питанка за табло на е36

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: колело с обратна дирекция
Мечтае да кара: колело с предно предаване

питанка за табло на е36

Мнение от Metzeler » 24 Фев 2013, 3:35

Здравейте колеги!Та въпроса е каква според вас може да е причината таблото ми да се държи по тоя начин както се вижда на клипа?Ще обобщя в какво се състои проблема:Паля колата и си карам и всичко е 6 колата дига 90 градуса и все още всичко е ок,но след като е покарам 10-15 км след като е загряла оборотомера започва да прави гимнастики и незнае каде се намира а промяна в работата на колата няма... и когато натисна бутона да вдигна стъклото(когато то е вдигнато) се включва за момент(правя го в началото на клипа) след това като започна да подавам газ тои пак си тръгва тук там и както него го кефи... а като покарам още малко.. тои просто се отказва :Д забива си се на 0 и няма никакво намерение да мърда от там...
П.П. Таблото е перфектно работещо,но все пак ако има някои от Пловдив с 6 цилиндрово табло оставено някаде в гаража и ако не му е порблем да го даде за 2-3 часа ще съм благодарен даже ако иска ще го разходя с мен колегата да е сигурен,че таблото ще е невредимо

http://www.youtube.com/watch?v=npUDvkBF ... e=youtu.be

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E30
Мечтае да кара: E30

Re: питанка за табло на е36

Мнение от Beamerdriver » 24 Фев 2013, 10:41

Сменявал ли си скоро маслото ?
39470

ентусиаст
Аватар
Кара: внимателно
Мечтае да кара: самолет

Мнение от u`F`o » 24 Фев 2013, 14:05

Според мен проблема не е в таблото, а в нещо, което отговаря за оборотите. Понеже знам, че отзад влиза един сноп кабели на букса, не знам кое отговаря, за да може да се изолира проблема. Но със сигурност, ако беше в таблото проблема щяха да ти умират всички стрелки да ти светка и гасне и т.н.
Успех! :bchug:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 316 компакт

Мнение от biser_316 » 24 Фев 2013, 14:14

колега провери датчика за оборотите той се намира на дифа. :yes:

младши ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: ARKTISSILBER METALLIC (309)

Мнение от red_bull92 » 24 Фев 2013, 14:26

Провери предпазителите отпред в кутията под капака, не мен преди 3 дена така ми правеше и се оказа, че се е получило късо съединение и изгорял 1-н предпазител :yes:
Кола с предно предаване е като жена с малки цици, върши работа, но не доставя удоволствие!
BMW E36 318is (m42b18) на части -> http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic ... 5#p3958725

младши ентусиаст
Аватар
Кара: внимателно.
Мечтае да кара: сАмоЛеТ

Мнение от Димитър Димитров » 24 Фев 2013, 14:35

Колега, сложи друго табло за да видиш как ще се държи и за да елиминираш вероятността таблото да се бъгва, ако проблемът го има и с другото табло провери датчика.
Аз също имам проблеми с таблото но всички уреди едновременно "умират" като твоя оборотомер и ми изписва някаква грешка.

ентусиаст
Аватар
Кара: внимателно
Мечтае да кара: самолет

Мнение от u`F`o » 24 Фев 2013, 14:42

biser_316 написа:колега провери датчика за оборотите той се намира на дифа. :yes:

Добре де, той само за оборотите ли е? За скоростомера къде е?

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Metzeler » 25 Фев 2013, 1:27

Значи колеги :) Маслото на мотора е мотул на 2000 км,свещите са нови бубините също са сменени,бушоните са здрави всичките,а датчика на диф-а мислех че е само за скороста,но има логика и да е за оборотите и ще го прегледам,но се чудя дали да не сменя първо маслото и в диф-а защото не съм го сменял а човека от който го взех каза че го е сменял преди 2 години,но все пак ще проверя датчика.И питанка и за него имам да ли датчик от обикновен диф малък 3.45 примерно е същия като на 3.23 от м3
П.П. И ако намеря др табло до ден-2 ще го проверя и него.. аз имам едно,но е от 4 цилиндрово,но не пречи да го сложа и да видя как ще се държи ако се изключи и то значи е ясно си мисля.. просто няма да отчита правилно оборотите

Scrapyard user
Аватар
Кара: Peugeot 3008 + Yamaha MT-09

Мнение от Spit-Fire » 25 Фев 2013, 1:47

Е с какво пък датчика на дифа ще отчете оборотите ми е доста интересно?
Колега гледам, че на клипа се движиш, според мен е кабела, който отговаря за оборотомера, тоест като се разтресе колата кабела да се прекъсва, после да прави контакт, пак да се прекъсва и прочие.
The person who risks nothing, does nothing, has nothing, is nothing, and becomes nothing. He may avoid suffering and sorrow, but he simply cannot learn, feel, change, grow or love. Chained by his certitude, he is a slave; he has forfeited his freedom. Only the person who risks is truly free.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Metzeler » 25 Фев 2013, 1:57

Spit-Fire написа:Е с какво пък датчика на дифа ще отчете оборотите ми е доста интересно?
Колега гледам, че на клипа се движиш, според мен е кабела, който отговаря за оборотомера, тоест като се разтресе колата кабела да се прекъсва, после да прави контакт, пак да се прекъсва и прочие.

Колега не е кабела.. като спра на място е същата работа,но пък да.. датчика в диф-а няма как да ми отчете оборотите като седя в покой... значи от другаде взима сигнал и през компа идва в таблото,но от каде другаде... снимах го в движение за да се види по-добре за какво става дума защото на място просто не работи а като цъкна копчето отива на 7-800 оборота и пак се изключва а така се вижда как си играе раченица :D

Scrapyard user
Аватар
Кара: Peugeot 3008 + Yamaha MT-09

Мнение от Spit-Fire » 25 Фев 2013, 1:59

Колега ами като стоиш на едно място кабела може да си остава прекъснат и да идва сигнала като минаваш през неравности. Нямам идея каква може да е връзката с ел,прозореца. Някъде има допир на жици явно, който не е хубав.
Но пък ми е интересно таблото ти, ако правилно виждам на мястото на разходомера има дисплей, не съм виждал такова до сега май.
The person who risks nothing, does nothing, has nothing, is nothing, and becomes nothing. He may avoid suffering and sorrow, but he simply cannot learn, feel, change, grow or love. Chained by his certitude, he is a slave; he has forfeited his freedom. Only the person who risks is truly free.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Metzeler » 25 Фев 2013, 2:05

Spit-Fire написа:Колега ами като стоиш на едно място кабела може да си остава прекъснат и да идва сигнала като минаваш през неравности. Нямам идея каква може да е връзката с ел,прозореца. Някъде има допир на жици явно, който не е хубав.
Но пък ми е интересно таблото ти, ако правилно виждам на мястото на разходомера има дисплей, не съм виждал такова до сега май.

Значи виж каквъ е точно проблема... Таблото работи перфектно докато колата не вдигне 90градуса и от там се почва тва подскачане на оборотите дори и на място да стои колата след известно време тои направо си спира и като цъкна стъклото когато то е вдигнато се включва мимолетно и си го обеснявам с това че прекъсвача на машинката изключва и от там идва малка доза ток и то е абсорбира защото явно има липса при него... но незнам затова се допитвам от каде идва информацията за оборотите да знам каде да търся.А таблото е от феислифтово М3 и затова има дисплей който е за маслото на мотора,но в момента не е свързан затова и не работи както се вижда

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от HowDouWantit » 25 Фев 2013, 9:51

Колега ,защо просто не свалиш таблото и да провериш за някакъв видим демидж?
Последна промяна HowDouWantit на 25 Фев 2013, 13:15, променена общо 1 път
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 316 компакт

Мнение от biser_316 » 25 Фев 2013, 12:57

възможно е и някаде да окасява или замасява :dunno: неби трябвало да има общо с прозореца.най-добре пробваи с друго.сигорно вече ти досаждаме с тези проби стана ми много интересно

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Metzeler » 25 Фев 2013, 14:45

демидж няма таблото и сега взех 4 цилиндровото и като се прибера от бачкане ще го сложа и ще пробвам и ще кажа какво се е случило :))

Следваща

Назад към E36