Проблем с ксенона?
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
19 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- POL_Starshi
- Матрицата на SuPeR_FLY
-
- Кара: E30-327,E36-330i,Е53-4.4i,E70-4.8i
- Мечтае да кара: и да е жив и здрав!
Проблем с ксенона?
Колеги, левият ми ксенон от известно време гасни. След прещракване на копчето на 99% пали наново и пак така. Помислихме, че проблемацията е в самия ксенон и реших да сменим всичко и на двата фара. Да ама греда! И с всичко подменено гада си следва волна програма и не мога да разбера къде е проблема. Гледам по схемите, че с едно реле се управляват двата фара/късите/, както и че и левия и десния са на различни бушони. Като ги гледам всичко им е наред, но проблема си остава. Имате ли някакви идеи? 

<Правила за поведение във форума на "BMW Club Bulgaria"!>
Най-важното правило е: НИКОГА НЕ ПУБЛИКУВАЙ В ИНТЕРНЕТ ФОРУМА НЕЩО, КОЕТО НЕ БИ ПОСМЯЛ ДА КАЖЕШ В ОЧИТЕ НА СЪОТВЕТНИЯ ЧОВЕК!
Най-важното правило е: НИКОГА НЕ ПУБЛИКУВАЙ В ИНТЕРНЕТ ФОРУМА НЕЩО, КОЕТО НЕ БИ ПОСМЯЛ ДА КАЖЕШ В ОЧИТЕ НА СЪОТВЕТНИЯ ЧОВЕК!
- hakerizanov
- младши ентусиаст
-
- Кара: compact m51d25
Re: Проблем с ксенона?
клемите освен да са клеясали... оня ден като тръгвах за работа сутринта всичко си работеше. на обяд се прибирам и гледам левия не бачка. рекох си изгоряла ламба или баласт. оказа се лоша връзка на кабелните обувки. извадих, тръкнах с фина сапфирена пиличка за нокти и заспа.
I think things -- and they happen...
- sysmurdoc
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E61 LCI космос
- Мечтае да кара: Йемки
И аз съм за клемите!Имах го същият проблем, напръсках ги със контакт спрей и всичко се оправи 
Ето в тези конектори мисля, че ти е проблема

Ето в тези конектори мисля, че ти е проблема
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Последна промяна sysmurdoc на 22 Ное 2011, 16:41, променена общо 1 път
- POL_Starshi
- Матрицата на SuPeR_FLY
-
Интересното е че всичко е чисто ново по тях. 
П.П. Благодаря за отговорите, ще проверя все пак и клемите!

П.П. Благодаря за отговорите, ще проверя все пак и клемите!
- hakerizanov
- младши ентусиаст
-
- Кара: compact m51d25
по-скоро прегледай клемите, които влизат в самите лампи. даже освен прешкурване с фина шкурка може самите клеми да ги стиснеш леко с клещи за по-хубав контакт. това преди да включиш в лампата 

I think things -- and they happen...
- Le Transporteur
- старши ентусиаст
-
Попадал съм при монтаж на нов ксенон, на крив пин в една от буксите(женската), оттам лош контакт. 

"Башак": ...еее БМВ караш, а ти е скъпо!
- Диан
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E60
- Детайли за колата: 523i 06'
Аз имах същият проблем след единият ксенон. Пръсках ги с контактен спрей, проверявах всички букси и така и не се оправи. Вярно, че и не беше първа младост, но пък му смених баласта и продължи да го прави проблема. Вариант е да пуснеш едно реле и директно към акумулатора да са вързани.

- PREDATOR_318is
- младши ентусиаст
-
Извинявам се, че ползвам темата на колегата.
При мен откакво застудя времето започна единия ксенон да не ми се пали от секи път. Понякога с включването си се пали, друг път от 2 или от 5-6 път. До сега не съм имал ядове, а това лято свалях за да слагам angel eyes и се чудя да не съм направил беля тогава.
А сега какво знаете следят за фарове и през деня и не ми се бере ядове с органите на реда, и съответно не ми се слиза всеки път да гледам дали свети.
При мен откакво застудя времето започна единия ксенон да не ми се пали от секи път. Понякога с включването си се пали, друг път от 2 или от 5-6 път. До сега не съм имал ядове, а това лято свалях за да слагам angel eyes и се чудя да не съм направил беля тогава.
А сега какво знаете следят за фарове и през деня и не ми се бере ядове с органите на реда, и съответно не ми се слиза всеки път да гледам дали свети.
- hamann25
- младши ентусиаст
-
- Кара: E91 330xd LCI
PREDATOR_318is написа:Извинявам се, че ползвам темата на колегата.
При мен откакво застудя времето започна единия ксенон
да не ми се пали от секи път. Понякога с включването си се пали, друг път от 2 или от 5-6 път. До сега не съм имал ядове, а това лято свалях за да слагам angel eyes и се чудя да не съм направил беля тогава.
Колега китаиския ксенон го има този проблем като застудее да не пали несе притеснявай нормалное.
Не, най-евтиния и некачествен ксенон го има този проблем, но качествените не са така. Аз съм с ксенон на колата ми от 3 години - китайски е, но дори веднъж не се е случило да премигне или да не светне.
Най-често проблемите идват от баластите. Сложи си хубави баласти (дигитални) и ще забравиш за проблема.
Най-често проблемите идват от баластите. Сложи си хубави баласти (дигитални) и ще забравиш за проблема.
- PREDATOR_318is
- младши ентусиаст
-
Незнам колко е евтин ксеноно понеже го е слагал предния собственик, който го е кавал 2 години без ядове, след това аз една година без ядове и сега като застудя и започна.
- Coulthard
- младши ентусиаст
-
- Кара: ше 325tds
- Мечтае да кара: e46 330xd
баластите правят мизерии и от студеното не искат да палят, варианти за отстраняване или сменяш баластите или палиш чакаш да позагрее и палиш фаровете
- Диан
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E60
- Детайли за колата: 523i 06'
PeReZ написа:Най-често проблемите идват от баластите. Сложи си хубави баласти (дигитални) и ще забравиш за проблема.
По-тънките баласти ли са дигитални ?

Не, и тънки има, които са си аналогови. Т.е. не можеш на външен вид да ги различиш.
- POL_Starshi
- Матрицата на SuPeR_FLY
-
Проверих всички букси и напръсках гнездата на бушона, релето и голямата букса с контактен спрей. 3 дни беше добре, но снощи пак ми напомни за себе си! Търсенето продължава! 

19 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2