Днес не запали
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
22 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- XaMaB
- ентусиаст
-
- Кара: мел
- Мечтае да кара: танк
Днес не запали
Тази сутрин, както всяка друга сутрин слязох към колата, отключих и пробвах да запаля да поразмрази стъклата отвътре докато изстържа леда от външната страна. Само дето си останах до въртенето на ключа. Имам чувството че отпред нещо беше сериозно замръзнало и не можеше да завърти. Акумулатора си изглждаше като да е наред, но бързах за работа а и капака беше замръзнал и си хванах (гр)адския транспорт.
Има ли за нещо сериозно да се притеснявам или да се надявам че до утре ако е малко по-топло ще се е размразила и ще запали?
Има ли за нещо сериозно да се притеснявам или да се надявам че до утре ако е малко по-топло ще се е размразила и ще запали?
По принцип на твойта и трябва едно завъртане да запали.Завъртя ли въобще? От студа ако е следва нещо да е замръзнало,нали.От студа нa батерийката й пада бая силичката.Зависи колко е студено.Има вариант ако е като в Аляска да е замръзнало маслото,бил съм свидетел.Беше обаче и дизел колата и наистина голям лед,при теб следва да не чак толкова студено.Иначе може да не е от студа и тогава става шит работата.
Дай повече инфо.
Дай повече инфо.
- XaMaB
- ентусиаст
-
Опитва се да завърти, но не пали.
Ремъците ми от няколко дни скърцат като тръгвам, ако това може да има нещо общо.
Маслото е на 8000 км и си е за смяна, през нощта е било към -25*
Лампите по таблото си светеха нормално и затова предполагам че не е паднал акумулатор, който е и на 4-5 месеца (почти нов ама монбат)
Ремъците ми от няколко дни скърцат като тръгвам, ако това може да има нещо общо.
Лампите по таблото си светеха нормално и затова предполагам че не е паднал акумулатор, който е и на 4-5 месеца (почти нов ама монбат)
- lordofthedance
- кандидат ентусиаст
-
провери си ремъка на алтернатора.щом са ти скърцали нещо ремъците,може да се е скъсал и да не зарежда акумулатора.
- Bavarishe
- старши ентусиаст
-
- Кара: `Е34 ТДС-ъ 95
- Мечтае да кара: `Е34`E32 `E38 `E31
Акумулатора ти не се зарежда от ремъците 100% при 5-та от няколко дена се получи виене и на всичките проблеми сега и акумулатора е загинал. 

ТДС - Турбо Див Селянин
- bavareza
- кандидат ентусиаст
-
XaMaB написа:Опитва се да завърти, но не пали.
Един съвет - акумулатори от "Монбат" не купувай. Личен опит. Познавам добре скапаните им изпълнения, все пак сме в един град.

Уважавай това което имаш, защото утре може да го нямаш!
Начи ти казвам,че почти 100% ти е ит ремъците,и аз го имах същия проблем на Форда и една сутрин от предишните яки студове акумулатора сдаде багажа.Днес в 7:00 беше -20градуса след като заредих акумулатора и оправих ремъка запалих и дърпах целия квартал.Между другото днес не си бил единствения Видях една Ц-класа,едно Пежо 307Bavarishe написа:Акумулатора ти не се зарежда от ремъците 100% при 5-та от няколко дена се получи виене и на всичките проблеми сега и акумулатора е загинал.

- flober
- младши ентусиаст
-
- Кара: G30
само да ви спомена че ако акумулатора е наред и няма заминала клетка и още пове4е 4е казващ 4е е нов студа не е причина да му пада напрежението то4но напротив , ако колата върти на стартер а не пали другади ти е проблема , а ако не зарежда нормално то4но за това са уредите на таблото . мое мнение.
- Терзийски
-
поклонник на E36
-
- Местоположение: София, София, София, София, София, София, София, София, София, София:
- Кара: Mercedes, BMW, Subaro
Абе май не е от студа а от колата има нещо нередно да знайш
аз как показах ключа на фроктиерата и вече рамжеше и то към 8:00 сутринта а си беше хладно 

- carmanf1
- младши ентусиаст
-
XaMaB написа:Опитва се да завърти, но не пали.
А дали не ти е замръзнал антифриза,
ако е разреден малко повече? Проверили го?
Виж маслото как ти е.Да не се е вдигнало нивото му.
Дано не съм прав.
- XaMaB
- ентусиаст
-
Днес - Запали
Акумулатора си е пушка (учудващо за половин годишен монбат). Явно вчера от студа е било.
Ремъците ще ги сменям ама да стане малко жега (поне около нулата температури). Антифриза е от октомври месец уж хубав.
даите идеи кво може да се направи за да паля и при сегашните хубави температури от -20* или просто да се качвам на мерцедеса (СКГТ) и с него да ходя на работа зимата?

Акумулатора си е пушка (учудващо за половин годишен монбат). Явно вчера от студа е било.
Ремъците ще ги сменям ама да стане малко жега (поне около нулата температури). Антифриза е от октомври месец уж хубав.
даите идеи кво може да се направи за да паля и при сегашните хубави температури от -20* или просто да се качвам на мерцедеса (СКГТ) и с него да ходя на работа зимата?
- Leon
- старши ентусиаст
-
- Кара: 328i
Все пак студа е повлиял на някаква част, за да не иска да запали. Все пак не е било -40 и другите са палили. То зимата ако не си ползваш колата вместо да мръзнеш по спирки... Провери стартера, акумулатора пак, свещи, все нещо те предава... 

Never mistake motion for action...
22 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2