Въпрос за покупка на Е36 316 М43 и диагностика в Перник ?
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
24 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- Mr2faces
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e36 compact '97
Въпрос за покупка на Е36 316 М43 и диагностика в Перник ?
Здравейте, момчета,
изпадна ми една на външен вид добра Е36, на добра цена, та въпросите ми са какво трябва да гледам по колата, че да не взема някой дарак ? Питането ми е основно за ДВГ, останалото ще го оправя. Четох доста противоречиви мнения за този мотор, някои го хвалят други не... четох за проблеми с прегряване... общо взето ще съм много благодарен ако някои маркира основните неща от които да се пазя. Също имам питане къде в Перник може да се направи диагностика на този ? Утре ще правя оглед на автомобила. Благодаря ви предварително и лека вечер.
изпадна ми една на външен вид добра Е36, на добра цена, та въпросите ми са какво трябва да гледам по колата, че да не взема някой дарак ? Питането ми е основно за ДВГ, останалото ще го оправя. Четох доста противоречиви мнения за този мотор, някои го хвалят други не... четох за проблеми с прегряване... общо взето ще съм много благодарен ако някои маркира основните неща от които да се пазя. Също имам питане къде в Перник може да се направи диагностика на този ? Утре ще правя оглед на автомобила. Благодаря ви предварително и лека вечер.
- dicho0o
- младши ентусиаст
-
- Кара: E91 LCI/е36 дрифтачка
Re: Въпрос за покупка на Е36 316 М43 и диагностика в Перник ?
Аз имам 316 м43 от 11 месеца и съм доволен.Разхода е добър,вървенето също(мислех да го сменям с ИС-ков двигател,но карах 5 ИС-ки и разликата във вървенето е малка).По двигатела съм сменял виското,свещи,масло и гуфрирания маркуч между дебитомера и колекторите.Ако се е скъсал смучи въздух,клати обороти и придръпва много при ускорение.Мотора е тих,не се чува веригата,ако е добре разбира се.Друго не се сещам в момента,ако те интересува питай 
Успех при покупката

Успех при покупката

Тия около 30 коня отгоре не се ли усещат като доста доста повече мощ, та не намираш никаква голяма разлика в вържева?
Питам сериозно, не спамя, че и аз имам дилена компот 316 или 318ти...

Питам сериозно, не спамя, че и аз имам дилена компот 316 или 318ти...
- WaCkY
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 120i
- Мечтае да кара: M POWER
Колега с такъв двигател съм вече от 3 години нямам никви проблеми.Ако двигателя е бил подържан както трябва ще останеш много доволен.Като цяло на е36-цата по купето не остана нещо което да не е сменяно ама поне двигателчето е много добро само обслужване и няма ядове

- Mr2faces
- кандидат ентусиаст
-
Благодаря за отговорите колеги.
Взех въпросната кола, от Перник до Ямбол ми даде много нисък разход на гориво, говоря за бензин, газ няма.На излизане от София по магистралата я настъпвах стабилно, около 30 километра, след това по-спокойно каране 110-120, на места 130, повече не, че тъпия ремус ми взе акъла.По мои изчисления ми даде 7,8-9 на 100 бензин.Като цяло съм доволен от колата, вчера я преглеждах на канал, безупречна е от долу,само единия вътрешен шарнир на носача е заминал.Днес я закичих с Ямболски табели
.Прозореца на пасажера,механизма е преецакан-нормално за е36
.Днес ще и измеря компресията, смяна на масла филтри и други консумативи.И така, пак съм в отбора
Поздрави
Взех въпросната кола, от Перник до Ямбол ми даде много нисък разход на гориво, говоря за бензин, газ няма.На излизане от София по магистралата я настъпвах стабилно, около 30 километра, след това по-спокойно каране 110-120, на места 130, повече не, че тъпия ремус ми взе акъла.По мои изчисления ми даде 7,8-9 на 100 бензин.Като цяло съм доволен от колата, вчера я преглеждах на канал, безупречна е от долу,само единия вътрешен шарнир на носача е заминал.Днес я закичих с Ямболски табели

Поздрави

- dicho0o
- младши ентусиаст
-
Да ти е честита колега,само масло и гуми да сменяш 

- Mr2faces
- кандидат ентусиаст
-
Здравейте колеги.
Днес смених маслото на компакта, смених го с LIQUI MOLY 10в40.Въпроса ми колко масло трябва да се налее на м43 сложих му 4 литра, изравни се на щеката, утре пак ще го проверя, колко е глътнал филтъра.Не се появиха тракания чукания и тем подобни да чукна надърво, което ме навежда на мисълта, че не е натъпкано в добавки
Поздрави
Днес смених маслото на компакта, смених го с LIQUI MOLY 10в40.Въпроса ми колко масло трябва да се налее на м43 сложих му 4 литра, изравни се на щеката, утре пак ще го проверя, колко е глътнал филтъра.Не се появиха тракания чукания и тем подобни да чукна надърво, което ме навежда на мисълта, че не е натъпкано в добавки

Поздрави

- dicho0o
- младши ентусиаст
-
Точно 4литра го дават да събира с филтъра,и аз толкова налях на моето.Маслото сложих едно гръцко 10w/40,но сега като стана студено и сутрин ми чукат за 1секунда повдигачите,а маслото е на около 3хил.км и все още е не е мръсно дори.Казаха ми да сложа 5w/40 или 5w/30,мисля да е 5w/40 на следващата смяна.
- dackooo
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е 53
Много да те радва колата колега.добре че си взел пернишко БМВ , а не пернишки ГОУФ.
Карал сам с LIQUI MOLY добро е но около 8 000 км го махай.а от около 4-5 г. карам само с бмв масло и си е 6
Карал сам с LIQUI MOLY добро е но около 8 000 км го махай.а от около 4-5 г. карам само с бмв масло и си е 6
- Snoop
- младши ентусиаст
-
- Кара: засилен дизел
- Мечтае да кара: на Шаро поршето
- Детайли за колата: TOP!!! FULL!!! MPACK!!! Всички екстри за модела! :D :D :D
Не мога да разбера защо като ви напишат МАХ и задължително трябва да пълните до там масло...
Според мен и трябва малко "въздух" за да има накъде да бяга маслото като се застоите във високите обороти.
Относно М43-ката. Колега, аз съм доволен от двигателчето. До сега съм му сменял само свещи, дебитомер и термостат.
Здрава моторетка е, въпреки че е тромавичка и малка, радва душата като цяло.
Само един съвет - не бъди бушмен, не я трови с газ.
Както пишеше в подписа на един колега - Газта е за готвене, нафтата за топлене, а бензинът за каране!
и Те така!

Според мен и трябва малко "въздух" за да има накъде да бяга маслото като се застоите във високите обороти.

Относно М43-ката. Колега, аз съм доволен от двигателчето. До сега съм му сменял само свещи, дебитомер и термостат.
Здрава моторетка е, въпреки че е тромавичка и малка, радва душата като цяло.
Само един съвет - не бъди бушмен, не я трови с газ.

Както пишеше в подписа на един колега - Газта е за готвене, нафтата за топлене, а бензинът за каране!
и Те така!

Аз и ти сме луд-ни-ца...

- ///Micev_87
-
-
- Кара: 318ис м42 94г
- Мечтае да кара: e46 m3
- Детайли за колата: всичко по много
имал съм 316 и смених мотора с ис и разликата е доста,голяма от 316-ката си е асматик до колкото до ис-а все пак е с 2 вала и развърта доста добре както,в ниските така и в високите. нишо ли4но към колегите с 316 

- sobiss
- младши ентусиаст
-
- Кара: Compact m43tu
- Мечтае да кара: E28
М43 е супер мотор, но за по умерени шофери. Тоз мотор не е за надбягвания, а просто да си возиш гъза. Преди 4 години, като взимах моята, бях доста предубеден именно към М43Б18-ката, но до сега проблеми с двигателя абсолютно никакви. При нормално извънградско каране направо учудва с разхода си, в града също не е зле, като се има впредвид че гори колкото Рено Симбол 1.4 75коня 

- Mr2faces
- кандидат ентусиаст
-
Разхода ми на бензин е 8.2, колкото ми гори фордчето 1.4 мъртва спринцовка
.Просто съм приятно изненадан от такъв разход.Остана само да си сменя ролките и пистовите ремаци, можете ли да ме светнете колко ще ми струва това удоволствие 
А за маслото, да 4 кила и всичко е 6 точки.
Поздрави

А за маслото, да 4 кила и всичко е 6 точки.
Поздрави

- dicho0o
- младши ентусиаст
-
За разхода можеш да паднеш и по-ниско зависи от карането.Сподели цена на ремък и ролки като ги смениш,че аз трябва да сменям ремъка 

- lubchitu
- кандидат ентусиаст
-
dicho0o написа:За разхода можеш да паднеш и по-ниско зависи от карането.Сподели цена на ремък и ролки като ги смениш,че аз трябва да сменям ремъка
ролки 2х32лв
пистов ремък 24лв

24 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2