Виско vs Ел. перка
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
40 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3
- u`F`o
- ентусиаст
-
- Кара: внимателно
- Мечтае да кара: самолет
Виско vs Ел. перка
Здравейте колеги,
Имам два въпроса - първият е, каква ел. перка може да се сложи на 6 цилиндрово, така че да държи водата в нормални граници. Може ли да се сложи такава от 4ри цилиндровите или ще е малко?
Другият е - какво мислите за предимствата и недостатъците на виското и ел. перката?
Поздрави
Имам два въпроса - първият е, каква ел. перка може да се сложи на 6 цилиндрово, така че да държи водата в нормални граници. Може ли да се сложи такава от 4ри цилиндровите или ще е малко?
Другият е - какво мислите за предимствата и недостатъците на виското и ел. перката?
Поздрави

Re: Виско vs Ел. перка
Виското вие ужасно и спъва двг , а понякога се усеща или поне воят му те кара да мислиш така . Виско перката охлажда много добре и за градски условия мисля е по-добрия вариант , но извънградско в повечето случаи е излишна . Ел. перка също е много добър вариант и предимство е охлаждане независимо от оборотите на двг . Аз лично предпочитам ел. перка и затова и си махнах виското , досега не ме е предала. Аз лично си сложих ел. перка за климатичен радиатор , което предполагам замисляш и ти , но не те съветвам да го правиш , защото определено охлажда по-зле от виско и в зависимост от натоварването на мотора , ако повечко настъпваш може и да не ти свърши работа . Ако се слага ел. перка нека е подходяща с по-високи обороти на моторчето й . Има такива , а тази за клима-радиатора върти мисля до 2600об. , което срванено с виско е дори пъти по-бавно. Успех.
- ~Мишо~
- старши ентусиаст
-
- Кара: видимо доволен
- Мечтае да кара: само за удоволствие...
- Детайли за колата: E36 318i - Вярната!
E30 316i - Непокорната
ML 400 CDI - Мецанко
- Вот такая жизнь, эх, несправедливая!... Я вам обещаю, проживу её красиво я!
Чукане в рейката - отстраняване
Семерина на коляновия вал (предна) - подмяна
Отстраняване теч на масло от филтърната кутия + смяна лагери на генератор
Стартер М43 малко снимки как излиза на светло...
Резервоар и бензиномери - общо устройство
- u`F`o
- ентусиаст
-
- vladi_a_i
- костинбродчанин
-
- Кара: е60 530д
- Мечтае да кара: М3 Компакт
- Детайли за колата: Няма много...
Дифузьора който е отзад за ел.перка за 4ри цилиндров мотор е доста испъкнал/имам такъв/ и заради мотора май няма да влезне.Виж отпред по бива/това което е на горната снимка/,все пак охлаждаш радиатора,дали е с всмукване или издухване спрямо радиатора,явно няма кой знае каква разлика.Понеже сложих 6ак,го казвам от опит и го видях с очите си,че няма как да стане.
Виж как изглежда..download/file.php?id=197948&mode=view
Виж как изглежда..download/file.php?id=197948&mode=view
БМВ и пак БМВ и пак БМВ...БМВ
- delas_328
- ентусиаст
-
- Кара: 24 Клапанова гад!!!
- Мечтае да кара: М3 Е36 3.2
Остави си виското,хората са го изчислили тази перка на климатика ще е слаба другото което е погледни витлата как са на виското и на тази !!!
Има случай в които и двете се включват ,дори и да не е пуснат климатика !!!
Макар че аз на Е30 ката съм с М52 и ел.перка и съм много доволен ,веднъж я бях забравил извънградско и стрелката не щеше да стигна средата
Има случай в които и двете се включват ,дори и да не е пуснат климатика !!!
Макар че аз на Е30 ката съм с М52 и ел.перка и съм много доволен ,веднъж я бях забравил извънградско и стрелката не щеше да стигна средата

По-добре известен пияч, отколкото анонимен алкохолик!
- ~Мишо~
- старши ентусиаст
-
- Кара: видимо доволен
- Мечтае да кара: само за удоволствие...
- Детайли за колата: E36 318i - Вярната!
E30 316i - Непокорната
ML 400 CDI - Мецанко
Да, пред радиатора. Тая е моята, има и още един вид, тя се слага на автоматиците и не е толкова изпъкнала (дифузьора). На автоматика има серпентина за охлаждането на маслото в кутията и предполагам за да се събере и тя дифузьора е друг, но самата перка/лопатки изглеждат същите. Аз съм с дифузьор от ел. перка отзад (като на снимката на Влади) и ми се струва че моторчето и самата перка са еднакви...
- Вот такая жизнь, эх, несправедливая!... Я вам обещаю, проживу её красиво я!
- Seraph
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E46 320d '03
- Мечтае да кара: M5 F10
- Детайли за колата: '03 Пълен ел. пакет, ел. огледала, двузонов климатроник, черен полу-кожен салон, подгряване на седалките, заден парктроник, мултифункционален волан.
Аз засега все още съм с виско, но при мен проблемът е, че досега все си купувах втора употреба и всичките, до едно, се прецакваха и оставаха зацепени постоянно, а това значи "виене на койот" при всяко надвишаване на 2000 оборота.
Сега се каня да си закупя чисто ново и се надявам да изкара достатъчно дълго 

You have to let it all go. Fear...doubt and disbelief.
Free your mind.
http://www.youtube.com/watch?v=dZTTn2gq67I
Free your mind.
http://www.youtube.com/watch?v=dZTTn2gq67I
След всичко което съм прочел, съм на мнение че виското е по добре от ел. перката. Ако ти трябва по добро охлаждане сложи виско с перка от тдс(с 3-те болта), като е най добре да е оригинално на Behr. 

- vanko 318i
- младши ентусиаст
-
- Кара: млади майки да полудяват ...
- Мечтае да кара: всичко,без пари да давам
mitaka21 написа:След всичко което съм прочел, съм на мнение че виското е по добре от ел. перката.
аз съм със ел. перка от 6 години няма никакви проблеми нито със степените нито с охлаждането (при положение че е една перката и за климатика и за охлаждането) и аз съм чел доста но до тук никой не може да ме убеди по какъвто и да е начин че виското е по добро ... щом Ханс е решил да има и от двата модела перки значи няма проблеми,проблема при виското е че 1 на 1000 си купува ново оригинално а останалите си взимат '' малко употребявано'' което всъщност е на 15 год. и на около 500000 км. и те така аз съм на 100% за ел. перка

- u`F`o
- ентусиаст
-
Значи, аз си взех ново виско точно на 22ри Март тази година - тоест преди месец и малко. С отстъпката ми излезна 80лв на Sachs ли беше не помня точно. Вие си над 2000 оборота, да. Карах колата на писта и температурата си беше ОК. Обаче, като знам че имам потенциал да сваля 1,2- 1,3кг директно вързани за мотора и си казвам, защо пък не
Защо слагам леки джанти, леки гуми, леки маховици и т.н. ако имам неща по мотора, които могат да вдигнат перфърмънса кажи-речи безплатно.
Така че ето- взел съм си ново виско, но искам повече перфърмънс. Това виско сигурно ще го пускам да се продава и така.

Така че ето- взел съм си ново виско, но искам повече перфърмънс. Това виско сигурно ще го пускам да се продава и така.
- maxpower
- ентусиаст
-
- Кара: X3 28i / А4 3.0i quattro
- Мечтае да кара: настрани
пишеш в google "fan delete mod e36" и четеш
. В момента го правя и като имам резултати ще пиша, но щом се прави , че даже има и китове значи става

A sleeper (car) - is a car that has high performance and an unassuming exterior.
- u`F`o
- ентусиаст
-
maxpower написа:пишеш в google "fan delete mod e36" и четеш. В момента го правя и като имам резултати ще пиша, но щом се прави , че даже има и китове значи става
Екстра си! Ще го проверя веднага след като отида на работа, да не си губя времето вкъщи с глупости

- bamaboy_
- Потребител
-
- Кара: e36 320i ; e91 320d++
- Мечтае да кара: 850
maxpower написа:пишеш в google "fan delete mod e36" и четеш. В момента го правя и като имам резултати ще пиша, но щом се прави , че даже има и китове значи става
само че нещо май няма да се получи ако не си с същия радиатор на които е показано как се прави моя не е същия
http://www.understeer.com/fanclutchmod.shtml
- maxpower
- ентусиаст
-
- Кара: X3 28i / А4 3.0i quattro
- Мечтае да кара: настрани
А колата случайно да няма климатик или радиатора да е от тавака без климатик или някаквъ неоригинален?
A sleeper (car) - is a car that has high performance and an unassuming exterior.
40 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3