Проблем с газов инжекцион Тамона (318is)
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
40 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3
- bavaromobila
- кандидат ентусиаст
-
- Мечтае да кара: M3 GTS
Проблем с газов инжекцион Тамона (318is)
Здравейте колеги. Имам нужда от малко помощ за настройките на ГИ Тамона. Тези дни се занимавах с нагласяването му е съм на 90% готов. Колата си я настрои да си върви нормално, НО остана един проблем нерешен.
При преминаването от бензин на газ (като е топла пали на бензин и след 5 секунди превключва на газ) колата в първите няколко секунди след като мине на газ прекъсва при натискането на педала. Прекъсне за 20-30м и се оправи. Това е всеки път когато я гася и след това паля (без изключение). Ето какви са ми настройките в графата бензин/газ в програмата на ТамонаГАС:

При преминаването от бензин на газ (като е топла пали на бензин и след 5 секунди превключва на газ) колата в първите няколко секунди след като мине на газ прекъсва при натискането на педала. Прекъсне за 20-30м и се оправи. Това е всеки път когато я гася и след това паля (без изключение). Ето какви са ми настройките в графата бензин/газ в програмата на ТамонаГАС:

- Smoocki
- старши ентусиаст
-
- Кара: 600 коня с умивна на лицето
- Мечтае да кара: всичко бързо на четири гуми
- Детайли за колата: Garrett 3582
- bavaromobila
- кандидат ентусиаст
-
Re: Проблем с газов инжекцион Тамона (318is)
Коя температура ? Тази, на която превключва на газ ли ? Ако става въпрос за нея тя е на 40 градуса, но проблема с прекъсването ми го прави винаги, без значение дали е на 90 градуса или на 60,50 и т.н.....

- mitrax
- ентусиаст
-
- Кара: coupe e36 m42 , цоупе е46 325ci
- Мечтае да кара: ///M
може л информация ? на колко са разпробити инжекторите ? на какво налягане е редуктора , дай скриншот на таблицата . Софтуера има ли ръчна функция за разпознаване на объркани цилиндри ? При мен на фобос тази функция ти позволява да сменяш гас/бензин на отделните цилиндри един по един.

- bavaromobila
- кандидат ентусиаст
-
Не ги знам тези неща, но ще видя да ги получа като информация от газаджията.
Сега друго да попитам - има ли някой със м42 и инжекцион Тамона, за да ми прати неговите настройки да видя да ги заредя на моят компютър та да видим дали ще стане нещо. Ясно е, че за всеки автомобил настройките са си строго индивидуални, но поне да пробвам. Ако някой ги разбира повече нещата мога да му пратя и моят .cfg файл да го погледне.
Сега друго да попитам - има ли някой със м42 и инжекцион Тамона, за да ми прати неговите настройки да видя да ги заредя на моят компютър та да видим дали ще стане нещо. Ясно е, че за всеки автомобил настройките са си строго индивидуални, но поне да пробвам. Ако някой ги разбира повече нещата мога да му пратя и моят .cfg файл да го погледне.

- mitrax
- ентусиаст
-
bavaromobila написа:Не ги знам тези неща, но ще видя да ги получа като информация от газаджията.
Строги , строги , колко па да ста строги , но без тая информация - налягане гас , размер на отворите на инжекторите .. стреляш на посоки ако заредиш чужда таблица.

- mitrax
- ентусиаст
-
нямам претенции да ми е перфектна настройката , все пак аз съм я сътворил .
Нямам проблеми с тая таблица , на 1200мБар(не съм 100% сигорен в това , по памет) делта Р . Инжекторите са ми на 2.5мм.
Сега ми се струва че са ми голями инжекторите , и коефициентите са ми по малки от 1 , тоест газовото време ми е по малко от бензиновото , но пък съм с бърза рейка - на 1.5ома

Нямам проблеми с тая таблица , на 1200мБар(не съм 100% сигорен в това , по памет) делта Р . Инжекторите са ми на 2.5мм.
Сега ми се струва че са ми голями инжекторите , и коефициентите са ми по малки от 1 , тоест газовото време ми е по малко от бензиновото , но пък съм с бърза рейка - на 1.5ома

- bavaromobila
- кандидат ентусиаст
-
Освен ще търся някой колега да ми влезне в компютъра с програмата TeamViewer и да се помъчи нещо да ми я настрои както трябва, че явно доста неща не са ми ясни. Лошото е, че и на ''газаджиите'' ако мен също не са им ясни. Та ако някой ги разбира нещата нека ми пише.

- Светлин
- Потребител
-
- Кара: 530d E61 '2004
- Мечтае да кара: М5 Е60
Ех тия газаджий
Аз със тамона не съм работил ,но 6 години бачкам с Ренцо .Когато кола има твоя проблем обикновено има много големи разлики в сместа. Ти как настройваш колата да ти дойде на смес по инжекторно време ли я сравняваш или по сонда гледаш как е бедна или богата? 318ис бензиновите инжектори не работят ли 2х2 1-4 2-3 или нещо такова беше по спомен ако е така и газовите инжектори впръскват х2 на такт. Тогава вече на празен ход и на малки обороти трябва да се обедни сместа за да не се дави (ама не да стане бедна а сондата да продължи да шава м/у 0 и 1 волт) а във високите обороти да и стига гориво. Това обикновено става като се сложат една идея по-големи инжектори или се разпробият малко ,а налягането на газта се намали възможно най-много .По този начин настройвам аз коли с работещи инжектори 2х2 или всички заедно "фул груп" .Дано съм ти бил полезен .

- DirtySouth
- старши ентусиаст
-
- Кара: E36 Coupe 328i , Е36 Sedan 316i
- Мечтае да кара: E36 M3 , E30 M3 , E31 850csi и все такива гадни стари кочини
Разпробити са ди щуцерите към колекторите повече от нужното гаранция.... И идва малко по-богата на старт , обаче кофтито не е това ,а че по-бързо ще вземеш живота на клапанчетата защото работят на тавана спрямо бензиновите 

I'm slowly drifting

- mitrax
- ентусиаст
-
DirtySouth написа:Разпробити са ди щуцерите към колекторите повече от нужното гаранция.... И идва малко по-богата на старт , обаче кофтито не е това ,а че по-бързо ще вземеш живота на клапанчетата защото работят на тавана спрямо бензиновите
за моя случй сигорно говориш ? клапанче ми беше заминало едно , за около 30000 км , празния ход се "раздразни " . Премерих ги с часовника , всички по около 0.65 , един - 0.95. и на звук като М40б18 - чоплеше семки

Да разбирам ли че ми казвате от опит че са ми голями дупките на клапаните ? Вярно , че като я слагах , мислех да пробивам на 2.3 , ама имах бугия на 2.5 , та ....

- DirtySouth
- старши ентусиаст
-
Да но може би във високите така е по-добре .... И аз моята я дупна на 3.2 вместо на 3 и ми идва малко богата ,но така съм я оставил на този етап
I'm slowly drifting

- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
Колега рейката си регулирай по предписаното ..рейката.
нищо че е нова

Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
- alexcivic
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: ибрахим
- Мечтае да кара: е36-ца с предно :)
- Детайли за колата: http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic ... 4#p4004524
Колега откъде си аз съм с такава система вече 20,000км монтираха ми я в пловдив и мога да похваля хората,не ми е наред ламбда сондата обаче колата си е 6+
незнам как става обаче веднаж един приятел и той си монтира такава с-ма нещо неможеше да я настрои и ми погледна настройките и доста се чуди
как става тва да излъже сондата ако не е в час.Ако искаш мога да ти кажа къде се намира сервиза за евентуална помощ.

- DirtySouth
- старши ентусиаст
-
Сондата не се връзва при ГИ , тя е само за мониторинг , няма как да я излъжеш защото тя влиае на бензиновия комп от който ги взима информация
I'm slowly drifting

40 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3