Няколко въпроса за боен Compact.
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
21 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- zafirovp
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW и VAG
Няколко въпроса за боен Compact.
Здравейте колеги,
вече един месец съм без кола понеже я оставих за боядисване, полиране и тн. Реших, че като съм тръгнал да я правя на външен вид, по добре да оправя и някой дребни проблеми по двигателя. Колата е E36 Comapact 318TI ''95 M42B18. Имам следните въпроси:
1. Искам да сменя всички филтри по колата (без масления). Към какви марки да се насоча и от къде може да ги купя?
2. Прозореца на шофьорската врата постоянно се откача. Смених целия механизъм, но все още малко преди крайно долно или горно положение се откача. Знам, че тук ще ви е трудно да ми намерите проблема, затова къде в София мога да отида да мо го направят, и каква е приемливата цена за такъв премонт.
3. Когато вдигна колата на крик и завъртя което и да е от колелата, имам чувство, че накладките опират в диска. Това нормално ли е? Чува се скърцане, но съвсем леко. Накладките са на 50 % живот. Дисковете не са криви.
вече един месец съм без кола понеже я оставих за боядисване, полиране и тн. Реших, че като съм тръгнал да я правя на външен вид, по добре да оправя и някой дребни проблеми по двигателя. Колата е E36 Comapact 318TI ''95 M42B18. Имам следните въпроси:
1. Искам да сменя всички филтри по колата (без масления). Към какви марки да се насоча и от къде може да ги купя?
2. Прозореца на шофьорската врата постоянно се откача. Смених целия механизъм, но все още малко преди крайно долно или горно положение се откача. Знам, че тук ще ви е трудно да ми намерите проблема, затова къде в София мога да отида да мо го направят, и каква е приемливата цена за такъв премонт.
3. Когато вдигна колата на крик и завъртя което и да е от колелата, имам чувство, че накладките опират в диска. Това нормално ли е? Чува се скърцане, но съвсем леко. Накладките са на 50 % живот. Дисковете не са криви.
- Dirty M5 driveR
- старши ентусиаст
-
- Кара: the real 5er
- Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe
Re: Няколко въпроса за боен Compact.
1. Mann, Mahle. Ако ти се ходи до Дару, Камор и т.н. най-добре. Не са толкова скъпи.
3. Това характерно леко триене на накладките в диска е нормално. Все пак може да свалиш апаратите и да видиш дали буталата се движат нормално, а също и водачите.
3. Това характерно леко триене на накладките в диска е нормално. Все пак може да свалиш апаратите и да видиш дали буталата се движат нормално, а също и водачите.
- raduslaf
- ентусиаст
-
- Кара: f30 340i xdrive MPPSK | e36 316i
Не забравяй да пуснеш снимки с крайния резултат, а защо не и на текущата работа. Винаги е приятно да видиш е36-ца, на която се вдъхва нов живот 

- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
zafirovp написа:1. Искам да сменя всички филтри по колата (без масления). Към какви марки да се насоча и от къде може да ги купя?
Тва как го казваш все едно е някакъв много голям тунинг

- In_Memoriam
- ентусиаст
-
- Детайли за колата: - F10 535i LCI RWD daily
- V8 project... loading
Предполагам, че отскоро си й собственик, затова не си сменил филтрите
Каквито ти препоръчват от завода такива. Само въздушен те съветвам да си вземеш панелен K&N + комплект за почистването му и забравяш за него в близко бъдеще 

- zafirovp
- младши ентусиаст
-
Скоро няма да качвам снимки, че останах доста неприятно изненадан след пребоядисването. Грешен цвят, криви брони и капак, грешно пробити дупки за парктроник... А бяха много добри познати.
Има ли как да разбера дали горивния филтър ми е заводски. Предишния собтвеник каза, че го е сменял преди 10000 км, но не е сигурен.

Има ли как да разбера дали горивния филтър ми е заводски. Предишния собтвеник каза, че го е сменял преди 10000 км, но не е сигурен.
- raduslaf
- ентусиаст
-
- Кара: f30 340i xdrive MPPSK | e36 316i
zafirovp написа:Скоро няма да качвам снимки, че останах доста неприятно изненадан след пребоядисването. Грешен цвят, криви брони и капак, грешно пробити дупки за парктроник... А бяха много добри познати.![]()
Така или иначе си тръгнал да правиш кола, сменяй го тоя филтър. Дай все пак да видим снимки и да знаем да не ходим при тоя човек

- .:The Player:.
- Потребител
-
- Кара: BMW E36 320i Coupé
- Мечтае да кара: BMW E36 M3 Evo Coupé
А бе човек ходи в някакво сервизшче в което сменят масла кажи им какво искаш и ще ти го оправят за макс 50лв . Аз това го правих преди 3 месеца ми излезе 42лв което включва : горивен филтър , кабинен филтър дигитален климатроник и въздушен филтър . Какво да ти кажа повече ... Успех 

BMW Enthusiasts : We live with our cars ... Enjoy the ride !
- Challenger
- младши ентусиаст
-
- Кара: atlantis blue
само дето филтъра на купето при компакта е малко по-скъп ... близо цялата сума където си дал
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
Ако държиш да е ОЕМ е 3 пъти. Горивния и той там някъде
Ма тва са стари коли, дето каза колегата с голфа "тутанкамони". Вместо с филтри може да се движат и с тоалетна хартия или салфетки 

- zafirovp
- младши ентусиаст
-
Аз си намерих филтър купе за 15 лв и въздушен 12. Надявам се да не са някакви ментаци. Не искам да ходя някой друг да ми го сменя. Сега друг проблем се появи. Тече ми антифриз. Сменил съм капачка, радиатор, раз. съд, термостат и перка. Вече незнам къде да търся проблема. Тече ми и масло, погледнаха я в кварталния сервиз, но казаха че немогат да разберат къде е проблема. Сега съм решил да я водя в Дару кар. Имате ли идея колко ще струва диагностиката за теча на масло и антифриз? Искам само да ми намерят проблема, пък после може и в обикновен сервиз да го отстранят.
- k-hristov
- младши ентусиаст
-
- Кара: E36 Compact M40B18 M-tech
zafirovp написа:Аз си намерих филтър купе за 15 лв и въздушен 12. Надявам се да не са някакви ментаци. Не искам да ходя някой друг да ми го сменя. Сега друг проблем се появи. Тече ми антифриз. Сменил съм капачка, радиатор, раз. съд, термостат и перка. Вече незнам къде да търся проблема. Тече ми и масло, погледнаха я в кварталния сервиз, но казаха че немогат да разберат къде е проблема. Сега съм решил да я водя в Дару кар. Имате ли идея колко ще струва диагностиката за теча на масло и антифриз? Искам само да ми намерят проблема, пък после може и в обикновен сервиз да го отстранят.
Не че нещо колега, но най-евтиният филтър за компакт който съм успявал да намеря е струвал 48лв. за брой, a на компакта са 2, така че тия 15 лв не знам за какво точно си ги дал.Течовете на масло се откриват във всеки сервиз запознат с кола по-сложна от Жигула, защото БМВ не е нито сложна за диагностициране нито за ремонт.Даже напротив, така че ако искаш се разходи и до Дару Кар, но преди това пробвай с някой от сервизите по форума.
- zafirovp
- младши ентусиаст
-
Колегата laviatan продава филтър купе за 27 лв.комплект 2 бр. Марката била http://www.avtodilar.com/item/filtar-va ... 211_586984
И на мен ми се струва доста евтино, но мисля да го пробвам.
И на мен ми се струва доста евтино, но мисля да го пробвам.
- quentin
- кандидат ентусиаст
-
Сори за оффтопика, ама къде по дяволите се намират на компакта тези филтри на купето???
Ако не става с газ, пробвай с повече газ...
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
21 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2