма серия бих си сложил гумени тампони, за да не съсипя возията, виж за тройка е спорна работа.
А, и още нещо - отпред полиуретана идва доста твърд и ще натовариш повече шарнирите, колегата димитров може би затова те съветва така.

По-скъпо си излизат от гумени подсилени, трябва да прецениш дали си заслужава. Ако ми беше за друга кола (тази е в проектна фаза), дори аз сега не мога да преценя какви бих сложил. Определено за 5-та или 7-ма серия бих си сложил гумени тампони, за да не съсипя возията, виж за тройка е спорна работа.
А, и още нещо - отпред полиуретана идва доста твърд и ще натовариш повече шарнирите, колегата димитров може би затова те съветва така.
BMW only!
- Dirty M5 driveR
- старши ентусиаст
-
- Кара: the real 5er
- Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe
Слагали сме плътни каучукови на клиентска кола и предницата става супер директна, но запазва возията си. Аз бих сложил такива. Иначе полиуретана наистина е вечен. При добро смазване с подходяща грес може и никога да не проскърцат. Вече колко твърдо ще ти дойде... само ти си знаеш. Колегата vld е с powerflex от сума години мисля и не са мръднали, и не е споменавал да е толкова твърда. Но и powerflex-a май е по-мек от нашите български.
- michev
- старши ентусиаст
-
- Кара: 1996 318i, 1987 318i M10B18
- Мечтае да кара: E30 M3
- Детайли за колата: 1996-та е36 318 М43В18, 2000-а Е36 компакт М43В19, 1987-ма Е30 М10В18 Л-джет
70 000 км съм с плътни тампони на предните носачи, но са оригинални на БМВ, тогава смених и шарнирите с плътни такива и към момента всичко е бетон, а колата си е на твърдо и ниско окачване и 17-ки.Полиуретан според мен не ти е нужен, ама ти си знаеш.
only rear wheel drive
- amd
- клавиатурен мунингист
-
- Кара: E39 520i 1997
- Мечтае да кара: E36 323ti
За всекидневна кола по БГ пътищата наистина идват прекалени полиуретановите тампони май. Това е все едно да тръгне да слага накладки Ferodo Racing, керамичен съединител и други подобни, които за писта са супер, но за ежедневно каране създават повече главоболия от колкото ползи. За пътя, M Technic е истината
И в този смисъл плътни, мкови тампони.

BMW only!
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
От около 13-14 години вече не съм имал кола, която да не е с полиуретанови тампони и сефте чувам, че скърцали. 

- NeRoX
- младши ентусиаст
-
- Кара: '07 E91 320d
- Мечтае да кара: Ferrari
- Детайли за колата: M47D20 6MT
За отзад става въпрос. Отпред мисля всичко е нормално. Доста се често се опитвам да я пързалям и хептен са заминали. Май за тази цел полиуретана ще ми свърши перфектна работа, защото ще стане по стегната. А смазване веднъж в годината не звучи нещо кой знае какво... Остава да дадете акъл какви точно да си поръчам. Четох, че от полиуретан до полиуретан имало разлика.
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
За българските имаш само една алтернатива. Има и някакви полски. Предни има и китайски. Цените са кажи-речи еднакви, но все пак май най-евтини са българските. Аз съм имал сам Пауърфлекс. И 10 години изкарват без смазване и не скърцат ама цената е съответно друга. Особено пък за отзад.
- sas_88
- ентусиаст
-
- Кара: чайник
Слагай смело полиуретан,на мен цялата ми 36-ца беше с полиуретан,разлика във возията няма кой знае каква.Даже ако не караш с нископрофилни гуми няма и да усетиш нищо.Дори сега на е38-цата пак си сложих полиуретанови тампони на предните носачи.
- Skip_209
- младши ентусиаст
-
- Кара: e46 328ti
- Мечтае да кара: лястовица с рамка
NeRoX написа:Задните тампони на шарнирите са ми за смяна. Имам чуденка дали да ги заменя с полиуретанови такива. Исках да чуя няколко мнения преди това от хора, които карат с такива. За и против? Плюсове и минуси? Знам, че с тях забравям за смяната на тампони, които са консуматив имайки предвид пътищата ни и големите джанти. Чувал съм обаче, че возията става много твърда, след време започвали да скърцат.
Чувал съм и че е желателно да се сменят всички тампони ако се сложи полиуретан. Не знам дали има истина в тези твърдения, но ги отбелязвам. Ако ми препоръчате тях вместо обикновените гумени, ако може и да ме насочите от къде да си взема/поръчам такива! Благодаря предварително!
точно за задните шарнири не се предлага полиуретан,
скърцат на коли с горни носачи на предната ос - алфа,ауди,нисан и т.н. - досега БМВ не съм чул да скърца,
може да си смениш само еди кои си тампони,не е задължително да сменяш всички,
ако те интересуват цени пиши л.с.
www.Steroid-X.com
0887 474 880
Автосервиз SDP
Sofia DRIFT port
гр. София ул. акад. Дмитрий Лихачов 33
0887 474 880
Автосервиз SDP
Sofia DRIFT port
гр. София ул. акад. Дмитрий Лихачов 33
17 мнения