странен проблем...

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

странен проблем...

Мнение от clikk » 28 Май 2006, 18:09

Здравейте, няколко дена бях в Бургас и колицата ми сви ....баси номера:
прибирам се вечерта в хотела със свалени прозорци, спирам и изненада..... :evil: предните стъкла (ел.) си останаха отворени, не реагират на копчетата, не им светят и лампичките, освен това като се отворят вратите плафона не светва, иначе като го цъкна свети и централното не работи, не само с алармата, но и на ключа. А, сега де?

На др. ден ходих до алармаджия, поне да ми затворят стъкалата, да се прибера до софия. човека си игра един час, установи че няма захранване (всички бушони са здрави) на този кръг и само успя да ми вдигне стъклата, като ги захрани директно и тва е. Някой може ли да ми помогне от какво може да е това и евентуално да ми препоръча някой, който да прави БМВ, щото моите алармаджии гледат като истресени и само викат дай схема на ел.инсталацията - изтеглих я, ама предпочитам някой дето има идея кво се случва с тези колици по принцип....
10х предварително
а сега, де?

Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: на 1,6 бара
Мечтае да кара: 911

Мнение от bmwdriver » 28 Май 2006, 20:37

При мен се получава горе-долу същото.Ту имам ел.стъкла,ту нямам.
Със централното нямам проблем,но понякога когато спра алармата и отворя
предна врата,алармата не отчита че е отворена врата и колата се заключва сама.
В същото време обаче лампата светва.Мен ме съмнява,че проблема е някъде
в модула на ел.стъклата.
'91 Е36 32?i 24V- тия с детските болести и многото екстри 8)
Изображение
Driver's Racing Team
KBDremap

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от clikk » 28 Май 2006, 20:47

тва с централното, май е проблем на модела, защото алармаджията в бургас каза, че Е36 масово имат проблеми с него, както и моята, доста често заключва и веднага сама си отключва, при повторно заключване работи безотказно??????

П.С. а по проблема някой да даде съвет, моля?
а сега, де?

Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: си Е65-цата.

Мнение от ///M Power » 28 Май 2006, 20:54

clikk написа:тва с централното, май е проблем на модела, защото алармаджията в бургас каза, че Е36 масово имат проблеми с него, както и моята, доста често заключва и веднага сама си отключва, при повторно заключване работи безотказно??????

П.С. а по проблема някой да даде съвет, моля?

това с централното и на мен ми го прави....както казваш като заключиш и сама се отключва ....ама мен ме дразни когато се опитвам да я отключа а тя се заключва....тогава не го прави само веднъж :confused:
"If everything seems under control, you're just not going fast enough."
- Mario Andretti

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от clikk » 28 Май 2006, 21:02

и мен много ме дразни, цял ден го мъчиха едни юнаци без никакъв успех, а този в бургас каза че е сменял и контролера без това да подейства и централното си работело все така бъгаво: едно напред две назад :twisted:
а сега, де?

Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: си Е65-цата.

Мнение от ///M Power » 28 Май 2006, 21:18

clikk написа:и мен много ме дразни, цял ден го мъчиха едни юнаци без никакъв успех, а този в бургас каза че е сменял и контролера без това да подейства и централното си работело все така бъгаво: едно напред две назад :twisted:

ама при теб постоянно ли го прави,защото при мен го прави от дъжд на вятър...тоест доста рядко :?:
"If everything seems under control, you're just not going fast enough."
- Mario Andretti

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от clikk » 28 Май 2006, 21:23

горе-долу през един път, а ако я заключвам от вътре, всеки път. мани тва е търпимо кажи какво да правя, като останах сега без стъкла, централно и плафон??
а сега, де?

Изображение

Слави
Аватар

Мнение от © » 28 Май 2006, 21:36

моля без обиди към модела :mhihi: :mhihi:
колата се отключва сама само ако някоя от вратите не е затворена. Предполагам, че някой от бутоните на вратите ви не работи добре или ако има друг начин за отчитане на отворена врата то там трябва да е проблема.
Освен това за бутоните на ел.стъклата има едно реле /все пак моята е доста стара/ което преди време ремонтирах. Някъде под волана. Следи кога се отваря врата за да подаде ток към стъклата и съответно да може да отвориш или затвориш. Може и него да проверите

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bmwdriver » 28 Май 2006, 22:08

Слави,май това е проблема ;) Кажи по-точно къде се намира и как го ремонтира?
Последна промяна bmwdriver на 28 Май 2006, 22:09, променена общо 1 път
Изображение
Driver's Racing Team
KBDremap

кандидат ентусиаст
Аватар

за централното

Мнение от zaks » 28 Май 2006, 22:08

и при мене го прави сама се отключва, къде се намира датчка на вратата

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e60 530d M Sport, X3, X6

Мнение от DroW » 28 Май 2006, 22:11

Провери всички бушони и смени копчетата на ел.стъклата аз имам същия проблем на предно дясно стъкло но все още не мога да намеря копче да го сменя.Просто копчетата нагарят и след време се скапват ново копче ще оправи работата това ми каза моя монтиор който е оправил доста коли от наща марка :)

П.С. Мисля че има един бушон за ел.стъклата който седи отделно под волана който е допълнителен незнам дали на вас ви е така но при мен го има и обикновено ако изгори нещо гори точно той.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bmwdriver » 28 Май 2006, 22:13

Не е нито от копчетата,нито от бушона.Проверих ги и си бачкат.Само от
релето ще да е.
Изображение
Driver's Racing Team
KBDremap

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e60 530d M Sport, X3, X6

Мнение от DroW » 28 Май 2006, 22:21

бях закъсал и аз така веднъж и един стъклар ми показа с една отверка вадиш копчето и нагуваш малко кабела или усукваш и тръгва ако така става значи е от копчето

Слави
Аватар

Мнение от © » 28 Май 2006, 22:23

Сваляш кората под волана и проследяваш кабелите на бутона за блокиране на отварянето на прозорците. Един от кабелите отива в релето някъде под волана.
Все пак моето го "ремонтираха" в един сервиз, но предполагам беше нещо елементарно.

когато взех колата моето реле го бяха изолирали защото не могли да се оправят и в резултат на което лампичките ми светеха постоянно и прозорците работеха винаги - резултата е че след 5-6 месеца изгоряха повечето диоди в бутоните за ел.стъклата

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от clikk » 28 Май 2006, 22:32

а....? какви обиди, откакто се качих на е36-та не сънувам дори комшийката от 3 етаж, при положение че съм карал много по-нови коли от марката и по горен клас,. само това не бях карал и откакто я купих не мога да и се нарадвам. върви като сън с полюции..... :mhihi:

за това и ме дразни и най малкия поблем и гледам да го оправя :shock:

хм.... май тва за релета ми звучи най разумно, че всичко друго съм пробвал, сега ако някой каже и къде се намира и как се ремонтира ще се върна отново в джаза
а сега, де?

Изображение

Следваща

Назад към E36