дозатварянето на стъклата купе/кабрио

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: е36 1.8i
Мечтае да кара: z4/850i
Детайли за колата: коли без тавани, мани

дозатварянето на стъклата купе/кабрио

Мнение от zonian » 20 Ное 2011, 12:18

Колеги, скоро си купих кабриолета за много тънки пари и безброи многото малки проблеми реших да ги преглътна поради ниската цена. Един от тях е дозатварянето на дошофьорското стъкло. :ranting: При шофьора проблема е решен с дозалепването на много малка пластмасичка (струва ми се с канукулит), за палеца отговарящ за тази функция. Когато това е правено, очевидно този проблем го е нямало от другата страна и затова там това не е направено. При мен вече го има. :ranting: Няколко пъти вече се пробвах да го реша сам.
1. Сложих малка топчица поксипол. Работи, но падна след 3 затваряния на врата.
2. Залепих пласмаска с поксипол. Работи , но падна слад 5 затваряния на врата.
3. Залепих малка пластмаска с канукулит. Пработи но и 5 затваряния не издържа.
4. (и последно) Шкурих палчето пилих го, обезмаслих (по съвет на колега от работа). Залепих ново парче пласмаса, но недочаках канукулита да изсъхне добре, затворих вратата, дозалепената пластмаса падна, а палчето се залепи в прибрано полжение. :dummy:
Ръгах с тънка отверка, няма мърдане. Та въпросите са ми няколко.
1. Някой знае ли нещо което разтваря засъхнал канукулит ?
2. Механизма където се щтраква врата когато я затвотиш го разглобих (на 2 еврейски е). И един,така дебеличък кабел, влиза някъде в купето. Дори и да купя нов механизъм. Как да го сменя?
3. И най важно. Ако стане номера с разтварянето на канукулита или азко си купя нов механизъм и го монтирам (ако е в същото състояние като сегашният), как да извърша ремонта ? :shock: Свалих кората под нея още една тенекия. и зад нея е кабела, та достъпъм ми се вижда невъзможен.
Мислех че това ще е от простите ремонти. :kuku:

П.С. Има няколко теми по този въпрос. Но овен отговори от рода на "ползай анкерпласт", имаше само два нормални отговора. За единия се сетих сам. Другият е много хитър.
1. Ползвай поялник за да наслоиш пластмаса.
2. Купи си механизъм от англичанка, че там не е амортизиран.

Мародератор
Аватар
Кара: some d20s

Re: дозатварянето на стъклата купе/кабрио

Мнение от Mollov » 20 Ное 2011, 13:26

Каноконлит-а се разтваря от вода, но е бая бавно... ще отнеме време... по-добре смени целият "механизъм", но си има чалъм как да се направи, като ако отново бързаш и от претупване на нещата да изтървеш кабела да падне назад в задният панел на колата... няма вадене... но по-добре отиди при човек, който знае какво да направи, щото вероятността да го изтървеш хич не е малка...

Ако беше чел както трябва различните теми по въпросът, щеше да го оправиш и с лепене на пластмаса... просто трябва да се направи както трябва и да не се бърза. А това с топчица Поксипол за сефте го чувам, не знам как си мислел, че ще стане.

нафтения
Аватар
Кара: го на спомени
Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3

Мнение от Zagy » 20 Ное 2011, 13:30

Каноконлит се разтваря за секунди с лакочистител.

Може да опиташ пак със залепяне на малка пластмаска, но си намери едно особено лепило - продават го в магазините за сглобяеми пластмасови моделчета (примерно на кораби и самолети) - с това чудо ще забравиш, че някога си имал проблем.
Si non confectus, non reficiat.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: на дядо си е30ската
Мечтае да кара: подводница с шпер

Мнение от Войводата » 20 Ное 2011, 14:09

И с Кореселин също се разтваря лепилото и съвет най добре смени целия механизъм защото това с лепилата и пласмаските и аз го правих и след време все едно нищо не съм направил ако те интересува имам механизъм а за сменянето сваляш задната кора и от там трябва да ти стане ясно за какво иде реч малко е шибано уцелването на болчетата а буксата задължително трябва да е отвънка докато сменяш ;)
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от fedoracore » 20 Ное 2011, 15:02

егати побьлгаряването за един механизьм ..
кабриолет караш :!:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от PREDATOR_318is » 20 Ное 2011, 15:10

Колега ти си дал повече пари за лепила отколкото да си земеш от някой колега.
Знам че е по-сладко да си го оправиш сам, но специално за това моето мнение е да си намериш от колега читаво, да го монтираш и да не се ядосташ повече.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Renault Megan E-Tech, Kia Sorento
Мечтае да кара: По пистите :)

Мнение от nthnl » 20 Ное 2011, 16:06

Здравей колега,

Най-добре си купи нов механизъм. По принцип е 60-70лв в магазина нов (за бройка) но може да се намери и от автоморга втора употреба за около 15 лева (за брой) перфектни. И гледай да не го изтървеш вътре кабелчето, че после става много сложно найстина.

Поздрави,
Михаил Великов

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от zonian » 20 Ное 2011, 16:26

Войводата написа:И с Кореселин също се разтваря лепилото

А. :| За разлика от лакочистителя това го имам. Веднага отивам да пробвам.

Mollov написа: но си има чалъм как да се направи, като ако отново бързаш и от претупване на нещата да изтървеш кабела да падне назад

За бързането бързам така е.Но все пак, мерси че ми каза че си има чалъм. Аз незнаех. :lol:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: На криво
Мечтае да кара: Още по-на криво

Мнение от Изрода » 20 Ное 2011, 22:30

Какви неща правят хората за 10 лв :kuku: :mhihi:

Оправянето е следното - събираш 10 лв и звънкаш на номер 0884 06 46 07, аз ще ти обесня как се разтваря канаколита с 2.5 килограмов чук , след което ще ти дам перфектна бравичка която ще работи още 10 години и такамм .....
Изображение Изображение Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от zonian » 20 Ное 2011, 22:57

Така да бъде. :yes: Но, дано освен нова бравичка 10те лв да включват и обяснение за подмяната, защото аз друго освен "става с чалъм", "става с мерак", "отиди на професионалист да ти я смени", "много трябва да се внимава да не се изтърве кабела", не разбрах относно подмяната. :dummy:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от zonian » 21 Ное 2011, 15:40

понеже един колега (забравих кой) бе написал в подписа си ,че някой когато си реши проблема не пише повече във форума как е решен. Аз пиша.
Решен благодарение на ИЗРОДА, чрез закупизането на нови машинки. Утре ще ги получа. Темата е за ключ. :bowdown:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 318is;Е36 328i;Е46 330i;E60 530d

Мнение от димитър_81 » 21 Ное 2011, 16:15

Ми те хората са ти написали, че става с чалъм и да внимаваш, щото по това което си написал в първия си пост, явно ти липсат елементарни технически познания. Трябва да развиеш двата болта на бравата да издърпаш внимателно напред и да откачиш кабела като внимаваш, защото след като си развил болтовете планката на която се стягат остава свободна и единстено я държи кабела за да не падне, след това всичко по обратен ред. Успех!
Изображение

Мародератор
Аватар
Кара: some d20s

Мнение от Mollov » 21 Ное 2011, 18:57

zonian написа:Така да бъде. :yes: Но, дано освен нова бравичка 10те лв да включват и обяснение за подмяната, защото аз друго освен "става с чалъм", "става с мерак", "отиди на професионалист да ти я смени", "много трябва да се внимава да не се изтърве кабела", не разбрах относно подмяната. :dummy:

Ако можеше да се обясни с писане, щях да ти го обясня... но понеже няма сми да ти пиша неща, дето може и да не ги разбереш само чрез текст, по-добре е да го направи някой, който знае... или да ти се ПОКАЖЕ... не прибързвай със заключенията, щото понякога нещата не са толкова ясни, колкото ни се струват изначално.

Старши ентусиаст
Аватар
Кара: F11 535d, E84 2.3d

Мнение от vld » 21 Ное 2011, 20:28

И като се изтърве кабела големия зор ли е да се свали задната кора :mhihi: ?
Ако това ви е проблема, незнам при по сложните ремонти как се оправяте.
Всичко около бравите се прави с чалъм, въпроса е, че неможе да се обясни, разглабяш веднъж вратата, надираш си ръцете яко, губиш един час в псуване и въртене и си готов.
Следващия път го правиш за 15 минути и ако не е твоята кола изобщо не се захващаш :mhihi: ;)
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Делян » 21 Ное 2011, 20:37

Гледам си от Варна, другия път, като ти затрябва(а ще затрябва и за другата, не питай от де знам :mhihi: ), до техникумите има две морги, там имат, миналата седмица си взех за 10лв., нямат разлика лява и дясна. :yes:

Следваща

Назад към E36