Темберетура на двигателя на е36 компакт
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
16 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- toniironboy
- Потребител
-
- Кара: Bmw е36 compakt '99
- Мечтае да кара: Bmw 6-series'80г. & Mercedes "G-klass"
Темберетура на двигателя на е36 компакт
Колеги искам да разбера нещо,което ме притеснява.Пре 3 месеца си купих е36 компакт и ми направи следното впечатление:
Никога преди това не съм имал бмв и ми направи впечатление,че много бързо около 10-12 мин.ми вдигна темперетурата в средата на датчикакоето аз си мисля,че е около 90 градуса.Въпросът ми е следният:Нормално ли е това за БМВ толкова бързо да достигне стрелката до средата на датчика точно 1,2мм.след знака за темперетурата.Искам да оточня,че преди да купя колата беше сменен термустата и ми направи впечатление,че цената му беше малко високичка към 110лв.можеби е заради това,че е със датчик.Претеснявам се,че зимата не съм го карал само съм го препалвал по малко да не падне случайно акумулатора нищо,че все пак бмв-то е в гараж а там е топло.Страх ме е ,че всеки знае лятото до колко стигат темперетурите на въздуха,а и в тези затръствания да не прегря двигателя.Един приятел,който има бмв ми каза,че бмв-то по принцип држи висока темп.около 90-110градуса,което тава на мен изобщо не ми се понрави.Карал съм други автомобили предеи да си взема бмв и никога не са ми вдигали повечеот 90-95градуса независимо как съм шофиралКолитекоито съм имал са:OPEL.MERCEDES,SEAT,HYUNDAI,VW.Колите,които и държаха най-добрата и постоянна темп.бяха опела и мерцедедса.
МОЛЯВИ ОТГОВОРЕТЕ МИ НА ТОЗИ ВЪПРОСА ЗА ДА МОГА ДА СИ ОТДЪХНА И ДА РАЗБЕРА АКО ИМА НЯКАКЪВ ПРОБЛЕМ ИЛИ ПРОСТО БМВТО ДЪРЖИ ПО-ВИСОКА ТЕМП.ОТ ОСТАНАЛИТЕ АВТОМОБИЛИ.
Надявам се да съм бил достатъчно изчерпателе и се надявам и за изчерпателен отговор също.
БЛАГОДАРЯ МИ ЗА ОТДЕЛЕНЕТО ВРЕМЕ!
Никога преди това не съм имал бмв и ми направи впечатление,че много бързо около 10-12 мин.ми вдигна темперетурата в средата на датчикакоето аз си мисля,че е около 90 градуса.Въпросът ми е следният:Нормално ли е това за БМВ толкова бързо да достигне стрелката до средата на датчика точно 1,2мм.след знака за темперетурата.Искам да оточня,че преди да купя колата беше сменен термустата и ми направи впечатление,че цената му беше малко високичка към 110лв.можеби е заради това,че е със датчик.Претеснявам се,че зимата не съм го карал само съм го препалвал по малко да не падне случайно акумулатора нищо,че все пак бмв-то е в гараж а там е топло.Страх ме е ,че всеки знае лятото до колко стигат темперетурите на въздуха,а и в тези затръствания да не прегря двигателя.Един приятел,който има бмв ми каза,че бмв-то по принцип држи висока темп.около 90-110градуса,което тава на мен изобщо не ми се понрави.Карал съм други автомобили предеи да си взема бмв и никога не са ми вдигали повечеот 90-95градуса независимо как съм шофиралКолитекоито съм имал са:OPEL.MERCEDES,SEAT,HYUNDAI,VW.Колите,които и държаха най-добрата и постоянна темп.бяха опела и мерцедедса.
МОЛЯВИ ОТГОВОРЕТЕ МИ НА ТОЗИ ВЪПРОСА ЗА ДА МОГА ДА СИ ОТДЪХНА И ДА РАЗБЕРА АКО ИМА НЯКАКЪВ ПРОБЛЕМ ИЛИ ПРОСТО БМВТО ДЪРЖИ ПО-ВИСОКА ТЕМП.ОТ ОСТАНАЛИТЕ АВТОМОБИЛИ.
Надявам се да съм бил достатъчно изчерпателе и се надявам и за изчерпателен отговор също.
БЛАГОДАРЯ МИ ЗА ОТДЕЛЕНЕТО ВРЕМЕ!

- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Re: Темберетура на двигателя на е36 компакт
Нищо и няма на колата ама какъв е тоя термостат за толкова пари?
- vladi_a_i
- костинбродчанин
-
- Кара: е60 530д
- Мечтае да кара: М3 Компакт
- Детайли за колата: Няма много...
Е какъв е тоя датчик с термостата,я го снимай да го видим...
БМВ и пак БМВ и пак БМВ...БМВ
- plradev
- старши ентусиаст
-
- Кара: м си...
На приятеля ти дето ти е казал,че температурата му е 110 градуса ,му кажи ,че не кара БМВ ,а тенджера под налягане
Иначе стрелката заставайки на средата отчита температура на охл.течност в диапазон 82-102 градуса (там някъде) и да ,нормално е да достигне толкова бързо тая температура двигателя ,при изрядна охладителна система.Вече температурите на въздуха са положителни все пак.
И кажи какъв ти е мотора и тоя термостат,защото и аз за сефте чуват за такова чудо с датчик ,а пък и на такава цена

Иначе стрелката заставайки на средата отчита температура на охл.течност в диапазон 82-102 градуса (там някъде) и да ,нормално е да достигне толкова бързо тая температура двигателя ,при изрядна охладителна система.Вече температурите на въздуха са положителни все пак.
И кажи какъв ти е мотора и тоя термостат,защото и аз за сефте чуват за такова чудо с датчик ,а пък и на такава цена

plradev написа:На приятеля ти дето ти е казал,че температурата му е 110 градуса ,му кажи ,че не кара БМВ ,а тенджера под налягане![]()
Иначе стрелката заставайки на средата отчита температура на охл.течност в диапазон 82-102 градуса (там някъде) ...
Всъщност 80-114 градуса е диапазонът, при който стрелката стои в позииция 12часа.
Начало на синята зона - 21С
Край на синята зона - 65С
Първо деление - 73С
Център - 80-114С
Делението преди червената зона - 121С
Начало червена зона - 131С
- plradev
- старши ентусиаст
-
- Кара: м си...
jdl написа:plradev написа:На приятеля ти дето ти е казал,че температурата му е 110 градуса ,му кажи ,че не кара БМВ ,а тенджера под налягане![]()
Иначе стрелката заставайки на средата отчита температура на охл.течност в диапазон 82-102 градуса (там някъде) ...
Всъщност 80-114 градуса е диапазонът, при който стрелката стои в позииция 12часа.
Тц

Казах.
Който иска, да чете, търси, проверява, оборва, потвърждава или каквото там му е на душа.

Който иска, да чете, търси, проверява, оборва, потвърждава или каквото там му е на душа.
toniironboy написа:Колеги искам да разбера нещо,което ме притеснява.Пре 3 месеца си купих е36 компакт ......
не си писал какъв е компакта..... ако е 316:
-нормално загрява за 2.5км (само зимата при поголеми студове малко по-бавно)
-термостата отваря на 95градуса
-нов термостат съм купувал преди 3г. за 98лв, така че и цената е ок
-и последно - приема се за нормално ако има отлонение на стрелката 1мм наляво или надясно от центр.положение
- saleen
- старши ентусиаст
-
- Кара: Тъпата кака да маа с черпака
- Мечтае да кара: Кадилакът на Долън
- Детайли за колата: да има джам таван, кожни седалки, музика сватба, 320спринцофка, барнеш копче джам пада....
Какви са тези притеснения, при положение, че колата не е прегряла? Явно си има хубав термостат и бързо достига работна температура, от това по- хубаво - здраве.
Никой не мое ма връне на селу!
- ~Мишо~
- старши ентусиаст
-
- Кара: видимо доволен
- Мечтае да кара: само за удоволствие...
- Детайли за колата: E36 318i - Вярната!
E30 316i - Непокорната
ML 400 CDI - Мецанко
Мотора трябва да е M43TU, 105 коня (доста рядък в Компакт, към края), а температурата при 12ч не е с диапазон 30 градуса...
- Вот такая жизнь, эх, несправедливая!... Я вам обещаю, проживу её красиво я!
Чукане в рейката - отстраняване
Семерина на коляновия вал (предна) - подмяна
Отстраняване теч на масло от филтърната кутия + смяна лагери на генератор
Стартер М43 малко снимки как излиза на светло...
Резервоар и бензиномери - общо устройство
Чукане в рейката - отстраняване
Семерина на коляновия вал (предна) - подмяна
Отстраняване теч на масло от филтърната кутия + смяна лагери на генератор
Стартер М43 малко снимки как излиза на светло...
Резервоар и бензиномери - общо устройство
- Angelov91
- младши ентусиаст
-
- Кара: напред с вратите
- Мечтае да кара: M3
Няма проблем и моята стига до средата за 10-15 минути , и се закотвя на едно положение 

- kater68
- Потребител
-
- Кара: е46 320и
нямаш грижи,преди месец сложих BEHR-60лв ,отвара на 98 гр.и колата работи идеално
- patkana1
- младши ентусиаст
-
- Кара: Bmw e39
- Мечтае да кара: Bmw е38
Извинявам се че ще питам и аз но,моята кола загрява доста по бавно от вашите, просто загрява до средата сигурно за 20-25 мин,
незнам но ми се струва че е много бавно,само да излезе от синята зона и трябват около 15-20 мин,или около 5 км,според вас това от термостата ли е или ........
колата е 318 ИС м42 93г.

- Dirty M5 driveR
- старши ентусиаст
-
- Кара: the real 5er
- Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe
patkana1 написа:Извинявам се че ще питам и аз но,моята кола загрява доста по бавно от вашите, просто загрява до средата сигурно за 20-25 мин,незнам но ми се струва че е много бавно,само да излезе от синята зона и трябват около 15-20 мин,или около 5 км,според вас това от термостата ли е или ........
колата е 318 ИС м42 93г.
Термостат, колега.
Междудругото информацията, която написа колегата jdl съм я срещал в друга тема и там нямаше възражения срещу посочените температури спрямо положението на стрелката. Та е хубаво някой, който е на 100% сигурен да уточни вярна ли е или не. Мен лично ми е крайно интересно, защото и аз не съм предполагал за толкова голям температурен диапазон на изправената стрелка, но пък може и реално да е така.
Моята (М44) загряваше бавно с прецакан термостат (7-8км и не може да загрее, особено зимата...), като за нов по магазините ми искаха и на мен 110-120лв., но си взех от колега от форума пак нов за 30-40 и почна да си загрява за 2-3км зимата и съм супер доволен (почти не я държа на място да загрява, макс 1 минута). Лятото няма да прегрее споко 

Бившето возило: E92 335i, 2007, ръчни, 396 whp, 639 nm, 100 октана
Mfactory helical LSD, ST XA Coilovers, H&R sway bars, M3 control arms, D2 BBK 356mm floating + RLS29/Yellowstuff + Goodridge, 313 Performance 19" / 2Forge ZF1 18", OEM turbos
JB4 + Rev3, MHD JB4 BEF, BMS Clutch stop, Custom catless dоwnpipes, VRSF 7" FMIC, VRSF CP + Tial BOV, VRSF OEM Silicone inlets + OCC, Yokohama AD08R, BMS CDV
16 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2