Сравнение и съвет....
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
21 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- Dimo
- баварски фанатик
-
- Кара: нещо...
- Мечтае да кара: McLaren F1 LM
Сравнение и съвет....
Понеже явно немога да си намера читаво Е36 318и М42/43/44 с 4 врати съм принуден да поразширя обхвата ми на търсене и затова искам съвет. Спирам се и на 325ТДС.
Въпроса ми е коя кола ще е по скъпа за поддръжка бензин/части/данъци 325TDS или 318I/IS ???
Говорим за коли 96-97ма година. Вие коя бихте избрали, като се има предвид че ще я ползвам 90% за да ходя ма работа и другото е по морета и т.н. Кое ще харчи повече на софийско градско
П.С. Знам че са 2 доста различни коли, но си мисля че са в един ценови клас и затова съм пред такава дилема, да чакам ли за 318i или да скачам на бързата печка?
Въпроса ми е коя кола ще е по скъпа за поддръжка бензин/части/данъци 325TDS или 318I/IS ???
Говорим за коли 96-97ма година. Вие коя бихте избрали, като се има предвид че ще я ползвам 90% за да ходя ма работа и другото е по морета и т.н. Кое ще харчи повече на софийско градско

П.С. Знам че са 2 доста различни коли, но си мисля че са в един ценови клас и затова съм пред такава дилема, да чакам ли за 318i или да скачам на бързата печка?

- LAST RIDE
- ентусиаст
-
- Кара: дизелaка да пропушва
- Мечтае да кара: НА БАБА ЯГА МЕТЛАТА :D:D
- Пепинко
- младши ентусиаст
-
- Кара: '02 Е46 N42B20; '99 E39 M52B20
- Мечтае да кара: ///M
Поправете ме ако греша, но ти търсиш кола 96-97. М42 мисля, че беше спрян от производство точно 96 (Януари). Тъй че сравняваме М44 с М51. Дизел не съм карал да си призная, но като гледам сухата статистика- ако търсиш пъргавина is-ката е по-добра. Ако търсиш икономия...дизелчето ще ти е по-евтино, макар че като се замисля...те нафтата я направиха колкото А95 почти
. Данъците забравих точно как се изчисляват
Мисля, че беше по 40-44ст на киловат, има коефицент на годината и някакви такива мизерии...BAYRON беше писал в една тема, че частите на дизела били малко по-скъпи. Аз лично бих избрал М44, все пак бензина си е бензин!

Realize..
Real eyes..
Real lies..
- Dimo
- баварски фанатик
-
Колега гледам че караш 325ТДС кажи ми някви цени на консумативи, какъв разход ти дава и ако си сменял някви части колко са ти излезли, ориентировъчно за да преценя, мерси предварителни
!

BMW8 написа:Колега гледам че караш 325ТДС кажи ми някви цени на консумативи, какъв разход ти дава и ако си сменял някви части колко са ти излезли, ориентировъчно за да преценя, мерси предварителни!
В общи линии не е правила големи бели...
Сменял съм и:
Спирачни дискове и накладки-тресеше здраво -а така ми я докараха и това беше за начало-200-220 лева ми излезе май ...
Тампон на двигателя -десен 80-90 лева
Помпа долна на съединителя(старата прокапа)-60 лева
Ами това е до момента.разхода е от 6 до 8-9литра -според настроението...
Междувременно вземи пробвай от някъде да видиш що за динамика е ... Трябва да го имаш и това към стажа си (шофьорския)
- Angel_Georgiev
- ентусиаст
-
ре
Ако си ентусиаст си вземи бензин (все пак няма дизелово Ламборгини или Ролс), а ако ти трябва за работа вземи дизелака!!! 

- Hristo
- ентусиаст
-
- Кара: Е36 320i и E39 535i без ваноси
- Мечтае да кара: М5
- Детайли за колата: много синя и много черна
Jointer.X написа:при мен тресе от 100 нагоре и не спира, има ли стенд някъде да определят от какво бие ?
да не си сложил джанти, които не са за е36?
- Dimo
- баварски фанатик
-
320 ако взема трябва да е на газ за да мога да и смогвам, а БМВ на газ не става, днеска гледах дизеларката, но явно е удряна в заден десен калник щото е сменен с някакъв не оригинален дето е почнал да гние, а и като почукаш по 4-те калника само тоя гниещия бие яко на тенеке, но по страшното беше като я запалиха, страшен шум хора дми нямам, от тракането с един приятел пред отворения мотор се надвиквахме за да се чуем, Камаз е по тих, просто ужас, обясниха ми че бил толкоз шумен щото бил мощен мотора
и общо взето след като оглужаш вече си избих мислите за ТДС, ша си седа на газа и ша чакам докато излезе някое читаво М43/М44 на пазара и тва е
Мерси за отговорите !!!

Мерси за отговорите !!!

21 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2