За верига ?

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

Потребител
Аватар

За верига ?

Мнение от _KKK_ » 16 Фев 2006, 0:02

Може ли някои да помогне ? Значи моита 3-ка има някви шумове в мотора (някакво стуржене) и я карах в СУПЕР ДИЗЕЛ и там ми казаха,че немогат да ми центроват помпата заради веригата защото е разтегната и че ми била за смяна!Отидох при някав известен маистор в София и ми каза че не сам 1-вия човек дето идвам от СУПЕР ДИЗЕЛ и че като немогат нещо да направят там и казват че си за верига ....... На 185 000 км пише че сам ма тва не е ясно както всички знаем......Та въпросния маистор ми каза че свалял верига на 600 000 км (която ушким била разтегната) я бил сравнявал с чисто нова и нямало никаква разлика....... Последните му думи бяха "Караи си БМВ-то и на тва не му обраштаи внимание!!! " .......... Да ви кажа честно аз се притеснявам от тва стържене !!!...... Моля няои да си каже мнението! Някои които разбира ! Благодаря предварително !
Луд

Babuna master
Аватар

Мнение от mitak_o » 16 Фев 2006, 0:32

аз да кажа че на м42 двг. си смених веригата която бая си шумеше.. обаче за дизилете са разправяли хората че не пали добре в студеното като е разтегната веригата, при тебе как е ?
П.П. на м42 на зъбните колела на валовете има аванс с който може да се претегне веригата , а на дизеларките май не?
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от _KKK_ » 16 Фев 2006, 0:47

Еми при -15 градуса си ми запали ....... аз подгрявам пo 2 пати като е паднало под 0 .......
Луд

Babuna master
Аватар

Мнение от mitak_o » 16 Фев 2006, 0:51

има колеги с tds-ки дето са патили с вериги, ако се обадят?!?
Изображение

Гост
Аватар

Мнение от Гост » 16 Фев 2006, 2:09

0888448088
Николов
беха ми дали тоя номер на някаф майстор от кюстендил .. казаха бил много добър ако искаш го питаи аз мисля да ходя при него като се затопли малко да ми опраи пушека на печката ;)

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от BateValcho » 16 Фев 2006, 11:13

ККК, направо ме хвърли в съмнения! И на мен в Супер Дизел ми казаха, че съм за смяна на ангренажната верига и аз си бях сигурен, че е така. А сега взех да се съмнявам, като чета какво ти е казал майстора. Но все пак фактите са си факти - на мен в студено време много трудно ми пали мотора. А когато е топъл е като кибрит - пали от четвърт оборот. Може да е вярно все пак това за веригата. Имай предвид, че тя се сменя в комплект с още хиляда работи - обтегачи, зъбни колела, успокоители и тям подобни. И освен това не е една, а са две вериги за ангренажа. Така, че аз все пак ще се набутам със 750 лв., за да сменя тези джаджи...

Потребител
Аватар

Мнение от _KKK_ » 16 Фев 2006, 11:33

Е ти хубаво ще ги смениш ама също разбрах че много малко хора са навити да сменят бериги щото много работа ......... Иначе искали по 200-300 лева за работа ....
Луд

Аватар
Кара: от моабет на моабет

Мнение от dinozab » 16 Фев 2006, 12:17

Аз поднавам един човек който е управител на магазин за авточасти голяма верига са из цялата страна(повече няма да кажа да не прозвучи като реклама :mhihi: ).Та той ми каза за центровки и тем подобни ходи в Супор Дизел в София тук в Пловдив няма кой да ти направи.Ама вика станели въпрос за анренажна верига там бегай :shock: Незнам що тъка човека ми вика тва за веригите било пълна глупост :dunno: То тогава нали и на бензиновите щеше да ги смянат всички вика.Незнам мойта пали добре и студена и топла.

Потребител
Аватар

Мнение от kosio-Своге » 16 Фев 2006, 12:55

Абе смени колата Кристиане - колко пъти да ти казвам

Гост
Аватар

Мнение от Гост » 16 Фев 2006, 15:18

Абе смени колата Кристиане - колко пъти да ти казвам

е ти много го успокои човека и яко му помогна :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 328i

Мнение от Leon » 16 Фев 2006, 15:32

Ако го има характерното чегъртане в определен диапазон обороти (обикновено м/у 2-3 хил), по-добре си смени веригата. Верно,че се разглобява доста,ама чак 300 лв за труд :shock: Освен веригата има и доста обтегачи и плъзгачи по нея, така че частите са над 200 лв, ако купуваш всичко. А колата пали трудно топла, ако е от разтегната верига. Трудното палене не студено е от свещи, акумулатор, стартер или компресия...
Never mistake motion for action...

Потребител
Аватар

Мнение от _KKK_ » 16 Фев 2006, 16:51

Само на ниски обороти се чува наи добре..... на 900...... незнам кво да праа :(
Луд

Ледения
Аватар
Кара: Е60 535d
Мечтае да кара: из Las Vegas!

Мнение от ICE » 16 Фев 2006, 18:22

Ако ми позволите да взема отношение по въпроса:

* Значи ако ангренажната верига ти е за смяна, би трябвало да имаш следните симптоми: на студено, колата ще пали от 1/4 оборот, а когато е топла и я загасиш, след което изчакаш 10-15 мин и пробваш да запалиш, ще ти се наложи да завъртиш 4-5-6 пъти стратера! Ако я загасиш топла и пробваш веднага, ще запалиш без проблем! Доколокото си спомням при мята 525tds, нямаше никакви шумове в ниските обороти, както и между 2'000 и 3'000 об/мин... Това по-скоро ми намерисва на обтегачите...

* Пробвай следното: както стоиш на място подавай плавно газ, след което около 2'500 об/мин върни газта, но само една идея и пак я натисни, но така че да не се форсира над 2'500 об/мин. По друг начин обяснено, все едно караш, решаваш да изпревариш и тъкмо подаваш газ...и решаваш, че няма да успееш и връщаш газта, но само идея, а не все едно ще я пускаш на скорост по инерция... тогава м кажи дали ще се чува този шум!

Ще ми е интересно да разбера какво точно се чува...

Надявам се да съм бил полезен! ;)

Потребител
Аватар

Мнение от _KKK_ » 16 Фев 2006, 18:40

Е мерси ...... довечера ще пробвам и ще ти кажа дали ги има тия гадни шумове :twisted:
Луд

Ледения
Аватар
Кара: Е60 535d
Мечтае да кара: из Las Vegas!

Мнение от ICE » 16 Фев 2006, 19:00

_KKK_ написа:Е мерси ...... довечера ще пробвам и ще ти кажа дали ги има тия гадни шумове :twisted:
А първите признаци, с топлият старт, имаш ли ги?

Следваща

Назад към E36